Hogyan hihet bárki is akármilyen istenben?
20:35
Magad nevében beszélj. Két fajta ateista van, a gyenge és erős, te gyengébe tartozol ezek szerint, aki nem foglalkozik vele. Én tudom, hogy a híresebb vallások tévednek, ez nem hit, mint a nem-internetezés sem egy hobbi.
23:48
Legalább te őszintén leírtad. Mások még azt is megpróbálják magyarázni, hogy ők igenis azért hisznek, mert az az igazság, és ez így logikus, stb.
"Magad nevében beszélj. Két fajta ateista van, a gyenge és erős, te gyengébe tartozol ezek szerint, aki nem foglalkozik vele. Én tudom, hogy a híresebb vallások tévednek, ez nem hit, mint a nem-internetezés sem egy hobbi."
Na, ez az igazán szánalmas. Íme a 21. századi vallási fanatikus :D (Tudom, hogy magadnak sem fogod beismerni)
Az ateizmus is egy hit. Az ateista abban hisz, hogy Isten nincsen.
A tökéletes Istentagadó azért ritkaság. Mindössze a tudomány alkalmatlan a kérdés eldöntésére, hogy van-e, vagy nincsen. Nincsenek eszközei az eldöntésére.
A tudomány inkább a hogyan kérdésével foglalkozik, a "miért" érdésével pedig a vallás. Így a valls inkább rokon a filozófiával, mint a fizikával.
Sok tudós is hívő abban az értelemben, hogy nem gondolja, hogy tökéletes, fatális véletlen révén született az egész világ, és hogy teljesen céltalan, és minden okot nélkülöző.
Más kérdés, hogy a "bibliai" istenkép valóban emberi elmeszülemény.
05:22
Mindegyik emberi elmeszülemény.
Az meg, hogy az ateizmus hit, a hívők újabb hite.
"Nagyon k.vára rühellem, ha emberek tudás nélkül dumálnak!!! "
Kérdező, te ugyanezt csinálod. Már a kérdés feltevése is mutatja, hogy abszolút járatlan vagy a pszichológiában, szociológiába és filozófiában, a vallástörténelemről nem is beszélve... tehát bort iszol és vizet prédikálsz.
A hívők istenei legalább ellenzik ezt a hozzáállást és nem hagyják, hogy valaki segget csináljon a szájából.
"Mi értelme van hit nélkül az életnek? "
Mert a hit milyen értelmet ad az életnek, ami hit nélkül nincs meg?
"Mindössze a tudomány alkalmatlan a kérdés eldöntésére, hogy van-e, vagy nincsen."
Az istenhit pont annyira nonszensz mint a láthatatlan rózsaszín egyszarvúban való hit, arról se tudja a tudomány eldönteni létezik e vagy sem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!