Mit adott az ateizmus a világnak?
Milyen lábnyoma van az ateizmusnak a mindennapi életünkre? Milyen találmányok, kutatások, rendszerek, elvek köthetők az ateizmushoz?
Kik a leghíresebb ateisták, akik valami kézzelfoghatót tettek le az asztalra?
Vannak e káros következményei az ateizmusnak(globális szempontból)? Ha igen, mik?
"Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta: „Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek. A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek. Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.” Ezután kisgyermekeket is vittek, hogy megérintse őket. Amikor a tanítványok ezt meglátták, rájuk szóltak, Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba."
(Lukács 18: 9-17)
Még ha mellébeszélés is lenne, arra sincsen törvény. Ez pedig nem volt soha sem tárgyalás.
Ez pedig egy kijelentés: Mind bűnösök vagyunk. Ha nem így lenne, nem civakodnánk itt. Mégis megtesszük.
"Térjetek meg és legyetek olyanok, mint a kisgyermekek. "
Kedves kérdező te mint kisgyerek gondolom azt is elhiszed, hogy semmi gond nem lesz abból, hogy ha a bankkártyádon lévő adatokat elküldöd nekem privát üzenetben. Ez egy nagyon jó cselekedet lenne.
"Minden ember bűnös, csak a világ megfelelő hegyén kell megtartani a tárgyalását és elítélik."
Ez mellébeszélés.
" bűnrészes vagy a légszennyezésben, szemetelésben és minden károkozásban." Köszi ezt nagyon jó olvasni miután órákon keresztül szedtem a természetben a szemetet és rengeteg fát elültettem már.
Egyébként meg temérdek mellébeszélés az amit csinálsz.
"Még ha mellébeszélés is lenne, arra sincsen törvény. Ez pedig nem volt soha sem tárgyalás."
Ilyet nem is állított senki. Te még tudod követni, hogy miről hadoválsz? Mert én nem hiszem.
"Ez pedig egy kijelentés: Mind bűnösök vagyunk. Ha nem így lenne, nem civakodnánk itt. Mégis megtesszük."
Valóbban. Egy kijelentés aminek nincs alapja és amit egy logikátlan következtetésre ... mondanám, hogy próbálnál alapozni de ahogy látom csak kényszeresen írsz mindenféle h****séget.
Mi a problémád kérdező? Miért kell ez a sok mellébeszélés? Kellenek a pontok az oldalon vagy mi? Ha az kell szólj és írunk több száz választ ha arra kapsz pontot.
Kedves 115-ös számú (nem is tudom, minek nevezzelek)
A jó cselekedet az, ha nem kéregetsz, hanem elmész dolgozni. Ebben a mocskos fogyasztói társadalomban, amiből nincs menekvés.
A mellébeszélés az, amit ti annak gondoltok. ez mindig is így volt. Mert ha én megválaszolom a kérdést, sőt, több helyes válaszlehetőséget is megadok, akkor az nem mellébeszélés. De az vesse rám az első követ közületek, aki mindenre tudja a helyes választ. De ne te 115-ös, hiszen még a bankkártyám adatait sem tudod magadtól.
Az, hogy téged szemétszedésre vittek a tanárok és faültetésre az iskolában, vagy esetleg közmunka révén végezted ezeket a feladatokat, arról én nem tehetek. én is szettem már fel más szemetet, ültettem fát. Ettől még vétkes vagyok, hiszen tagja vagyok a fogyasztói társadalomnak.
Hát mellébeszélés-e vagy sem, ha az igazságod a képedbe vágják, azt én nem tudhatom. Nagy általánosságban minden emberről beszélek továbbra is nem csak rólad vagy rólam, hanem mindenkiről.
Arról pedig szintén nem én tehetek, ha nem tudsz követni. Én továbbra is következetesen írok. Sajnálom, ha nem tudod tartani a tempót, majd igyekszem lassabban írni. Nem mintha segítene neked, de póénnak szerintem tűrhető volt.
"Valóbban. Egy kijelentés aminek nincs alapja és amit egy logikátlan következtetésre ... mondanám, hogy próbálnál alapozni de ahogy látom csak kényszeresen írsz mindenféle h****séget."
Igen, ezt akár én is írhattam volna neked.
Végezetül problémám, mint olyan nincsen. Ahogyan mellébeszélés sem volt. A pontokat pedig nem különösen gyűjtöm, sőt fel-le pontozni sem szoktam. Nem véletlenűl akadnak 100%-os válaszok. Tudod én nem ítélkezem a válaszolók felett.
