Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit adott az ateizmus a világnak?

Mit adott az ateizmus a világnak?

Figyelt kérdés

Milyen lábnyoma van az ateizmusnak a mindennapi életünkre? Milyen találmányok, kutatások, rendszerek, elvek köthetők az ateizmushoz?

Kik a leghíresebb ateisták, akik valami kézzelfoghatót tettek le az asztalra?

Vannak e káros következményei az ateizmusnak(globális szempontból)? Ha igen, mik?

2023. júl. 6. 10:56
 81/134 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdező, elég szomorú ha több hónapnyi gondolkodás után erre jutottál.

Meglátásaid lényege, hogy a teknológia és tudomány fejlődése tönkre teszi a világot, és ezért a fejlődésért te az ateistákat hibáztatod.

Már rögtön itt az alapvető probléma, hogy a tudományt és teknológiát nem csak az ateisták művelték/művelik, hanem a keresztények is.

Ha úgy gondolod, hogy a tudomány fejlődése tönkre teszi a világot, akkor abban a keresztények is ugyanúgy vétkesek.

Amit a gyógyszerekről mondtál sem állja meg a helyét.

A keresztények már a középkorban korházakat építettek.

Az egyház számos szerzetesrendet és kórházi rendet alapított, amelyek gondoskodtak a betegekről, szegényekről és elesettekről. Például a Szent Bertalan lovagrend tagjai tevékenykedtek a betegek ápolásában és ellátásában. A keresztény középkori kórházak gyakran a klubok, menedékhelyek és tanulóhelyek szerepét is betöltötték, és az egészségügyi ellátáson kívül más szolgáltatásokat is nyújtottak a közösség számára.

Az sem véletlen, hogy olyan sok kórház szentek neveit viseli.

Az első gyógykapszulát az 1834-ben az első definiált gyógyszerkészítményként alkalmazták, és az E. R. Squibb & Sons orvosai által fejlesztették ki. Az első gyógytablettát az 1884-ben a kőolajfúrók számára fejlesztették ki, és más típusú készítményekkel együtt modernizálták.

Habár nincs egyértelmű információ vagy összefüggés arról, hogy az első gyógykapszulát vagy gyógytablettát kifejlesztő emberek vallási hovatartozásukról beszéltek volna. Az gyógyszerfejlesztés egy tudományos és technológiai terület, amelyben az emberek szakértelmük és kutatási eredményeik alapján fejlesztik és alkalmazzák az új gyógyszereket. Vallási hovatartozás vagy származás szempontjából kevés jelentősége van a gyógyszerfejlesztésben és az orvostudományban.

Tehát még egyszer hangsúlyozom, a tudomány és teknológia fejlődése egyaránt köszönhető keresztények és ateisták munkájának.

Ráadásul sokszor együtt dolgoztak a tudományon. Napjainkban meg már főleg.

De az ateizmus lényege nem is az, hogy tudományt meg teknológiát adjon az emberiségnek, hanem ideológiát. Mégpedig arra irányuló ideológiát, hogy Isten vagy istenek nem léteznek. Az ateizmus sem többet sem kevesebbet nem állít, és ez az ateizmus lényege.

márc. 23. 15:02
 82/134 A kérdező kommentje:
Az ateizmus egy illúziókba csomagolt hiábavalóság. Semmi az alapja, semmi a célja, eredménye pedig egy megsemmisülő semmiség.
márc. 23. 16:50
 83/134 A kérdező kommentje:
Minél inkább elmélkedek a témán egyre inkább arra jövök rá, ahol az ateizmus letesz valamit egy asztalra, ott eltűnik az asztal.
márc. 23. 17:04
 84/134 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az ateizmus annyit tesz, hogy adott ember nem hisz istenek létében, mégis milyen célt várnál tőle? Ez nem valami vallás vagy ideológiai érdek, simán egy állapot, amit úgy tűnik, súlyosan félreértelmezel. Illetve sokszorta többet akarsz belelátni, mint ami.
márc. 23. 17:35
 85/134 anonim ***** válasza:
100%

"Az ateizmus egy illúziókba csomagolt hiábavalóság. Semmi az alapja, semmi a célja, eredménye pedig egy megsemmisülő semmiség."

A vallások 99,9999% is az amik téves istenségeket és tanításokat követnek és a lehet a maradék is az mert lehet mind téved.

A nem létező istenséget követő vallások is pusztán

" illúziókba csomagolt hiábavalóság"

"Semmi az alapja, semmi a célja, eredménye pedig egy megsemmisülő semmiség."

Most az ateizmusra vagy akkor mérges valami kicsinyes sértődöttség, bizalmatlanságod miatt vagy a vallásokra?

márc. 24. 08:56
 86/134 A kérdező kommentje:

Atombomba, biológiai fegyverek, rakéták, vegyifegyverek, lőfegyverek.

Mondjátok csak milyen arányban vett részt ateista és keresztény ember ezek fejlesztésében? Mert ha valaki fegyvereket készít vagy gyárt, az nem igazán figyelt oda Jézus tanításaira. Ahogyan az sem, aki bármilyen apropóból embert öl, beleértve a háborúkat is.

Aki fegyvereket alkot, használ bármilyen okból az nem keresztény.

Soroljatok fel kérlek fegyvereket, melyeket például keresztény emberek alkottak meg. Ha meg van a lista, jöhetnek azon ateisták nevei is, akik részt vettek ilyen fegyverek megalkotásában.

márc. 24. 09:37
 87/134 anonim ***** válasza:
100%
Jah, be van sértődve a kérdező.
márc. 24. 09:53
 88/134 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdező, pedig az első olyan lőfegyverek, mint a kezdetleges pisztolyok vagy puskák, szinte teljesen biztos, hogy keresztény találmányok.

