Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, hogyan viszonyultok az...

Hívők, hogyan viszonyultok az evolúció-elmélethez?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan aki teljesen mesének tartja az evolúciót és a Teremtés könyvében hisz?
2012. jan. 18. 18:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Tévedésben vagy mert én nem fogok a nagyon mély szakadék széléhez oda menni. Ugyan is tériszonyom van.

Akkor mesélj nekem az életről. Mert ha már ezt írod akkor neked biztosan van élettapasztalatod.

"Viszont értékelném a logikus válaszod az utolsó kommentre, ami Neked lett írva!!"

Az írásod melyik része az értékelés?

2012. febr. 2. 22:10
 52/70 anonim ***** válasza:
Válaszolj a 48-as hozzászóláshoz! Azt én írtam Neked! Addig nem mesélek, majd azután! Ha arra értelmes magyarázatot adsz, akkor biztos Nóbel-dijat kapsz!
2012. febr. 2. 23:46
 53/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A 48. válasz.

Mikor állítottam azt hogy a semmiből lesz valami?

Ki állítja hogy Isten az univerzumban van mert én nem állítom ezt. Azt viszont állítom hogy mindenről tud ami az univerzumban történik.

"A világegyetem (latinosan univerzum) csillagászati fogalom, minden létező összességét jelenti."

Nincs értelme többes számban írni az univerzum szót.

A megtéréseddel kapcsolatban olvasd el a 49. választ.

De mint már korábban is írtam én nem állítom hogy a semmiből lett az anyag.

"Uraim! Mint fizikus, tehát mint egy férfi, aki egész életemet a józan tudomány, azaz az anyag vizsgálatának szolgálatába állította, fölmentve érzem magamat attól a vádtól, hogy naiv embernek tartsanak, és így bátran kijelenthetem az atom területén végzett kutatásaim eredményeként a következőket: Az anyag csak önmagában nem létezik. Minden anyag csak egy bizonyos erő által keletkezik és létezik, amely erő az atomrészecskéket rezgésbe hozza, és azt az atom legparányibb naprendszereként összetartja. De mivel a világűrben sem egy intelligens sem pedig egy örök erő nem létezik, azt kell feltételeznünk, hogy e mögött az erő mögött egy intelligens szellem létezik."

Max Planck

Az ókorban úgy vélték, hogy létezniük kell bizonyos apró „építőkockáknak", amik már nem oszthatók kisebb részekre, és az egész anyagi világ ezekből épül fel. Az „atom" görög eredetű szó, és azt jelenti: oszthatatlan. Ma már ez nem teljesen igaz.

„Az anyag elemi építőköveinek keresését fel kellett adni akkor, amikor a fizikusok oly sok elemi részecskét találtak, hogy azokat a továbbiakban már aligha lehet elemieknek nevezni Az elmúlt néhány évtized során kísérleteikben a fizikusok nagyon ingatagnak találták az anyagot, szubatomi szinten pedig azt látták, hogy az anyag meghatározott helyen nem létezik, de tendenciát mutat a létezésre."

Barbara Ann Brennan fizikus

S még valami tedd fel itt a Gyk-n a kérdést.

A fény anyag vagy hullám?

2012. febr. 3. 17:44
 54/70 anonim ***** válasza:

53

"Uraim! Mint fizikus, tehát mint egy férfi, aki egész életemet a józan tudomány, azaz az anyag vizsgálatának szolgálatába állította, fölmentve érzem magamat attól a vádtól, hogy naiv embernek tartsanak, és így bátran kijelenthetem az atom területén végzett kutatásaim eredményeként a következőket: Az anyag csak önmagában nem létezik. Minden anyag csak egy bizonyos erő által keletkezik és létezik, amely erő az atomrészecskéket rezgésbe hozza, és azt az atom legparányibb naprendszereként összetartja. De mivel a világűrben sem egy intelligens sem pedig egy örök erő nem létezik, azt kell feltételeznünk, hogy e mögött az erő mögött egy intelligens szellem létezik."

