Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus létezése tény? Ateisták...

Jézus létezése tény? Ateisták hogyan álltok hozzá? Ki volt ő számotokra?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 21:45
1 2 3 4 5
 11/42 anonim válasza:
72%
Nos, ha már ragaszkodunk a létezéséhez, én azt mondanám, hogy ő egy félrelépésnek köszönhetően, nem akart gyerek volt. Ez megmagyarázhatná Mária miért "Szűz Mária", és Jézus miért "Isten fia". Egyszerűen azt hazudta, hogy ne legyen lehordva megcsalónak. Utána, mivel az emberek akkor még a mai embereknél is hülyébbek voltak, elhitték.
2012. ápr. 10. 14:17
 12/42 anonim ***** válasza:
83%

Akkor én is idéznék, csak én Jókait. Nekem ő fogalmazta meg legérthetőbben, mi egy ateistának Jézus. Igaz egy "egy-isten-valló" (unitárius?) szájába adta a szöveget, de ők a regény szerint tagadják Jézus isteni származását és átlényegülését. Sok évvel ezelőtt olvastam ezt és azóta, ha valaki a Bibliával próbál ledorongolni, ezt mondom el neki:

"– Hát én csak azt mondom, hogy ha a te hercegnődnek igazán van szíve, el fogja dobni az egymillióját, mihelyt találni fog egy férfit, aki megér harminc ezüstpénzt. Úgy hiszem, ez a legmagasabb becsára egy férfinak; miután a mi urunk Jézust is annyiért adták el.

– Te! A Jézust hagyd ki a diskurzusból; mert az nekem Istenem, akit én IMÁDOK.

– NEKEM PEDIG EMBEREM, AKIT KÖVETEK."

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nosza futás keresztre feszülni, hanem azt, hogy amit tanított azt érdemes átgondolni, mert sokkal emberibb és bölcsebb, mint a kereszt előtt térden csúszva imádkozni.

Kár, hogy az összes hívő keresztény csak azt látja, hogyan halt meg, azt véletlenül se, hogyan élt!

Ja és még valami! A keresztény hitűek a zsidókat okolják a haláláért, de nem azt mondta Jézus a kereszten, hogy "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselednek?" Ha tényleg isteni lény volt, aminek a hívők tartják, nem kéne ezt megszívlelni és végre leszállni a zsidókról?

2012. ápr. 10. 18:39
 13/42 anonim ***** válasza:
56%

aki zsidózik, az mindenhol ezt látja. ott is ahol nem kellene..

Az a nagy hírem van nektek, hogy akár akartátok, akár nem, Jézus akkor is megváltott a bűnből és értünk halt meg, mert SZERET.

Az, hogy megváltott a bűnből az nem azt jelenti, hogy szent módon élünk és soha sem vétkezünk! nem nem.

Azt jelenti, hogy megbocsátja ezeket. Persze ezzel nem lehet szórakozni, hogy akkor ha megbocsát, akkor lehet szórakozni, paráználkodni...nem. De Isten hosszú tűrő, és ha látja, hogy tényleg meg akar változni az illető, megbocsát neki.

És akkor lehet átvenni ezt az ajándékot, ha leteszed az életed Neki.

De Ő már megváltott, csak el kell fogadnod, kérned kell Tőle...

Sajnálom, hogy nem érdekel ez titeket, mert így élni a legjobb. Biztonságban, kegyelemben, a Mindenség Királyával.. nincs is jobb. :D :) ;)

és lehet lepontozni, mert abszolút nem számít..

de persze a zöld kéz se megvetendő részemről :D

2012. ápr. 10. 20:40
 14/42 Szabó István Tamás válasza:
71%

Üdv mindenkinek! Érdekes kérdésnek tűnt és végigolvasva a válaszokat beszállítom jómagam is:

2 dolog nem egészen korrekt: egy keresztény hívő egy Jézus-Isten elvet tagadó embert az elméleti csatában a szeretet*megbocsátás*bűn szavakkal akar meggyőzni vagy le is nézi a másikat! KONTRA: egy ateista zéró valóságalappal egy általa kreált bizonyíték nélküli elvre, mint alapigazságra támaszkodva hamisnak ítél egy ideológiát-bocs, de ez kicsit alpári.

