Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, hogyan viszonyultok az...

Hívők, hogyan viszonyultok az evolúció-elmélethez?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan aki teljesen mesének tartja az evolúciót és a Teremtés könyvében hisz?
2012. jan. 18. 18:51
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

dönci itt. Nem állítom azt sem hogy Isten az univerzumon kívül állna. Sehol nem írtam ezt.

De tételezzük fel hogy így van. Mivel ő az alkotója a létrehozója nem lenne logikus hogy úgy teremt hogy a "két világ" között nem képes "átjárni".

"Barbara Ann Brennan fizikus "

Ebben teljesen igazad van. Hibáztam!

"Ebbol az idezetbol semmi nem kovetkezik... Annyit tudunk meg belole, hogy a modeljeinket tovabb kell finiomitani."

De igen is következik ha elolvastad az előző válaszokat akkor rájössz hogy miért. Ami köztem s név nélküli hozzászóló között zajlott le. (Vajon érted hogy mire célzok?)

2012. febr. 3. 21:17
 62/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

60. válasz.

Ne már! Akkor elmagyarázom.

A fizikus nem azt állítja hogy erő nem létezik az univerzumban. Hanem azt állítja hogy az erő nem intelligens ami az univerzumban létezik s nem is örök az az erő. Arról az erőről beszél amelyet vizsgálni tud az ember.

2012. febr. 3. 22:02
 63/70 anonim ***** válasza:
53%

62

"A fizikus nem azt állítja hogy erő nem létezik az univerzumban. Hanem azt állítja hogy az erő nem intelligens ami az univerzumban létezik s nem is örök az az erő. Arról az erőről beszél amelyet vizsgálni tud az ember."

Na,na! Inteligens erő! Ezt abszurdnak tartom! Az erő az erő, és létezik energia formájában és örökké fog létezni!

És létezett is! A filozófiát hagyjuk!!

Ne hagyd, hogy a hit elvegye a tudatod!

2012. febr. 3. 22:09
 64/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igen a fizikus azt állítja hogy az erő nem intelligens.

Ez nem filozófia hanem fizika.

"Ne hagyd, hogy a hit elvegye a tudatod!"

Na ezt te se hagyd! "Élet tapasztalt" ember.

2012. febr. 3. 22:28
 65/70 anonim ***** válasza:

64

Kedves Barátom!

Így az 5X-en túl nem gondolom, hogy az élettapasztalatokból oktatást kérnék!! Éltem ahhoz eleget, hogy tapasztaljak, lássak,stb! Viszont, hogy ha valaki fanatikus, akkor arra nincs gyógymód!!!

2012. febr. 5. 12:18
 66/70 anonim ***** válasza:
38%

Vidiripi

De ennek mi köze a fizikához? Mert lehet hogy megéltél egyet s mást én is megéltem egyet s mást. Na és akkor mi van.

De hol vannak az érvek mert eddig csak olyan voltál mint a horoszkóp általánosságban beszéltél. Ami azt jelenti hogy nagyon sok mindenre igaz amit mondtál. De közelebbről nem vizsgáltunk meg semmit.

S még valami én nem oktatalak az élettapasztalatomból. Csak arra akartam utalni hogy te azt mondtad hogy fogsz megosztani az élettapasztalatodból de nem tetted meg.

2012. febr. 5. 12:35
 67/70 anonim ***** válasza:
0%

66

Tessék barátom!

Nem létezik inteligens erő, vagy ha szerinted igen, akkor tutti, hogy Téged nem az vesz körül!

Az erőt nem lehet így megkülönböztetni, hogy az egyik intelligens a másik , meg buta! Ilyen nincs! Élő fizikusokkal érvelj és ne olyannal aki már 500 éve meghalt, mert ha felébredne, akkor valószínű infarktust kapna, hogy mi történt PL: 500-600 év alatt! Természetesen tisztelem a munkájukat, mert számos alaptörvényeket fedeztek fel, és az maximálisan igaz is! Bár a mai tudomány PL: Einstent nem sokára megcáfolja, de nem is az a lényeg! Ők lerakták az alapkövet és tovább lett fejlesztve a MAI TECHNIKA segítségével! Dióhéjban a következő a kérdéssel kapcsolatban! A földet ugyanúgy ahogy a többi bolygót senki nem teremtette, mert teremteni nem lehet anyagot! Varázsolni lehet, de erre senki nem képes, csak a mesékben! A föld, és a többi bolygó ősrobbanással jött létre sok ezer billió részecskéből, öngyulladás hatására! Lásd: google Porrobbanás! Miután sokmilliárd év alatt kialakult a föld, lett légköre,víz stb. szóval olyan körülmények keletkeztek, hogy élet kialakulására alkalmas volt, és ekkor beindult az evolúció! S. Hawking valószínű tud valamit!!!

2012. febr. 5. 12:59
 68/70 Srapnel ***** válasza:

"Bár a mai tudomány PL: Einstent nem sokára megcáfolja, de nem is az a lényeg!"

Igen? Még pedig? Mert én viszont csak olyan kísérletről hallottam mostanság (kivéve az azóta érdekes módon nem nagyon hirdetett fénysebességnél gyorsabb neutrínó esetét), amely Einsteint alátámasztotta. Na már most ezt nem azért írtam, mert hogy feltétel nélkül ragaszkodni kellene Einstein elméleteihez, vagy hogy fetisizálni kellene őt; pusztán a tény az, hogy egyelőre a relativitáselmélet és a kvantummechanika az emberiség legpontosabb két elmélete. (Noha egymással némileg kibékíthetetlenek). Ez van. Ha máshogy lesz, akkor eldobjuk bármelyiket, de egyelőre nincs máshogy.

2012. febr. 5. 20:30
 69/70 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, lehet, hogy csak én találom viccesnek, de hátha más is:

[link]

Senkit nem akartam megbántani vele, csak poén.

2012. jún. 19. 22:49
 70/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...mert teremteni nem lehet anyagot!"

Hát nem nagyobb poén mint ez.

"...A föld, és a többi bolygó ősrobbanással jött létre sok ezer billió részecskéből, öngyulladás hatására! Lásd: google Porrobbanás!..."

Izé a por az anyag. Vagy hogy is van ez?

2012. jún. 20. 05:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!