Ha Te fizikusként ilyet állítasz,(amit nem hiszek el), akkor nagyon sajnállak! Nem létezik erő az univerzumban? Nagy tévedésben vagy!!!! Nagyon sok energia létezik!! 1gramm antianyag energiája 1000 űrsiklóba elegendő üzemanyag lenne, ha létezne a földön! Akkor ez mi ha nem erő? Mákos tészta?

És még sorolhatnám reggelig! A válasz nem volt kielégítő!!

Szedd össze magad!!

2012. febr. 3. 19:38
 55/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Bárki aki olvassa ezt!

Csak én gondolom úgy hogy az 54. hozzászóló nem jól értelmezte azt amit írtam ,vagy más is így gondolja?

2012. febr. 3. 20:14
 56/70 anonim ***** válasza:

55

Bocsi, elnéztem!

De amit írtam?

2012. febr. 3. 20:43
 57/70 anonim ***** válasza:

"De mint már korábban is írtam én nem állítom hogy a semmiből lett az anyag. "

Ezt a fizikusok sem allitjak! Viszont elobb azt irtad, hogy isten az univerzumon kivul all, akkor tole sem johet az anyag, hiszen, akkor nem allna az univerzumon kivul.

"...örök erő nem létezik, azt kell feltételeznünk, hogy e mögött az erő mögött egy intelligens szellem létezik."

Max Planck"

Max Planck hatalmas szerepet jatszott a kvantumelmelet SZULETESENEL! Nagyon fontos azt eszrevenni, hogy a mostani helyzetre nem igen tud ez az idezet reflektalni. Mar az elmelet uttoroi is egy csomo olyan dolgot tapasztalatak, amivel AKKOR nem tudtak mit kezdeni, es amire csak kesobb talatak meg a valaszt. Ezert szaz evvel ezelott elt tudosok velemenye ebben a kredesben nem relevans, akarmekkora tudosok is voltak. Egyszeruen azert, mert kozel sem tudtak annyit, mint amit ma tudunk.

"Az ókorban úgy vélték, hogy létezniük kell bizonyos apró „építőkockáknak", amik már nem oszthatók kisebb részekre, és az egész anyagi világ ezekből épül fel. Az „atom" görög eredetű szó, és azt jelenti: oszthatatlan. Ma már ez nem teljesen igaz. "

So what?

„Az anyag elemi építőköveinek keresését fel kellett adni akkor, amikor a fizikusok oly sok elemi részecskét találtak, hogy azokat a továbbiakban már aligha lehet elemieknek nevezni Az elmúlt néhány évtized során kísérleteikben a fizikusok nagyon ingatagnak találták az anyagot, szubatomi szinten pedig azt látták, hogy az anyag meghatározott helyen nem létezik, de tendenciát mutat a létezésre."

Ebbol az idezetbol semmi nem kovetkezik... Annyit tudunk meg belole, hogy a modeljeinket tovabb kell finiomitani.

"Barbara Ann Brennan fizikus "

Azert kicsit jobban is megvalogathatnad a forrasaid: az illeto holgy foalasu "spiritualis gyogyito", aki valami nevenincs akkraditalatlan intezmenyben szerezte filozofia(!) "doktori" fokozatat. tudomanyos eredmeny nem igen fuzodik nevehez. Viszont gyogyito centruma reven komoly uzleti erdeke fuzodik a tudomanytalan hulyeseg terjesztesehez.

2012. febr. 3. 20:43
 58/70 anonim ***** válasza:
Attól függetlenül, ha egy fizikus szellemeket állít, ott nagy baj van!
2012. febr. 3. 20:47
 59/70 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De amit írtam?"

1. Nem én vagyok a fizikus. Hanem Max Planck az ő szavai.

2. Hol olvastad azt hogy nem létezik erő az univerzumban? Az számomra rejtély.

2012. febr. 3. 20:59
 60/70 anonim ***** válasza:

59

De mivel a világűrben sem egy intelligens sem pedig egy örök erő nem létezik, azt kell feltételeznünk, hogy e mögött az erő mögött egy intelligens szellem létezik."

Itt olvastam! Ilyet normális ember nem állít, főleg egy fizikus!

2012. febr. 3. 21:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!