Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Korán hitelesebb, mint a...

A Korán hitelesebb, mint a Biblia?

Figyelt kérdés
nov. 3. 13:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/145 anonim ***** válasza:
54%

#

Lót személyét se lehet igazolni, történelmi szempontból nem létezett. Dávid személyét már lehet, arról írj valami forrást, ami alátámasztja a mohamedi alternatív valóságot.

Amúgy nem jól ismered a bibliai történetét Lótnak, olvasd el.

nov. 7. 10:55
 42/145 anonim ***** válasza:

"Ha a Korán azt írja hogy Dávid király erkölcsös volt az szerinted miért ellentétes a tudománnyal?"

Ezt egyébként úgy hívják, hogy a bizonyítási kényszer áthárítása. Ha te tettél egy állítást, pláne tudományról beszélve, akkor neked kell ezt az állítást hiteles tudományos bizonyítékokkal alátamasztani! Ellenkező esetben az állításod nemhogy tudományos szempontból teljesen nonszensz, amúgy is alaptalan.

nov. 7. 10:58
 43/145 anonim ***** válasza:
0%

"Lót személyét se lehet igazolni, történelmi szempontból nem létezett. Dávid személyét már lehet, arról írj valami forrást, ami alátámasztja a mohamedi alternatív valóságot."

De én meg azt kérdeztem a történelemtudomány mivel cáfolja meg hogy Dávid erkölcsös ember volt?

"Amúgy nem jól ismered a bibliai történetét Lótnak, olvasd el."

De, teljesen jól ismerem ezt a bibliai történetet mert elolvastam. Lót lányi leitatják őt, aki részegen lefekszik velük és teherbe ejti őket. Tele van a Biblia ilyen beteg történetekkel és keresztények szerint ez Isten szava.

nov. 7. 11:10
 44/145 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt egyébként úgy hívják, hogy a bizonyítási kényszer áthárítása. Ha te tettél egy állítást, pláne tudományról beszélve, akkor neked kell ezt az állítást hiteles tudományos bizonyítékokkal alátamasztani! Ellenkező esetben az állításod nemhogy tudományos szempontból teljesen nonszensz, amúgy is alaptalan."

Ti állítottátok hogy a Korán hazudik a Bibliához képest. Akkor nektek kell bizonyítani hogy a Bibliai állítás igaz Lótra, Dávidra stb vonatkozóan. Ha nem tudjátok bizonyítani, mi alapján jelentitek ki hogy a Korán hazudik?

nov. 7. 11:12
 45/145 anonim ***** válasza:
0%

Ezt írják Dávidról:

[link]

"Kr. e. 9. századból származó sztélé-töredéket találtak, amely arról lett híres, hogy megemlíti „Dávid házát” (dinasztiáját). A Biblián kívül ez az egyetlen forrás, amely megerősíti Dávid király egykori létezését."

Tehát csak egy forrás létezik még Dávidról ami mindössze megemlíti hogy volt egy ilyen király aki dinasztiát alapított. Akkor mi alapján hazudjátok hogy a Korán nem mond igazat Dávidról?

nov. 7. 11:25
 46/145 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy a bibliai állítás igaz?

Az meg, hogy a Korán csak egy utólagos hamisítvány, rém egyszerűen bizonyítható. Ugyanazon karakterek sztorija csak és kizárólag kétféle verzióban létezik, és az egyik verzió évszázadokkal később jelent meg először. A kauzalitás elvéből kiindulva máris nyilvánvaló, hogy az évszázadokkal későbbi átirat hamis.

nov. 7. 11:25
 47/145 anonim ***** válasza:
0%

"Az meg, hogy a Korán csak egy utólagos hamisítvány, rém egyszerűen bizonyítható. Ugyanazon karakterek sztorija csak és kizárólag kétféle verzióban létezik, és az egyik verzió évszázadokkal később jelent meg először. A kauzalitás elvéből kiindulva máris nyilvánvaló, hogy az évszázadokkal későbbi átirat hamis."

Ja, te vagy az a féleszű aki azt ismételgeti állandóan hogy az az állítás igaz ami előbb volt :) Szerintem már vagy tízszer bizonyítottam hogy csak egy idióta állíthat ilyet. Annak tükrében pedig hogy a történelemtudomány csak annyit tud Dávidról hogy létezett, semmiképpen nem mondhatod hogy a Korán hamisítvány és hazudik Dávidról.

nov. 7. 11:40
 48/145 anonim ***** válasza:
Sehol nem írtam, hogy ami előbb volt, az igaz. Azt írtam, hogy egy csak évszázadokkal később megjelent átirat nyilvánvalóan hamis.
nov. 7. 11:44
 49/145 anonim ***** válasza:
16%
Vicces mikor 2 mesekönyvről vitatkoznak az emberek hogy melyik a tutibb.
nov. 7. 11:47
 50/145 anonim ***** válasza:
0%

"Sehol nem írtam, hogy ami előbb volt, az igaz. Azt írtam, hogy egy csak évszázadokkal később megjelent átirat nyilvánvalóan hamis."

De honnan tudod hogy hamis? Honnan tudod hogy nem az eredeti helyreállítása?

nov. 7. 12:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!