Tehát ne az egyéni véleményeinkről vitázzunk, mert az kit érdekel???

Más is megfogalmazta ezt már-a keresztény hitűek a tapasztalataikkal és egyéb tényszerű dolgokkal jöjjenek, ne csak egy könyvre támaszkodjanak!

Akinek csőlátása van vagy a fülesén elromlott a vétel gomb és csak kifelé megy a jel, befelé nem, azok légyszi kíméljék meg a többieket(zsidózók, ti hülyék vagytok ehhez és a többiek)!

Kössz azoknak akik korrekten akarnak vitázni a témában, légyszi ne szálljatok ki!

Keresztény hívő vagyok és igen, beleért a kezem a bilibe, nem vaníliafagyi az élet, nem létező istenre pedig kár időt pazarolni!

Nem azért írok, hogy meggyőzzek valakit, egyszerűen értelmes emberekkel akarok vitázni erről-nem mintha nem lenne mit csinálnom, hanem mert szerintem itt nem mindegy, hogy mi az ami a kendőzetlen valóság:

-Ha Jézus nem az volt, aki-akkor van-e magasabb célja az életünknek/nincs teremtő se-honnan vagyunk? Kívülről nézve maximálisan értelmetlen és a véletlenen alapul az életem?

-Ha Jézus az volt, aki-akkor tényleg az emberek 90x%-a ekkora bajban van?

Akinek hosszú voltam, az máskor csak a végét olvassa, a tapasztalati oldalát hagyjuk későbbi válaszokra, az elvi oldala érdekel objektíven!(!!!)

Előző keresztény tesómnak: Ha ezeket az embereket Jézus létezése nem érdekelné, akkor szerinted miééééénema jéghoki meccset nézik ahelyett, hogy erre a kérdésre írogatnak???

2012. ápr. 10. 22:44
 15/42 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem tényleg gyógyitó volt és elhiszem nagyjából azokat a csodákat,amit neki tulajdonitanak.DE ma is élnek hasonló emberek,ma is van egy csomó Jézus,akikről ugyan nem irnak Bibliát,de lehet róluk hallani..Nem hiszem,hogy Isten fia lett volna,azt hiszem,hogy különleges ember volt,aki sok embernek segitett.
2012. ápr. 11. 07:34
 16/42 anonim ***** válasza:
21%

Elöször is:

Jézus történelmileg is bizonyítottan egy élö személy volt.

Ez nem is vita kérdése.

Másodszor:

Jézus ma is ÈL! (mint különben mindenki, aki "meghalt" valójában tovább él, csak földi test nélkül), Öt meg lehet tapasztalni.

Számtalan ember éli meg, söt gyógyul is meg ma is Általa.

De ehhez kicsit "foglalkozni" kell a dologgal, pld. odajárni rendszeresen, ahol Öt a leghamarabb megtalálhatjuk: minden katolikus templom tabernákulumában.

Ha naponta kicsit elüldögélünk ez elött (ami az Oltári Szentséget rejti magában ( = átlényegített ostya), akkor nagyon hamar (ez persze relatív és a nyitottságunktól, alázatunktól is függ) ÈREZNI fogjuk, hogy "van valami", inspirációt, "benyomásokat" kapunk, abszolút konkrétan!

Van aki -rendszeresség elöfeltétel!- egy idö után a hangját is hallja, akit megszólít, söt van, aki látja is, akinek megmutatja Magát...

Testi érzékszerveink messzemenökig korlátozottak, de a spiritualitás praxisa "megnyitja" a belsö szemünket, látásunkat, fülünket, attól kezdve nagyon érdekes lesz minden...

