Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért térítenek a hívők, és...

Miért térítenek a hívők, és miért nem az ateisták?

Figyelt kérdés
Én hívő ember vagyok,nem tartozom ahhoz a csoporthoz amely az utcán próbálja dogmáit másokra erőltetni. Viszont hiszek Istenben elfogadtam Jézust mint megváltómat,és ki állok mellette ha szakad ha törik. Ezt a kérdést azért tettem fel mert kíváncsi vagyok,hogy milyen elméletek vannak ezzel kapcsolatban. Nem vitatkozni akarok,csak véleményeket szeretnék olvasni. Köszönöm...
2012. aug. 2. 13:56
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/196 anonim ***** válasza:
68%

Hát ez hülyeség level 99!!!!!Szerinted nem biztos hogy a fúzió exoterm?Miért,szerinted a hidrogén bomba hideg? XD

A hidrogén bombában is ugyan olyan fúzió zajlik mint a csillagokban!

2012. aug. 3. 22:30
 102/196 anonim ***** válasza:
18%

"Hitelesebb, mint az, hogy források nélkül szajkózod ugyanazt a sületlenséget."

az én forrásom, hogy gondolkodom... három évig tanultam fizikát az egyetemen.

de megnézem. oké?

2012. aug. 3. 22:33
 103/196 anonim ***** válasza:
17%

Miért,szerinted a hidrogén bomba hideg?

a Hidrogén bombában egy fúziós folyamat által megnövelt maghasadás történik.

az energialeadás a maghasadás eredménye.

2012. aug. 3. 22:35
 104/196 anonim ***** válasza:
68%

Relatív világegyetem az hogy ami neked beláthatatlanul hosszú idő, az a világegyetem számára egy lényegtelen pont csupán.

Robbants fel egy petárdát. Lehet, hogy akkor és ott egy világegyetem keletkezett a saját maga számára relatív többmilliómilliárd éves múltjával majd szépen elenyészett. Volt benne nem egy intelligens élet... Számunkra ez akkor is egy taps csupán. (Ezt most a relativitás érzékeltetésére írtam le nem azért mert úgy hiszem, hogy a petárda erre képes)

"Pedig a Bibliában olyan bizonyitékok találhatóak amelyre a tudomány jóval később jött rá."

A tudomány nem egy homogén fogalom és nem egy vallási irányzat. Összefoglalja mindazt amit tudunk. A Biblia a maga idejében pont ilyen volt. Tele van bölcsességgel az akkori világtól. Ezeket viszont nem kell egyetlen és megingathatatlan alapigazságnak értelmezni rögtön.

Amúgy rengeteg civilizáció volt amelyik tisztában volt a föld gömbölyűségével. A Keresztény világ volt a legmakacsabban a föld lapossága mellett.

2012. aug. 3. 22:36
 105/196 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező

Nem volt nagy kunsz a Biblia íróinak beleírniuk a könyvükbe hogy a Föld gömbölyű,ugyanis már a régi görögök is rájöttek.Ez jól bemutatja: http://www.youtube.com/watch?v=XbaVk2bj7j0

2012. aug. 3. 22:36
 106/196 anonim ***** válasza:
18%

"Amúgy rengeteg civilizáció volt amelyik tisztában volt a föld gömbölyűségével. A Keresztény világ volt a legmakacsabban a föld lapossága mellett."

mítosz... nézz csak utána

2012. aug. 3. 22:38
 107/196 A kérdező kommentje:
99 Neked MESE,nekem meg az élet könyve.:)
2012. aug. 3. 22:39
 108/196 anonim ***** válasza:
30%
Mítosz. Ez igaz a Bibliára is.
2012. aug. 3. 22:42
 109/196 anonim ***** válasza:
76%
Aham :) gondolom. Galileit sem akarták érte megégetni mert nem a "modern" geocentrikus világképet vallotta :D.
2012. aug. 3. 22:44
 110/196 anonim ***** válasza:
23%

"Aham :) gondolom. Galileit sem akarták érte megégetni mert nem a "modern" geocentrikus világképet vallotta :D.

"

hát annyira nem akarták megégetni, hogy a Pápa barátja volt.

a vád ellene mai szóhasználattal: becsületsértés.

sanyarú börönéveit saját házában háziörizetben töltötte, börtönőre saját lánya volt.

legalább néztél volna utána.

2012. aug. 3. 22:48
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!