Egyszerűen el lett terelve a beszélgetés az eredeti témától. A kérdéstől.
Nincs már mit letenni az asztalra.
"A jó cselekedet az, ha nem kéregetsz, hanem elmész dolgozni."
Nem szoktam kéregetni, se vasárnap este dolgozni.
"De az vesse rám az első követ közületek, aki mindenre tudja a helyes választ. De ne te 115-ös, hiszen még a bankkártyám adatait sem tudod magadtól."
Senki nem is állított olyat, hogy mindent tudna és senki nem is kérte rajtad számon, hogy minden kéne tudnod. Ez megint csak mellébeszélés és úgy tűnik, hogy nem is voltál túl józan amikor írtál. Ezt a bankkártyás részt sem értem.
"Az, hogy téged szemétszedésre vittek a tanárok és faültetésre az iskolában, vagy esetleg közmunka révén végezted ezeket a feladatokat, arról én nem tehetek. "
Kérdező, sok benned a gyermeki gyűlölet. Saját magamtól mentem és szedtem és saját magam elhatározásából mentem és ültettem, mert szeretem a növényeket és mert bosszant a szemetelés.
"Hát mellébeszélés-e vagy sem, ha az igazságod a képedbe vágják, azt én nem tudhatom. "
Mellébeszélés és semmilyen igazságról nincs itt szó csak össze vissza hadoválsz.
A többi amire nem reagáltam ott is csak össze vissza hadoválsz. Válaszra sem méltatom azt már, bár ezeket sem kellet volna.
118!
Barátom, tegnap kértél tőlem bankkártya adatokat. Tehát saját szavaid tanúskodnak ellened.
Nem tudom, nem értem, hogy mi mellébeszélés, amiről győzködsz. Nekem igen csak úgy tűnik, hogy kötekedni vagy itt.
Attól pedig, ha nem értesz meg valamit, amit a másik mond, nem kell egyből mellébeszéléssel gyanúsítgatni. Valahol lemaradtál. Úgy vélem a kérdés megértése nem igazán sikerült. De rá mutatok a tévedésedre:
mellébeszél jelentése:
"úgy beszél vmiről, hogy a dolog lényegét szándékosan v. tudatlanságból elkerüli, ill. a figyelmet eltereli róla"
Itt pedig a szobán forgó dolog lényege nem a bűn volt, hanem a kérdés. Én hülye, hogy okosabb legyek feltettem egy kérdést. Végül a válaszok alapján eljutottam egy megállapításra. Ahelyett pedig, hogy a megállapításom hibájára esetleg további válaszokkal nyilvánvalóvá tette volna némely ember, kirágogatott egy mondatot és már oldalak óta arról folyik az eszmecsere.
Akkor ki is beszélt mellé? A kérdező, aki már a kérdésével vállalta, hogy nem tudja a választ. Nyilván, ha tudnám a választ, nem kérdeztem volna. Vagy az a válaszoló, aki elterelte a szót?
Ezért írtam, hogy nincs mit letenni az asztalra. Hiszen erről szól a kérdés.
Hát ennyit a mellébeszélésről. Te magadat tetted az asztalra. Köszönjük. Megértettük. Nem számottevő vívmánya vagy az ateizmusnak. De azért te is érték vagy.
És ha erre azt mondod, hogy mellébeszélés, akkor emlékeztetlek a dolog lényegére:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
"Barátom, tegnap kértél tőlem bankkártya adatokat. Tehát saját szavaid tanúskodnak ellened."
Nem vagyunk barátok, ha nem tudod, hogy hogyan hívják akkor találj ki egy random nevet, de így látatlanban ez nagyon bizarr.
Ezenfelül ha már a szavaim tanúskodnak ellenem leírhatnád, hogy mit tanúskodnak.
"Attól pedig, ha nem értesz meg valamit, amit a másik mond, nem kell egyből mellébeszéléssel gyanúsítgatni. "
Teljesmértékig értem amit mondasz. Ezért is írtam én is és mások is, hogy csak mellébeszélsz miután mindenkit megrágalmaztál.
"Én hülye, hogy okosabb legyek feltettem egy kérdést. "
Valóbban ezt rosszul csináltad mert el is kellett volna olvasnod a válaszokat, értelmezni azokat és nem elterelni a szót mellébeszéléssel.
A megállapításodról hibáiról is ezért nem eset szó mert azokról már szó volt előtte is csak ugye a feljebb írtak nem teljesültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!