Jézus létezése tény? Ateisták hogyan álltok hozzá? Ki volt ő számotokra?
Az Bibliás összeesküvés elméletek híveinek: jogotok és szabadságotok van azt hinni, és gondolni Jézusról és a benne hívőkről, őt követőkről, amit akartok. Egyébként utóbbiak nagyon nem egyeznek azzal a halmazzal, akikre most szerintem, mint keresztényekre gondoltok. Azokat, akiket a Biblia keresztényeknek nevezett, azok sorra gyógyítottak mindenféle betegeket, démonokat űztek, és nem evilág istenének szolgáltak félszívükkel. Az első gyülekezetükben akkora szentség volt, hogy egy pici képmutatás, és hazugság hatására azon nyomban elpatkolt az elkövetője, és a kívülállók nem mertek közéjük menni, mert ilyen hírük volt. Engem nem sért a más véleményetek, de azért szólok, mert én már máshogyan látom ezt, és értem/érzem, hogy Jézus nem egy agyas guru, nem egy példakép, és nem is politikus, hanem az, aki jogot szerzett az általa szeretett emberiségnek, hogy a mennyben tovább élhessünk vele valódi boldogságban. (Persze egy feltétele azért még van ennek)
És kicsoda Jézus? Hogy mondjak még pár meghökkentőt, ami nyilvánvalóan túlmutat egy ügyes mahinátor fantáziáján: (Jézus mondta) Én vagyok az Igazság…. Én vagyok a testé lett Ige. ……Én, és az Atya egy vagyok. Súlyos szavak!
Jézusnak sose volt baja a szidó néppel úgy, mint nép, sőt értük szenvedett elsősorban. A farizeussággal, a törvényeskedéssel és a rossz szívvel viszont annál több. Történetesen zsidók adták halálra, bár mindannyiunk bűnért halt. Érdekes módon római katonák kínozták, és nekik mondta, hogy bocsáttassanak meg bűneik.
Bizonyíték Jézusról, és Istenségéről? Nehogy azt higgyétek, hogy ha látnátok, ahogyan egy 4 napos, szagos hullát feltámaszt, vagy éppen a vízen jár, akkor azt tuti elhinné mindenki. Abban az időben se mindenki hitt a szemének. A szívnek kell hinni. Jézust és a Bibliát sem lehet matekleckeként megérteni. Gondoljatok bele, hogy melyik próféta, vagy istenke merte volna rajta kívül azt kijelenteni, hogy senki sem mehet az Atyához, csak akit Ő vonz… Az egész lényege a kegyelem. További igazságok: lásd Biblia
A tabernákulum imádását meg nem javaslom senkinek, mert az már más "cég". (ezt is megérti mindenki, aki belenéz ama könyvbe, és nem vitatkoznék itt erről)
"Lévén, hogy nem maradt fenn közvetlen bizonyíték..."
Rengeteg bizonyíték maradt fenn...
A leghíresebb a Turini-lepel, de van még nagyon sok minden.
Kicsit tessék utána olvasni.
Hát ezzel nem értek egyet!
Jézus létezése tény. Az a nagy helyzet, hogy nem csak akkor élt, hanem ma is! :) klassz mi?
Bár nem vagyok ateista, kikívánkozott belőlem az igazság.
Én csak annyit fűznék a dologhoz hogy ha az evolúciót és a teremtés elméletett vizsgáljuk meg, akkor az evolúcióba nagyobb hitt kell mint a teremtésbe, nem mennék bele miért hiszen ez anyira szerte ágazó hogy nem lenne hely mindent leírni, de nem szabad mindent elhinni amit mondanak nektek, anyi sarkalatos ponton vérzik az evolúció elmélet hogy már már az a mese, de ha nem törzsfejlődés volt akkor valahogyan kellet hogy legyen és akkor már sokkal nagyobb erővel tudsz hinni a bibliának és Jézus létezésében. Mielőtt véleményt mondtok azelőtt ismerjétek meg mind2felet a mondani valójukat és utána alkossatok véleményt, ne itélj hogy ne ítéltes, mert amilyen mértékkel ítélsz meg másokat olyan mértékkel fogsz te is megítéltetni. És még egy dolog, Jézust nem keresztre hanem karóra feszítették. Vizsgáljátok meg a történelemben a Rómaiak nem voltak híresek a kegyelmükről, miért segítették volna a halálukat, fájdalmasabb a karó mint a kereszt, gondolkozzatok racionálisan, ez az egyik, a másik, ez a szülőkhöz szól, ha a gyereketeket mások keresztre feszítik vagy karóra, ti örülnétek neki ha a nyakukban vagy bárhol ott lógna az a jelkép hogy meghalt? Szerintem minden szerető szülő így vélekedik a dologról. Gondolkozzatok el ezen. Ha valakinek van még kérdése állok elébe.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!