2012. ápr. 11. 07:53
 17/42 anonim válasza:
78%

Történelmi tények?Ha Németország megnyeri a második világháborút,akkor történelmi tény lenne,hogy Hitler jó ember volt,nagy stratéga,nagy ember,egy hős...elvesztítette a háborút,így diktátor lett,népírtó,és egyéb amit még nem szégyeltek a vesztes félre ráaggatni.

Tény hogy a keresztény egyháznak érdekében állt,és valamilyen szinten a mai napig is érdekében áll a hívők toborozása,megtartása.A régi vilábna szó szerint tűzzel vassal terjesztették az "igaz" hitet.

És a történelmet ki írta? Azon korban amikor íródtak,próbált volna meg bárki mást írni,mint ami egyes emberek érdekeit képviselte.Csillagászati jelenséghez kötötték Jézus születését,miáltal valóban a mai napig bizonyítékokat találnak a történelemben h volt olyan jelenség...és ez csak azt jelentheti hogy igaz...Én teljesen szkeptikus vagyok,főleg az ilyen elvont dolgok terén,mint a vallás.Ha jó munkás ember vagy,és rendesen fizeted a hitközségadót,akkor menyországba kerülsz.Amennyiben nem vagy keresztény,esetleg az vagy,de nem fizeted rendesen az adót,akkor pokolra kerülsz és kínok között leszel életed végéig.Felénk a gyerekeket rémísztgetik ilyesmivel:P (ha csúnyán beszélsz a jézuska parazsat tesz a nyelved alá)

Hogy a vallásnak mekkora ereje van?Jöttek a magyarok a kárpát medencébe lovakkal,pogányok voltak.Az egész európa rettegett tőlük.Mire keresztényt csináltak a fél országból,és az kiírtotta a másik felét,és mit ír a történelem?Ó szent István....csak a fél magyarországot írtotta ki.

2012. ápr. 11. 08:38
 18/42 anonim ***** válasza:
18%

# 14/17-nak válaszolva:

csak azért, mert vannak akik kiírják, hogy mennyire idegesíti őket, hogy állandóan a Bibliával jövünk és Jézussal stb.

De nem a kérdezőnek szántam, hanem azoknak, akik így ki vannak ettől.

üdv

2012. ápr. 11. 09:28
 19/42 anonim ***** válasza:
33%
Akkoriban amikor a bibliai Jézus-sztori játszódik, nagy csodaváró hangulat volt Kánaánban, mert sokat szenvedtek a kegyetlen római elnyomás miatt. E hangulatot számos pasas használta ki, akik mindenfélét prédikáltak, ilyen-olyan prófétának adva ki magukat. Akadtak akik szelídebb, s akadtak akik harciasabb nézeteket prédikáltak. Ezek ötvöződéséből jött létre a meglehetősen ellentmondásos bibliai Jézus-kép. Tehát, ha úgy vesszük, Jézus egyszerre "több példányban" is létezett... Persze, egyik sem volt isten fia.
2012. ápr. 11. 20:14
 20/42 Zsolt... válasza:
84%
Nem akarok hitvitát nyitni, csak a kérdéshez szólok hozzá. Lévén, hogy nem maradt fenn közvetlen bizonyíték, csak közvetett bizonyítékokra lehet támaszkodni. Összevetve a különböző kortárs beszámolókat kimondható, hogy Jézus nagy valószínűséggel valóban egy létező ember volt. Akkoriban jellemző volt arra a tájra a vándor próféták, csodatevők stb. fokozott jelenléte. Azaz, egy-egy vásárban az emberek szívesen meghallgatták ezeket, és némi pénzt is adományoztak, ha jó volt a történet. Jézus valószínűleg hasonló pályán kezdte. Nyilvánvalóan jó szónok volt, és valószínűleg okosan, tetszetősen tudta előadni saját történeteit, így sokkal nagyobb táborra tett szert mint a kortársak. Ezt követően már a hógolyó-effektus következett és a kivégzéssel mártírrá tett Jézus tanításai - mint tudjuk - máig tartó jelentős hatást gyakorolnak - elsősorban a nyugati kultúrára.
2012. ápr. 12. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.