Miért térítenek a hívők, és miért nem az ateisták?
Figyelt kérdés
Én hívő ember vagyok,nem tartozom ahhoz a csoporthoz amely az utcán próbálja dogmáit másokra erőltetni. Viszont hiszek Istenben elfogadtam Jézust mint megváltómat,és ki állok mellette ha szakad ha törik. Ezt a kérdést azért tettem fel mert kíváncsi vagyok,hogy milyen elméletek vannak ezzel kapcsolatban. Nem vitatkozni akarok,csak véleményeket szeretnék olvasni. Köszönöm...
"A Biblia ókori emberek akkori ismereteit, tudását tartalmazó írások gyűjteménye.
A Biblia Isten egyik kinyilatkoztatása. "
Ezt én tudom és ezért nem folytatom. Ha valaha érdekem fűződik a meggyőzésedhez akkor talán egyszer. De addig is... felesleges.
Találkoztam már olyan Hollanddal aki nem volt hajlandó a saját nyelvét helyesnek elfogadni tőlem addig, amíg nem mondta egy másik Holland, hogy helyes.
2012. aug. 3. 23:46
135/196 anonim válasza:
"Ha valaha érdekem fűződik a meggyőzésedhez akkor talán egyszer. "
addig is: viszlát.
2012. aug. 3. 23:52
136/196 anonim válasza:
még egy szó: barátom, az életedről van szó... de dönts belátásod szerint.
2012. aug. 3. 23:53
137/196 anonim válasza:
Hm de egy kérdésem van még akkor: Mit gondolsz Ádám és Éva történetéről?
2012. aug. 4. 00:00
138/196 anonim válasza:
56%-os
Hagyd az ilyeneket!Látom a hozzászólásaidból hogy te egy normális hívő vagy akivel el lehet beszélgetni.Valahogy úgyis ki fogja vágni magát.De még lehetne sorolni tovább a kormeghatározási problémákkal,a Noés dologgal és így tovább.
2012. aug. 4. 00:12
139/196 anonim válasza:
Azért mert valaki beszél Jézusrol az embereknek az nem azt jelenti,hogy térit.Ha valakit érdekel a hitem természetesen örömmel beszélek rola de nem akarom senkire réeröltetni a hitemet,azt tudom,hogy nagyon boldog vagyok amiért Istentöl hitet kaptam és ezt az örömöt szeretném megosztani azokkal akiket érdekel és ez nem hiszem,hogy téritésnek lehet nevezni.
2012. aug. 4. 01:22
140/196 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy mikor egy keresztény,egy hívő a Bibliára utalva hoz fel olyan bizonyítékokat amelyeket nem lehet megcáfolni akkor azzal a móddal söprik el az útból,hogy "AH AZT MÁR VALAKI MÁS MÁR JÓVAL HAMARABB MEGMONDTA!vagy AZ UTÓLAG VOLT A BIBLIA SORAIBA ÜGYESEN HOZZÁ CSATOLVA.." Én csak annyit szeretnék mondani ami a Bibliát illeti,hogy nem hibákat kell keresni benne,hanem a Bibliát meg kell ismerni.Lehet,hogy nem sokat mondtam ezzel,de ebben a nem sokban,ott van minden. És megismétlem magam,Isten nevében sok mindent lehet elkövetni,de nem biztos minden tetsző dolog Istennek.Minden rosszat az emberi kapzsiság rosszindulat,hatalomra vágyás követ(tett) el Isten nevében. De ha az ember jobban figyelembe venné mindazt amit Isten kér tőlünk,akkor nem lenne ennyi fájdalom a világban,és akkor nem kellene azt mondani,hogy "pfuj gonosz isten" ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!