Mit adott az ateizmus a világnak?
Milyen lábnyoma van az ateizmusnak a mindennapi életünkre? Milyen találmányok, kutatások, rendszerek, elvek köthetők az ateizmushoz?
Kik a leghíresebb ateisták, akik valami kézzelfoghatót tettek le az asztalra?
Vannak e káros következményei az ateizmusnak(globális szempontból)? Ha igen, mik?
Ehhez tegyük már hozzá az ember moralitásának korruptálását.
Mert a melegek üldözése már szerintem más szinten van.
A vallások kijelentenek, hogy ez jó vagy sem.
Nincs rá semmi ok, csak utáld őket.
De vannak amorális dolgok.
Nem morális vagy immorális.
Azok a dolgok, amelyek sem jók, sem rosszak.
Mert nem lehet besorolni ezeket sehova sem.
De gondolom erről sem tanít a Biblia.
""Ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy.
Mind kettőt megszegted."
Ez nem igaz!"
""Ha nem hisz Istenben akkor előfeltételezi, hogy Isten nem létezik, ami egyértelműen hazugság.""
Hazugsággal vádoltál másokat. Ezzel megszegted a mások becsületében kártételt és a hazugságot is.
Ezenfelül azt is állítottad, hogy Isten nem létének kétségbe vonása egyértelműen téves. Ezt nem tudod bizonyítani. Tényként próbáltál beállítani olyat ami nem tény. Ez megint hazugság.
""Én olyanról hallottam már, hogy keresztes háború"
Én meg olyanról, hogy kommunista keresztényüldözés."
Ezzel csak az a probléma, hogy a keresztes háború egyértelműen a keresztények műve, az ateizmusnak meg semmi köze a kommunizmushoz.
Ez ugyanis két külön fogalom.
Ha ugyanis a kommunisták üldözték a keresztényeket, azt nem azért tették, mert ateisták voltak, hanem azért, mert kommunisták.
Ha nem vennéd észre, ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a keresztény pedofil papok megrontják a gyerekeket.
Ez igaz, de nem azért rontják meg őket, mert keresztény papok, hanem mert pedofilok.
"Ha nem hisz Istenben akkor előfeltételezi, hogy Isten nem létezik, ami egyértelműen hazugság."
Az, hogy Isten letezik, az logikailag pontosan egyenerteku azzal az allitassal, hogy Isten letezik. Egyik allitas sem bizonyithato vagy cafolhato, az ilyen allitasokat nevezik falszifikalhatatlan allitasoknak.
Ugyanakkor az ateistak tulnyomo tobbsege sosem gondolkodik Isten leterol vagy nemleterol, Isten csak egyszeruen nem resze a mindennapjaiknak. Igy nem is felteteleznek semmit sem Istennel kapcsolatban, se azt hogy letezik, sem azt hogy nem letezik. Alaphelyzetben ezt jelenti az ateizmus, az Isten es a vele kapcsolatos dolgok nelkuli eletet.
A #74-et elrontottam, javitom:
Az, hogy Isten letezik, az logikailag pontosan egyenerteku azzal az allitassal, hogy Isten nem letezik.
Tudom, hogy isten létezik.
(Teista és bizonyítás teher)
Tudom, hogy isten nem létezik.
(Ateista, de inkább antiteista és bizonyítás teher)
Nem tudom, hogy isten létezik.
(Ateista, nincs bizonyítás teher)
Miért?
Mert a 'nem tudom' a saját mentális állapotomat írja le.
A legtöbb istenre, mint a keresztény istenre is meglehet csinálni az antiteista pozíciót, mert a Bibliában a legtöbb sztori vagy hamis vagy hamisíthatatlan.
Viszont nem jelentem ki, hogy egy isten nem létezhet.
Miért? Mert butaság abszolútokban beszélni felfoghatatlan dolgokról, főleg ha nem is tanulmányozod.
Alaposan elmélkedtem ezen a kérdésen az elmúlt hónapokban. Alaposan elmélkedtem a beérkezett válaszokon az elmúlt hónapokban. Alaposan vizsgálódtam történelmi, politikai és tudományos szempontból.
Lényegében arra jöttem rá, hogy az ateizmus mindig is létezett. Ahogy az állatok is elméletben mind ateisták, úgy van ez az emberek között is. A hit, remény és szeretet tette lehetővé mindig is, hogy az ateista szemléletű emberek is alkothassanak valamit. De maga az ateizmus ha valamit le is tett az asztalra, ugyanannyit el is vett az asztalról.
Mert valóban tagadhatatlan, hogy az ateista gondolkodású emberek is alkottak nagyszerű dolgokat, de ennek mindig lett következménye is. Például az eretnekséggel megvádolt, egyébként jó meglátásokkal rendelkező ateista gondolkodó csillagászok némelyikét máglyán elégették, pedig ők tették le az űrkutatás alapjait. Helyesen gondolkodtak, igaz ennek következményeként dollár milliók landolnak a világűrben. Sőt, dollár milliárdok landolnak a világűrben. Jó a fejlődés, nagyszerű a fejlődés, de ugyan minek fejlődünk a világűr felé, ha közben világháborús veszélyhelyzeteket sem tud az emberiség megoldani.
Nagyszerű dolog , hogy csúcsszuper telefonokhoz és okos kütyükhöz fér hozzá az ember, de valóban szükség van az ateizmus ezen vívmányaira? Nem lenne jobb a gyermekeknek a szabadban játszania, mint a képernyő előtt ülni? Nem lenne hatékonyabb az ember szervezete, ha hagynánk, hogy megoldja saját maga a fájdalmak kezelését, minthogy mindenre fejfájás csillapítót szedjünk? A gyógyszeripar ezen mai formájának kifejlődése vajon teljesen rendben van? A hívők legfeljebb végszükség esetében hisznek a gyógyszerekben, de az ateisták csak a gyógyszerekben hisznek.
Én azt látom, hogy az ateizmus terméke, ha az asztalra került, akkor onnan idővel valami le is került az asztalról. Én azt látom, hogy egyre gyengébb az emberiség minősége és ez az ateista gondolkodás, az ateizmus következménye.
Én azt látom, hogy az iparosodás is fejlődés, amit az ateizmus számlájára szoktak írni tönkre teszik a bolygónkat, kipusztítja tömegével a fajokat, belekavar a földi ökoszisztémába és lehetővé teszi, hogy az emberiség genetikája olyan szinten elgyengüljön, hogy egy globális technológiai katasztrófa fajunkat a kipusztulás szélére helyezhesse.
Mert azt is látom, hogy a technológia fejlődése és az egyre nagyobb energiaigényünk magában hordozza egy technológiai katasztrófa magvait is.
Építettünk egy civilizációt, mint egy várat, de olyan rövid idő alatt és olyan gyorsan, hogy ez katasztrófához vezet. Továbbra sem állítom, hogy az ateisták mind szívtelen emberek. De az ateizmus következményeiben nem látok sem hitet, sem reményt, sem pedig szeretetet. Mindig látni vélem az elején, de a végén egy eltorzult kaotikus következményt látok, melyre az emberiség nem talál megoldást, mert nem létezik. Az ateisták számára legalább is nem létezik megoldás.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!