Az ateisták minek szoktak odacsapódni a pride felvonulásokhoz?
https://www.youtube.com/watch?v=5uY4CYCgDB4
Mintha teista melegek nem léteznének, és figyelmen kívül hagyják őket, hát mekkora tahóság ez már.
Ateista vagyok, de elhatárolódom attól a provokációtól ami a képen van rajta.
Nem is vagyok a tagja semmilyen ateista szervezetnek sem.
Egyébként én heteroszexuális vagyok, nincs bajom a melegekkel, de nem voltam a Pride-on.
Bárki csatlakozhat a Pride felvonuláshoz, aki egyet tud érteni annak céljaival, függetlenül attól, hogy az LMBTQ közösség tagja vagy sem, hívő vagy sem.
Egy átlagos meleg vagy transznemű ember elsősorban a mainstream egyházak kirekesztő, gyűlölködő hozzáállását tapasztalják a bőrükön. Mindennapos élmény, hogy a kereszténység nevében uszítanak ellenük, vonják kétségbe puszta létezésüket vagy igyekeznek emberi jogaiktól megfosztani őket.
Létezik emellett több párhuzamos törekvés is az ellehetetlenítésükre, kirekesztésükre. Elég megemlíteni a pápánál is keresztényebb Bayer Zsoltot, Semjén Zsoltot, meg a többi, hatalommal bíró politikust, aki a kereszténység zászlaja alatt végzi mindennapos, saját személyes véleményem szerint gonosz, tevékenységét. Ezeket a keresztény emberek többsége, aktívan vagy passzívan, támogatja.
Soha, soha, soha nem olvastam egyetlen egyszer sem, hogy bármelyik mainstream egyház felhívásban utasította volna el ezeket a mocsokságokat.
Egyetértek veled, hogy léteznek hívők, akik vagy LMBTQ emberek maguk is, vagy nem, de támogatók, elfogadók. De az ő hangjuk nem jut el az átlagos LMBTQ emberekhez. A legtöbben a gyűlölködést hallják csak.
Ezért, ha valóban az LMBTQ közösség védelmében emeled fel a hangod az ateisták ellen, akkor légy megértéssel. Jó szándékod és szorgalmad ne az ateisták piszkolására fordítsd, hanem az intoleráns hívő társaid felvilágosítására. Mozdítsd elő, hogy Jézus tanítását vegyák alapul, az empátiát és elfogadást gyakorolják, ne engedjék magukat manipulálni.
Még sosem láttam ilyen eseményt, de nem is érdekel túlzottan, sőt, ha véletlenül belecsöppennék ilyenbe, akkor sürgősen elhúznék onnan.
Őszintén megmondom, engem nem túlzottan érdekel a homoszexualitás, de a nemiséget, a szexualitást nem tartom nyilvánosságra szántnak, pedig nem vagyok szerintem prűd, csak engem az is idegesít, ha hetero pár csókolódzik a villamoson, mert nem oda való. Mégis, mit kellene a többi embernek ilyenkor tenni? Bámulni őket, vagy oda sem nézni, mintha nem is lennének? Zavaró ez a többi ember számára.
Azt sem nagyon szeretem, ha például az öltözködésével túlzottan kihangsúlyozza valaki a nemi, vagy bármilyen identitását. Például a cigányos tarkabarka öltözet szerintem ízléstelen, bár be kell vallanom, fiatalabb koromban nekem is voltak korszakaim, voltam sportos fazon, rövid hajjal, rockerféle vállig érő hajjal, farmer, vagy bőrdzsekis, voltam öltönyös, nyakkendős, elegáns egy időben, szóval ennyi még belefér, ha nem túlzottan hangsúlyos, vagy frusztráló.
Felőlem tartsanak bulit a homók, ha akarnak és mulatozzanak kedvükre, eszemben sincs ilyeneket bámulni - ha nem látom, nem fáj.
Azt mellesleg nem értem, hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy hiszek e Istenben, vagy sem, talán csak annyi, hogy templomba sem járok, csinálhatják ott is a szeánszot, ahogy akarják, bánom is én, aki akarja hányja a keresztet, vagy hajlongjon Mekka felé, csak engem hagyjon békén, mert mondjuk egy körmenet is igényel némi türelmet, de kikerüli az ember, oszt' annyi.
