Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Korán hitelesebb, mint a...

A Korán hitelesebb, mint a Biblia?

Figyelt kérdés
nov. 3. 13:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/145 anonim ***** válasza:
20%

"Vicces mikor 2 mesekönyvről vitatkoznak az emberek hogy melyik a tutibb."

Ha mesekönyvnek is tekinted akkor is a hitelesség kérdése tudományos kérdés. Nem kell hinned benne hogy megállapítsd mennyire hiteles egy írás. Márpedig tudományos tény hogy a Bibliát össze vissza hamisították.

nov. 7. 12:23
 52/145 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha egy verzió évszázadokkal később jelenik csak meg először, akkor az nem az eredeti.
nov. 7. 12:23
 53/145 anonim ***** válasza:
0%
Honnan tudod? Példa. Irsz ma egy verset amit én fejből megtanulok. Évek múlva az eredeti amit te írtál elveszik majd megjelennek a versed módosított változatai. Majd pedig én közlöm hogy ismerem az eredeti verset és leírom. Na most ha azt vesszük amit mondtál akkor a versed módosított verziói az eredetiek az enyém pedig hamisítás, valójában viszont pont fordítva van. Még egy ilyen egyszerű példával is bizonyítható hogy marhaságot állítasz :)
nov. 7. 12:29
 54/145 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez pont az kéne, ami a Korán esetében nem létezik. Forrás, ami igazolná, hogy nem Mohamed találta ki ezt a sok átiratot, évszázadokkal a Biblia után, hanem korábban is léteztek.

A valóságban a példád úgy néz ki, hogy te elloptad és átírtad az én versemet, és utólag megpróbálod azt hazudni, hogy a tied volt az eredeti, csak épp az égvilágon semmilyen forrás nem igazolja ezt.

nov. 7. 12:31
 55/145 anonim ***** válasza:
0%

"Ehhez pont az kéne, ami a Korán esetében nem létezik. Forrás, ami igazolná, hogy nem Mohamed találta ki ezt a sok átiratot, évszázadokkal a Biblia után, hanem korábban is léteztek."

Nem. Ha ez nincs meg legfeljebb azt mondhatod hogy nem bizonyított hogy a Korán szerinti az igaz. Azt semmiképpen nem mondhatod hogy a Korán szerinti a hamisított. És ahogy a kis példám is mutatja simán lehet hogy a később leírt verzió az eredeti.

"A valóságban a példád úgy néz ki, hogy te elloptad és átírtad az én versemet, és utólag megpróbálod azt hazudni, hogy a tied volt az eredeti, csak épp az égvilágon semmilyen forrás nem igazolja ezt."

Azt sem igazolja semmilyen forrás hogy én elloptam és átírtam a versed. A többi verzió korábban lett leírva de mi a bizonyíték hogy az az eredeti amit te írtál? Semmi. Az nyilván nem bizonyíték hogy előbb írták le.

nov. 7. 12:36
 56/145 anonim ***** válasza:
91%

Pont az a bizonyíték, hogy a legelső verzió az eredeti értelemszerűen. És minden történelmi tény arra utal, hogy a legelső verzió a Biblia.

A Korán verziója, mivel minden bizonyíték szerint csak évszázadokkal később találták ki (meg hogy egyébként is tömérdek pontatlanság, hiba, történelmi tévedés, tudományosan képtelen állítás szerepel benne), nyilvánvalóan csak emberi hamisítás.

nov. 7. 12:39
 57/145 anonim ***** válasza:
0%

"Pont az a bizonyíték, hogy a legelső verzió az eredeti értelemszerűen."

Nem fogtad fel a példát amit írtam? :) Abban a legelső a hamisított :)

"És minden történelmi tény arra utal, hogy a legelső verzió a Biblia."

Minden történelmi tény arra utal hogy a Bibliát össze vissza hamisították és a hitelessége nulla.

"A Korán verziója, mivel minden bizonyíték szerint csak évszázadokkal később találták ki"

Ahogy a példám is bizonyítja ez nem mérvadó.

"meg hogy egyébként is tömérdek pontatlanság, hiba, történelmi tévedés, tudományosan képtelen állítás szerepel benne"

Ez pedig egyszerűen hazugság.

nov. 7. 12:50
 58/145 anonim ***** válasza:
100%

"Nem fogtad fel a példát amit írtam?"

Mármint te nem fogtad fel. Hisz abban is a legelső verzió volt az eredeti (hisz eleve ez az eredeti jelentése, tehát teljesen nonszensz, amit állítasz), csak ugye az szerinted elveszett.

Nem lehet más verzió az eredeti, mint a valaha volt legelső. Pont ezért állítja a Korán is, hogy az üzenete már létezett a Biblia előtt, mert ugye még ők is felfogják amit ezek szerint te nem. Csak ugye ott bukik meg a dolog, hogy a létező legősibb szövegek mindig a Biblia verzióját tartalmazzák, egyetlen egy sincs, ami arra utalna hogy a Korán verziója volt az eredeti.

nov. 7. 12:54
 59/145 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg tessék, okulj egy kicsit!

[link]

nov. 7. 12:57
 60/145 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ha igaz a muszlim álláspont a Bibliával kapcsolatban, akkor a Korán egy hamisított könyv további hamisítása. Pont. Ez tudományos megállapítás.
nov. 7. 12:57
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!