Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, hogyan viszonyultok az...

Hívők, hogyan viszonyultok az evolúció-elmélethez?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan aki teljesen mesének tartja az evolúciót és a Teremtés könyvében hisz?
2012. jan. 18. 18:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
59%

Kedves előző, persze, hogy visszavonta. Mert vallásos volt egész életében, és félt, hogy a pokolra jut. Habár nem mutattál erre a visszavonásra hiteles forrást.

Mindenesetre az evolúció nélküle is evolúció. A Nature a Science és az összes fontos tudományos lap, valamint a világ elismert természettudományokkal foglalkozó tudósai az evolúciót fogadják el, míg az értelmes tervezés elméletét kiröhögik, megjegyzem teljesen jogosan. Itt Darwin véleménye már rohadtul nem számít, mert az elméletét azóta számos KÖZVETLEN TÉNY igazolta. Innentől fogva tudományos szempontból nincs miről beszélni. Darwinnak igaza volt.

2012. jan. 18. 22:46
 12/70 anonim ***** válasza:
70%
Tudományosan teljes mértékben bizonyítva van. Természetesen mindenki abban hisz, amiben csak akar, de már unalmas századszor is olvasni itt a gyk-n ezzel kapcsolatos "cáfolatokat" és századszor tisztázni az olyan téveszméket, amiknek semmilyen megalapozottsága sincs, de valahogy a hívők minduntalan előhozakodnak vele.
2012. jan. 19. 00:04
 13/70 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy felteszem egy másik kérdésben inkább, de először itt:

Még mindig az érdekelne, hogy az evolúcióban nem hívő emberek mit gondolnak a tudományos életről és hivatásokról?

2012. jan. 19. 00:15
 14/70 anonim ***** válasza:
44%

A tudomány a világot vizsgálja, kutatja, próbálja megérteni, megismerni. Keresi a miértekre a választ, és minden válasz újabb miérteket eredményez. A tudomány csak azt tudja kutatni, amit mérni, érzékelni tud. A tudománynak nincs mindenhez eszköze. Én a teremtésben hiszek. Ennek ellenére egész nap eltudnám nézi a különböző ismeret terjesztő filmeket, magam is csodálom a világ bonyolultságát, összetettségét, felfoghatatlanságát. Persze számomra az vicces, mikor a narrátor azt mondja: 60 milliárd évvel ezelőtt a föld... Azért vicces, mert úgy mondja, mint mikor én azt mondom: tegnap elmentem a boltba. Azt, hogy én tegnap voltam a boltban, vehetem ténynek. Hogy 60 milliárd évvel ezelőtt a föld mit csinált, legfeljebb feltételezhetem, de ilyen magabiztosságra semmi okom nem lehet. Ezer dolog lehetett más 60 milliárd évvel ezelőtt mint ma, és ennek vizsgálatához semmilyen eszközünk sincs. Tehát feltételeznünk kell, hogy 60 milliárd évvel ezelőtt minden ugyan így volt, mint most. De erre nincs bizonyíték, igaz az ellenkezőjére sem. És a tudósok egy része olyan emberekből áll, akik Isten létezését zsigerből elutasítják, és ha nincs Isten, akkor csak az evolúció marad, azt kell valahogy bizonyítani. Nem egyszer nem ketszer a csalástól és a bizonyíték hamisítástól sem riadtak vissza, ma miért lenne más a helyzet? A világ keletkezésével kapcsolatban semmire sincs konkrét bizonyíték, te döntöd el, mit tartasz elfogadhatóbbnak. Még egyszer, én maradok Isten teremtése mellett, a Bibliában leírtak szerint. Az evolúció nem isten módszere, hisz az evolúció nem igényli istent, az evolúció istene a véletlen.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 19. 09:10
 15/70 anonim ***** válasza:
43%

"Hogy 60 milliárd évvel ezelőtt a föld mit csinált, legfeljebb feltételezhetem, de ilyen magabiztosságra semmi okom nem lehet. Ezer dolog lehetett más 60 milliárd évvel ezelőtt mint ma, és ennek vizsgálatához semmilyen eszközünk sincs."

Tévedsz. Kormeghatározási és más különböző módszerekkel pontosan meg tudják határozni, hogy milyen folyamatok uralkodtak a bolygón! És ne hazudj (10 parancsolat egyike!!!), mert VANNAK eszközei a tudománynak! Tudod a tudomány nem olyan, mint a hited, hogy csak valamit úgy bizonyíték nélkül kijelentsen, csak mert és kész módon. A tudomány lényege, hogy az elméletek alá legyenek támasztva hitelt érdemlő módon!

"Tehát feltételeznünk kell, hogy 60 milliárd évvel ezelőtt minden ugyan így volt, mint most."

Nem feltételezik! Be van bizonyítva! Feltételezni a hívők szokták Isten létét. Az viszont sehogy sincs bebizonyítva.

"De erre nincs bizonyíték, igaz az ellenkezőjére sem."

De van bizonyíték, az hogy te lusta vagy és nem jártál utána még nem jelenti, hogy ne létezne rá! Pont ez a tudományos módszertan lényege (nézz utána!), hogy bizonyíték hiányában semmit sem állít a tudomány!

"...tudósok egy része olyan emberekből áll, akik Isten létezését zsigerből elutasítják..."