"Az ateista elfogadóbb, tisztább és szeretetteljesebb, mint a hívők! Ez konkrét tény!"
Ezt inkább a humor kategóriában kellett volna elsütnöd.
Az ateistákat addig érdeklik a melegek míg ágyútölteléknek használhatják őket a keresztények ellen. Ha egy skinnhead megrugdos egy meleget az utcán nem is érdekli őket, de ha egy keresztény rugdosna meg egy meleget, na arra már rögtön ugranának.
Az hogy oda mentek a pride felvonulásra a keresztényeket provokáló kis zászlaikkal, nyilván azért teszik mert sulykolni akarják az LMBTQ- tagokba, hogy választaniuk kell, vagy a szexualitásod/nemi identitásod vagy a vallás közt. Választanod kell!
De ugyanúgy amiben lehet választás elé akarják kényszeríteni az embereket,
mint hogy, vagy a tudományt választod vagy a vallást.
Másfelől a történelemben a keresztény egyház "bűneire" hivatkozva akarnak bosszút szolgáltatni.
A lényeg az lenne hogy mindenki legyen egyenlő. Igaz? Csak sajnos azt tapasztalom hogy az ateisták nem középen akarják megállítani az ingát, hanem tovább lendítik, és szívjanak azok akik régen elnyomták a másik oldalt. Ez ugye a fehér, heteró keresztény férfiakat érint.
#9 Kérdező
Azt nem tudom, hogy mi ateisták elfogadóbbak vagyunk-e nálatok, hívőknél. Annyi bizonyos, hogy ha igen, a mi elfogadásunk tisztább mint a tiétek, mert mi őszintén, saját akaratból teszünk így, míg a hívők Isten büntetésétől tartva.
Úgy általában elmondható, hogy nem tudod mit jelent az ateizmus. Csak annyit, hogy az illető nem hisz Istenben vagy istenekben. Nem jelent semmit arra nézve, hogy elfogadja-e pl. a melegeket. Ezért is értelmetlen zagyvaság, amit a melegek támogatásáról és a skinheadekről összeírtál.
Ami a felvonulást illeti, van egy olyan sejtésem, hogy nem egyszerűen "az ateisták" mentek oda zászlózgatni. Hanem az LMBTQ közösségben voltak ateisták, és ők tüntettek a keresztény hívők egy jelentős részére jellemző bigottság ellen. Ebben milyen problémát vélsz felfedezni?
Amikor provokációról delirálsz, akkor mire gondolsz? Hogyan lehet a vallásod hiányával provokálni? Amikor te körmeneten csapatod az utcán, akkor az nem provokáció? Ennyi őszinteség szorulhatna beléd, hogy nem vádolsz másokat provokációval, ha te nem tudod magadat kordában tartani, a 4 fal között, hanem kimész a társaiddal mutogatni magad. Ne érts félre, valójában nincs semmi bajon a vallásod kimutatásával. Hanem azt szeretném, hogy más vallásába te ne szólj bele.
"Másfelől a történelemben a keresztény egyház "bűneire" hivatkozva akarnak bosszút szolgáltatni."
Nem akar senki bosszút állni semmilyen bűne miatt az egyházadnak. Kezdünk hozzászokni, hogy a keresztények egy része minden pillanatban áldozati pózba fagy. De ez azért még most is erős. Hol látsz te bárhol bármit, amiből arra következtettél, hogy most rajtad bosszút akar valaki állni???
"az ateisták nem középen akarják megállítani az ingát, hanem tovább lendítik, és szívjanak azok akik régen elnyomták a másik oldalt. Ez ugye a fehér, heteró keresztény férfiakat érint"
Ez nettó csacsiság. Egyrészt az ateizmus nem ideológia, nem akar semmit diktálni. Másrészt újra elnyomást delirálsz a fehér keresztény férfiak nevében. Azok nevében, akik a társadalom többségét alkotják.
Ha valami nem tetszik, akkor fejezd ki normálisan, érthetően. Érvelj, ne csak vagdalkozz, tényszerűen hibás állításokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!