Sőt a későbbi Amerikai modellek, mint amelyeket az észak és dél során vívott csatáikban használtak, azok is szinte biztos, hogy keresztény találmányok.

Persze nem 100%, de tudván az akkori populáción belül milyen magas volt a keresztény hitűek aránya, nagyon valószínű hogy ezeket a fegyvereket mind keresztények találták ki.

A későbbi az AK 47 típusú gépfegyver kidolgozója Kalashnikov, róla konkrétan tudni lehet, hogy orosz ortodox keresztény volt.

Az meg hogy a mostani modern társadalmunkban, vannak ateisták akik a fegyvergyártó iparban dolgoznak, azok azért teszik, mert szükségük van a fizetésre. Ez csak egy munka és nem célirányosan az okból kifolyólag készítenek fegyvereket mert ők ateisták.

Egyébként meg biztosan dolgoznak az iparba keresztények meg minden másféle vallású és világnézetű emberek is. Ők is pusztán csak azért csinálják, mert ez a munkájuk és ennyi. Így működik a modern társadalmunk.

Az ilyen sokrétű dolgokat nem lehet csak úgy az egyik oldalra rákeni, és felelőssé tenni majd hibáztatni őket érte.

márc. 24. 10:03
 89/134 anonim ***** válasza:
100%

Ja a rakétáról még annyit, hogy Jack Parsons amerikai rakétamérnök, kémikus munkája nagyon sokat hozzá tett a rakéták mostani szintre fejlődéséhez.

Ami a lényeg hogy Parsons okkultista volt.

márc. 24. 10:06
 90/134 A kérdező kommentje:

Nem vagyok besértődve, félre értitek. Inkább el vagyok szomorodva.

Hogy lehetne már keresztény fegyver bármelyik fegyver? Aki fegyvert készít, vagy használ az nem lehet keresztény. Egyszerűen benne van a tanításban.

" Aki fegyvert ragad fegyver által vész el."

Az a tény is elszomorító, hogy volt egy elborult korszak a világban, amikor az egyház uralkodott vagy az egyház nevében uralkodtak. Ezekben az időkben nem volt nagy divat, hogy valaki istentagadó, esetleg más vallású. Tehát az is kereszténynek vallotta magát, aki amúgy lelke mélyén más vallásban hitt vagy egyáltalán nem hitt semmiben.

Nincs olyan parancsolat, hogy ne készíts fegyvert, ez tény. De olyan van, hogy ne ölj.

De én például bűnös lennék-e, ha gyerekek elé leteszek egy csőre töltött fegyvert? Feltételezem az lennék. Még akkor is az lennék, ha csak letenném eléjük a fegyvert és külön a töltényeket, de megmutatnám, hogy hogyan kell megtölteni.

De vegyük a nácikat. Hitler sem volt ateistának vagy materialistának mondható, hiszen erős érdeklődést mutatott az okkultizmus felé, sőt, Longinus lándzsáját igyekezett felkutatni. Ettől függetlenül nem igazán nevezhető így utólag jó embernek. Mondjuk kereszténynek végkép nem.

De továbbra sem sértődtem be. Inkább csalódott vagyok. Csalódott, mert az ateizmus a "józan észt" hirdetné, de valahogy a gyümölcsei nem kimondottan mondhatóik józanságra jellemző gyümölcsöknek. Sőt, inkább pusztítóbb következménnyel bírnak, mintha egyáltalán meg sem teremtek volna.

A nagy ateista, Albert Einstein ragyogó elméjének gyümölcséből is születtek hasznosnat tűnő dolgok, de végeredményben inkább a félelemkeltésre volt felhasználható a tudása. Bár az atombombát nem ő tervezte, de azért nagyban hozzájárult elméleteivel annak elkészüléséhez.

Én azt látom, hogy az ateisták jót akarnak, de mindig van valaki, aki képes ezt az egészet elrontani. Én nem állítom, hogy nincs szükség az ateizmusra, hiszen a világ fele ateista szemléletű. Engem szórakoztatnak. Egy megtérő ateistánál pedig csak az szórakoztatóbb, amikor egy megtérő sátánista döbben rá arra, hogy az ateizmus hírdetésével sokkal hatékonyabb szolgálatába léphetett volna a sátánnak.

Lehet g.ci vagyok, de engem szórakoztatnak az ateisták. Csupán nem akarok nevető smile-kkal bohóckodni.

Ha valakit megsértettem, azt sajnálom. Nem szándékos volt.

De valóban én inkább csalódott vagyok az ateisták józanságában. Az előprelátást hiányolom. Az eszes, okosabb ateisták naivitása miatt szomorkodom, mert azt hiszik, hogy a nemes találmányokból nem próbál meg valaki fegyvert fabrikálni. Sőt, még a nagyszerü gondolatokból is fegyvert próbálnak fabrikálni.

Láthatjuk az ateista pszichológusok, pszichiáterek munkáit is milyen nagyszerűen felhasználta az emberiség a fogyasztói társadalomban. Naiv gondolat volt azt hinni, hogy nem próbálja meg valaki kizsákmányolásra, uralkodásra használni ezeket az amúgy zseniális ismereteket.

Jézus legalább nem árult zsákbamacskát.

márc. 24. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!