Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan hihet bárki is akármily...

Hogyan hihet bárki is akármilyen istenben?

Figyelt kérdés
!!!!!!!!!!!!???????????????????????

2011. jún. 30. 01:03
 21/98 anonim ***** válasza:
98%

Én nem vagyok vallásos, de nem zavar, ha valaki hisz valakiben/valamiben. Ha neki ez így jó, ki vagyok én, hogy felülbíráljam?! Neki ez teszi teljessé az életét, ebben lel örömet, nekünk más dolgok jók.

Egy kis tolerancia szorulhatna beléd!

2011. jún. 30. 12:10
 22/98 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem a Kérdezőt állandóan seg gbe rúgták és csodálkozott: miért rugdosnak annyit, hiszen mélyen hiszek... Azóta nem hisz.
2011. jún. 30. 13:09
 23/98 arkjulie válasza:
100%
12:10-es kommentelővel vagyok egy véleményen én is, de engem ateista létemre nagyon vonzanak a vallással kapcsolatos kérdések. Néha jó lehet megmagyarázni a rossz dolgokat a világban azzal, hogy mindennek oka van. Nekem se vagy szimpi, el kell fogadni másik ember gondolkodását, ha nem is értesz vele egyet. szerintem. a seggberúgós komment meg vicces :D pacsi.
2011. jún. 30. 17:08
 24/98 anonim ***** válasza:
60%

öröm nézni ahogy veszekedtek :D:D

az ŐS robbanás most büszke lenne rátok

2011. júl. 1. 04:06
 25/98 anonim ***** válasza:
31%
Szögezzük le: A tudomány ellenkezője nem Isten, nem a biblia. A tudomány (az egézséges tudomány) közelebb visz Istenhez , ha nemtudnád esetleg :)
2011. júl. 1. 09:39
 26/98 anonim ***** válasza:
88%

A vallások és a Harry Potterben vagy hasonlóban való hit egyformák, csak a vallásokban van pár pozitív szociológiai dolog amivel lehet érvelni.

Szép is volt amikor a gyerekkorban nézett meséket elhittük, ehhez képest a vallás felnőttkorban is legitimációs ad az ilyesminek.

Ha nem keresztény vagy muzulmán egyház lenne hanem a Nap előtt röpködő rózsaszín krokodil egyháza akkor abban hinnének.

2011. júl. 1. 10:25
 27/98 anonim ***** válasza:
80%
Jah. Láttam olyan képet valahol, hogy a 2 éves kislány a húsvéti nyúlban hitt(feje mellett mutatták egy gondolatos buborékban) a bátyja a mikulásban apjuk pedig a szakállas trónon ülő istenben.:)
2011. júl. 1. 13:41
 28/98 anonim ***** válasza:
32%

Édes istenem, emberek...

Muszáj úgy kezelnetek az ateistákat, mintha ők is hívők lennének? Szerintem az ősrobbanás ELMÉLETE úgy hülyeség, ahogy van. Nem hiszek benne, és nem is mondja meg nekem senki, hogy higyjek benne, különben a pokolra jutok.

Másrészt, amit már ezredszerre írok le itt, meg máshol is, csak az emberek tájékozatlanok, és nem értik meg: az ősrobbanás elmélete egy KERESZTÉNY HÍVŐTŐL származik, és eredetileg a "teremtés pillanatának" nevezte el. Így már nem is tűnik olyan nagy ostobaságnak, ugye? A keresztény hit szerint ez érthető magyarázat, sőt, elég valószínű verzió, nem? Mármint, ha Isten valóban úgy teremtette meg az univerzumot, akkor akár így is történhetett volna.

Szóval ha legközelebb ezzel próbáltok visszavágni, kedves hívők, jusson eszetekbe, hogy tulajdonképpen a saját vallásotok logikáját kérdőjelezitek meg.

2011. júl. 1. 19:22
 29/98 anonim ***** válasza:
17%
Az ateisták is hívők, mivel biztosan nem tudunk semmit. (Én is ateista vagyok.)
2011. júl. 1. 20:35
 30/98 anonim válasza:
25%

Szerintem elég gyér úgy létezni, hogy nem hiszünk semmiben.

Fura egy világnézetem van ebből a szempontból, nem értek egyet egyik intézményesített vallással sem, de én szeretném hinni, hogy nem csak vagyunk egyedül, bele a vakvilágba, aztán meghalunk, és annyi.

Az ember azért hisz a természetfelettiben, legyen az bármilyen isten, vagy alaktalan felsőbb hatalom, kozmikus energiák, bármi, mert szüksége van a reményre.

És bár leginkább a tudományban hiszek, sajnálom az ilyen embereket, mint a kedves kérdező.

2011. júl. 1. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!