Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan hihet bárki is akármily...

Hogyan hihet bárki is akármilyen istenben?

Figyelt kérdés
!!!!!!!!!!!!???????????????????????

2011. jún. 30. 01:03
 31/98 anonim ***** válasza:
57%

20:35

Magad nevében beszélj. Két fajta ateista van, a gyenge és erős, te gyengébe tartozol ezek szerint, aki nem foglalkozik vele. Én tudom, hogy a híresebb vallások tévednek, ez nem hit, mint a nem-internetezés sem egy hobbi.

2011. júl. 2. 02:41
 32/98 anonim ***** válasza:
100%

23:48

Legalább te őszintén leírtad. Mások még azt is megpróbálják magyarázni, hogy ők igenis azért hisznek, mert az az igazság, és ez így logikus, stb.

2011. júl. 2. 02:43
 33/98 anonim ***** válasza:
25%

"Magad nevében beszélj. Két fajta ateista van, a gyenge és erős, te gyengébe tartozol ezek szerint, aki nem foglalkozik vele. Én tudom, hogy a híresebb vallások tévednek, ez nem hit, mint a nem-internetezés sem egy hobbi."

Na, ez az igazán szánalmas. Íme a 21. századi vallási fanatikus :D (Tudom, hogy magadnak sem fogod beismerni)

2011. júl. 2. 03:00
 34/98 anonim ***** válasza:
60%

Az ateizmus is egy hit. Az ateista abban hisz, hogy Isten nincsen.

A tökéletes Istentagadó azért ritkaság. Mindössze a tudomány alkalmatlan a kérdés eldöntésére, hogy van-e, vagy nincsen. Nincsenek eszközei az eldöntésére.

A tudomány inkább a hogyan kérdésével foglalkozik, a "miért" érdésével pedig a vallás. Így a valls inkább rokon a filozófiával, mint a fizikával.

Sok tudós is hívő abban az értelemben, hogy nem gondolja, hogy tökéletes, fatális véletlen révén született az egész világ, és hogy teljesen céltalan, és minden okot nélkülöző.

Más kérdés, hogy a "bibliai" istenkép valóban emberi elmeszülemény.

2011. júl. 2. 05:22
 35/98 anonim ***** válasza:
71%

05:22

Mindegyik emberi elmeszülemény.

Az meg, hogy az ateizmus hit, a hívők újabb hite.

2011. júl. 2. 10:28
 36/98 anonim ***** válasza:
80%

"Nagyon k.vára rühellem, ha emberek tudás nélkül dumálnak!!! "

Kérdező, te ugyanezt csinálod. Már a kérdés feltevése is mutatja, hogy abszolút járatlan vagy a pszichológiában, szociológiába és filozófiában, a vallástörténelemről nem is beszélve... tehát bort iszol és vizet prédikálsz.

A hívők istenei legalább ellenzik ezt a hozzáállást és nem hagyják, hogy valaki segget csináljon a szájából.

2011. júl. 2. 16:47
 37/98 anonim ***** válasza:
16%
Könnyen. Majd találkozol vele egyszer, és akkor szégyeled majd magad...
2011. júl. 2. 20:30
 38/98 anonim ***** válasza:
85%
Én, ha találkozok is majd vele, akkor sem fogom szégyellni magamat! Büszkén kiállok majd elé, és bevallom, hogy tévedtem. Ennyi. De ha véletlenül nekem lesz igazam, akkor meg t leszel szarban, mert semmi lesz a valami helyett. Vagy mindketten meg fogunk lepődni, mert egy ősi Wiki-tiki isten a valós, és örökké szenvedünk majd.
2011. júl. 2. 22:23
 39/98 anonim ***** válasza:
100%

"Mi értelme van hit nélkül az életnek? "

Mert a hit milyen értelmet ad az életnek, ami hit nélkül nincs meg?

2011. júl. 5. 17:07
 40/98 anonim ***** válasza:
95%

"Mindössze a tudomány alkalmatlan a kérdés eldöntésére, hogy van-e, vagy nincsen."

Az istenhit pont annyira nonszensz mint a láthatatlan rózsaszín egyszarvúban való hit, arról se tudja a tudomány eldönteni létezik e vagy sem. :D

2011. júl. 6. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!