Meg olyanokból akik nem! Szerencsére olyan hülyékből mint te nem!

"Nem egyszer nem ketszer a csalástól és a bizonyíték hamisítástól sem riadtak vissza, ma miért lenne más a helyzet?"

Az még az elmélet kezdetén volt, Darwin idején! Tényleg hogy hogy tudsz róla? Az a csúnya tudomány nem tussolta el? Azért, mert a tudományt művelők nagy többsége kínosan ügyel a csalás gyanújának elkerülésére is, az érdekük...

"Még egyszer, én maradok Isten teremtése mellett, a Bibliában leírtak szerint. Az evolúció nem isten módszere, hisz az evolúció nem igényli istent, az evolúció istene a véletlen."

Azt gondolsz, amit akarsz, de legalább hülyeségeket ne terjessz! Másrészt az evolúció semmit sem állít Isten létéről, már bocs. És az evolúciónak semmi köze a világ keletkezéséhez...

2012. jan. 19. 11:57
 16/70 A kérdező kommentje:

Nagyjából egyetértek az utolsó válaszolóval, de ha lehet, ne hülyézzük már le egymást a másik hite miatt!

Én valahogy úgy képzelem, hogy az Istenbe vetett hit reményt ad és lehet, hogy létezik valami felsőbb irányító hatalom, de ahogy már mondtam ezt én inkább természeti erőnek képzelem.

Az Istenhit erős, ezért nem lehet nagyon vitatkozni a két dologról. Abban amit az előző válaszoló elmondott, rengeteg tény szerepelt. Sőt, annak például semmi valóságalapja nincsen, hogy a kutatók megtagadnák istent.

Gregor Mendel, a genetika "atyja" egyébként maga is szerzetes volt. És létezik még számtalan más példa.

De ezt a vitát nem fogjuk tudni eldönteni. Ami engem igazán érdekel arra még nem kaptam választ, de talán mindegy is.

2012. jan. 19. 12:31
 17/70 anonim ***** válasza:
13%

1. Isten még sosem hazudott. Nincs olyan a Bibliában ami hazugság lenne. A teremtés Isteni és nem emberi eredetű.

2. Az emberek közül sokan tévednek és hazugok, nem tökéletesek. Maga Darwin is az elméletéhez sok mindent a teremtésből vett és maga is elismerte, hogy "Már maga Darwin látta, hogy elméletének egyik nagy nehézsége, hogy a természetben úgyszólván egyetlen fosszilis átmeneti forma sem található. Ennek ellenére Darwin tanítása szerint az ember elveszítette a Teremtő által neki szánt különleges helyet, és ettől kezdve csak egy, az állatvilágból felkapaszkodott lény volt."

Darwin maga sem tudta igazolni azt amit bizonygatni akart.

További infók Darwin elméletéről: "Napjaink minden hangos evolúciós lármájában ezen töprengenek az emberek: "Valójában honnan származik az élet?" Az evolúciótannak semmilyen magyarázata sincs arról, hogyan keletkezhet élő élettelenből.

Stanley Miller (1930-2007), akinek "ősleves-kísérletét" minden biológiakönyv megemlít, 40 évvel a kísérlet után beismerte, hogy az élet keletkezéséről szóló semmilyen jelenlegi hipotézis nem meggyőző. Ezeket "badarságoknak" vagy "kémiai elmeszüleményeknek" nevezte." [link]

Nos kinek hiszünk:

- Istennek?

- embereknek, akik olyan evolúciós tant akarnak a fejünkbe vésni, amit ő maguk sem tudnak igazolni.

Ha valaki az evolúció mellett dönt kérdem én fejetlenül dönt mellette és csak az evolúciót vizsgálta meg, vagy alaposan átolvasta Bibliát és történelmi-lelti alapok ellenére is az evolúció mellett dönt?

Sok ember ott követi el a hibát, hogy vakon megy az evolúcióba és nem szán rá egy pár hónapot megvizsgálni a Bibliát + mindazt ami valódiságát igazolja.

Kérdező! Szerintem úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy miért hisz valaki vakon az evolúcióba, holott egyáltalán nincs több bizonyíték létére SŐT kevesebb, mint a teremtésre?

2012. jan. 19. 14:27
 18/70 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Ha alaposan megvizsgálod a Bibliát + tényeket valaki segítségével, akkor megfelelőbben tudsz dönteni. A biológiatanárok is csak azért tanítják az evolúciót, mert ez az előírt nekik. Én megkérdeztem ált. iskolás koromba a tanárnőt hogy talán azért mert több az esély? azt mondták hogy nem, csupán azért mert ezt több ember elfogadja.

2012. jan. 19. 14:29
 19/70 anonim ***** válasza:
17%

"Van köztetek olyan aki teljesen mesének tartja az evolúciót és a Teremtés könyvében hisz?"

Számomra mese és egyértelműen emberi kitalációt, melyet maguk a tudósok sem tudnak igazolni. Rengeteg nyitott kérdés van. Lásd 4-5 válaszoló idézeteit is.

2012. jan. 19. 14:32
 20/70 anonim ***** válasza:
91%
Csak azt nem értem, miért lettek lepontozva azok a keresztények, akik hisznek az evolúcióban mint módszerben. Ha ez a vallásos tolerancia, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle.
2012. jan. 19. 14:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!