Hogyan hihet bárki is akármilyen istenben?
"A Keresztes háború pedig szimplán önvédelmi háború volt ... ha megtámadnak védekezni már csak szabad. "
Ez szimplán történelmi tudatlanságodat bizonyítja.
Amúgy ahelyett, hogy az egyházadat véded, védenéd inkább a hitedet.
Teljesen igazad van, #89Balu. De hát most ez a trendi, sőt sokan agent provocateurok: szidni a kat. egyházat, a kereszténységet. De majd jönnek az illuminátusok (most csak markukba röhögnek, milyen jól dolgoznak nekik a megvezezetett szoc.blokkban, lefelé a lenini úton) és elkapják a nyomorultak grabancát, és akkor már késő lesz.
De a kedves, okos kérdezőnk nyomtalanul eltűnt.
Kérdező: te hiszel akármilyen valamiben?
ja, igen, és a szív mélyén élő saját hite senkinek sem szorul védelemre, az ott jó védett helyen van:)
Kérdező! te hiszel akármilyen valamiben?
Bármelyik vallási dogmát vagy filozófiát vizsgáljuk, sajnos az elméleteikből csak a fogalmak azok amelyek igazaknak vehetők a többi fantázia és irreális mese.
A keresztes háború keresztesnek hirdették de közönséges rablóháború volt arról nem is beszélve hogy a vallásoknak soha nem az volt a szokásuk (még a kereszténységnek se!) hogy megakadályozzák a háborúkat sőt, minden ilyen népirtásnál megáldották a fegyvereket, amivel a tömegemberek millióit küldték a halálba!! -- miközben a politikai és magas rangú katona tisztek, kerek asztal vagy ép terepasztalon tologatták az ólomkatonáikat-- az elesett sok millió tömegember nem számított többnek, mint a háborúval járó természetes vesztességnek, amíg ők a vezetők és az egyházak meggazdagodtak, tőkét kovácsoltak belőle!
28:
Az ősrobbanas elmélete nem a keresztény hivotol származik, hanem egy kortárs rivalisatol, csak az általad említett tag használta először a Nagy Bumm kifejezést, gunybol egy rádióinterjúban. Aki valami papféle volt, ha róla beszélsz. Neki a kifejezést köszönhetjük, nem az elméletet.
Bár most elbizonytalanodtam. Lehet, h pont fordítva volt és igazad van. Most már bosszant, úh majd utananezek.
Annyi még megvan, h ez a hívő keresztény ki volt akadva, mikor az egyház fel akarta karolni a kutatásait. Kérte, h ne tegyék, mert ez tudományos dolog, nem vallási.
28:
Igazad van. Nekem jár a Cavinton.
Osszekutyultam. A hívő tag elmélete volt, csak ő még Szuperatomnak nevezte. Viszont érdekes, h fennt említett kérésével fordult a pápához.
Ez csak azt bizonyítja, h a hívők között is vannak, akik számára nem elég magyarázat minden, az életben felmerülő kerdesre a poros Biblia. Képtelenek annyival beérni, hogy: azért, mert megteremtette, na. Így akarta.
Ezen válaszokkal soha nem jutott előrébb az emberiség.
Bocs Kérdező, nem is válaszoltam még:
Nem tudom.
Biztos lelki szegények. És így érik el a boldogságot. Meg a Mennyek Országát.
Nekem előbbi megvan, utóbbi nem érdekel. Számomra az egész vallás csak hagymázas kepzelges. Eld le az egész életed buntudatban, onostorozva, saját osztoneidnek ellentmondva, aztán a mennybe juthatsz. Gonosz kinzomester. Még jó, h mindenki bűnei meg lettek váltva. Azért kell még egy kis egész életen átivelo sz0patás. Ennyit még Jézus sem szívott. Szetkinozták, megölték, pont. Millió másik ember szenvedett még a kereszttol és társaitól is hatszor durvábban. Gondolom nem ismeretlen az élve elrothasztas, a kötéletetés, stb. Utóbbi talán egyházi találmány.Kicsit hosszasabb az agónia.
Akkor azok szenvedesei ennyi erővel az egész univerzumot megvaltották. De nem baj, ennek ellenére Hail Bűntudat! Hail Önsanyargatás! Azért teremteni valakit a Földre, h szenvedjen, gonoszság. Mint a gyerek, aki bogarakat kinoz.
Hmmm...
Vagy madarakat a padláson...
Ennek nincs semmi értelme.
Aztán johet a Mennyek Országa... Így felesleges a földi lét. Kezdhetnék a lelkek rögtön a mennyben, a megmerettetessel, s meg lenne sporolva 70-80 év fárasztó figyelem istennek, hiszen, ha mindenkit lát és figyel, az elég kimerítő lehet. Vagy élvezi. Weirdo.
Akik ezt az egész nemzetközi nepmeset írták, megalkották a világ legtökéletesebb elmecsapdajat.
Hát bővebben ennyi volt a "Nem tudom.", azaz ezért nem tudom. «!Többek között.!»
Ne hogy azt gondold kérdező, hogy ha valaki nagyon sokat tudós professzor, az nem jut el előbb vagy utóbb Istenhez ami a vallási dogmák főszereplője. Minél magasabb a képesítése minél messzebbre lát, elő-utóbb gondolatilag, érzelmileg eljut Isten feltételezéséig.
Lásd egy pár embernek a gondolatait
Neumann János matematikus;
" Valószínűleg van Isten. Sok dolgot könnyebb úgy megmagyarázni, mintha nem volna."
Kiss Ferenc anatómus professzor;
" A hit azért adatott mindnyájunknak, hogy testi érzékeink határain túl is láthassunk, hogy a fizikai tünemények határán túl betekintést nyerhetünk az örökkévalóság területére."
Lord Kelvin, matematikus és fizikus 22 éves korában így summázta;
" Ha elég mélyen gondolkoztok, a tudomány szükségképpen elvezet az Istenhez, az Istenben való hithez. Tapasztalni fogjátok, hogy a tudomány nem ellensége a vallásnak, hanem segítője..."
Tudod kérdező valahol régen olvastam és egyet is értek vele, hogy az emberi elme révén, az egyes természeti jelenségek, összehangolódva a lélekben rendezett egésszé ötvöződnek bennünk, és ennek köszönhetően minél többet tanul és tud meg az ember a természeti létezésekből, annak ötvözött harmóniája, mint valami szimfónia, az ember tudatot, a lelket, az érzéki világ fölé, a transzcendens gondolatok magasságába emeli.
Minél többet képes az ember megtapasztalni a természet fantasztikus láthatatlan erőinak létezésből, annál valószínűbb, hogy az olyan ember valóban "belebotlik" a Teremtő ERŐKBE, ITT a FÖLDÖN!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!