Hívők, hogyan viszonyultok az evolúció-elmélethez?
Vidiripi
Nem véletlenül jött létre az élet.
Kérdésedre válaszolva az evolúció tana nem "újkeletű találmány". Évezredek óta van. Állítólag egyiptom népe anno úgy vélte, hogy a Nílusból származik az élet. Ugye milyen ismerős?
Véleményem szerint az evolúció minden idők legostobább vallása. Ha már megkérdezted, igen, én a teremtésben hiszek, miszerint az Úr hat nap alatt teremtett meg mindent.
"Viszont megjegyezném hogy egy hívő miután felkutatta hitének forrását, mindenre választ fog kapni. Megérti általa életének, létezésének értelmét, lényegét, célját. Viszont egy "hitetlen" mindig keresni fogja azt. Mert nem fog olyan választ találni ami belső meggyőződést hoz létre."
Ez szép és igaz abban az esetben, ha a hívő nem keresztény vallás követőjét jelenti, hanem hívőt globálisan bármely vallásra vonatkoztatva.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon érdekesnek találom amit írtok. Én abszolút toleráns vagyok, hiszen mindenkinek szíve joga az általa választott hit mellett kiállni. Biológus hallgatóként, az érdekelne még, hogy aki abban hisz, hogy az Úr teremtette a világunkat evolúció nélkül, az mit gondol a természettudományokról és a számtalan mai kutatásról? Hasztalannak tartja őket?
((Én személy szerint nem a keresztény hit szerinti Istenben hiszek. Valami olyasmi erőben hiszek, mint a Természet.. Volt valahol egy Jane Goodall idézet:
"Fogalmam sincs arról, hogy Isten kicsoda vagy micsoda. De hiszek egy nagy spirituális hatalomban. Nem tudom minek nevezzem. Különösen olyankor érzem ezt, ha kint vagyok a természetben. Van valami, ami nagyobb és erősebb nálam vagy bárki másnál. Érzem. És ez nekem elég." De ez mellékes a kérdésemet tekintve.:)))
akik hisznek az evolúcióban azoktól kérdezném hogy tudtok e arról hogy darvin halálos ágyán visszavonta és beismerte hogyz csak az ő agyszüleménye.
mindenesetre a véletlenek milliárdszorosa kellett volna ahhoz hogy a semmiből legyen valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!