Mit adott az ateizmus a világnak?
Milyen lábnyoma van az ateizmusnak a mindennapi életünkre? Milyen találmányok, kutatások, rendszerek, elvek köthetők az ateizmushoz?
Kik a leghíresebb ateisták, akik valami kézzelfoghatót tettek le az asztalra?
Vannak e káros következményei az ateizmusnak(globális szempontból)? Ha igen, mik?
"Nincs vallásos bűn. Bűn van."
A bűn alapvetően egy vallásos kifejezés.
evolúciós alapon. Ugyanis bűnrészes vagy a globális felmelegedésben, mint az emberiség tagja. mint az emberiség tagja, bűnrészes vagy a légszennyezésben, szemetelésben és minden károkozásban. Te is és én is velem együtt cinkostárs vagy fajok kipusztításában, fák kivágásában, állatok leölésében és növények elpusztításában. Ha más bűnöd nincs is, de az bűn, hogy embernek születtél. Én nem is húzom ki magamat más embertársamra mutogatva. Egyedül Jézus Krisztusra tekintek, hiszen előre megfizette az emberiség bűneiért a váltságdíjat. Bűnös vagyok én is , de Ő előre átvállalta a büntetésemet.
A gyermekek bűntelenek. De a szüleik, akik a gyermekeikért kénytelenek részt venni a Föld legyalulásában, mert ilyen az emberi civilizáció már szintén bűnösök. Ezt pedig az ember követi el. Az ember, aki evolúciós úton fejlődött idáig.
Tehát evolúciós alapon mindenki bűnös. Ez gondatlanságból elkövetett ökoszisztéma pusztítás és mind benne vagyunk. Kivéve talán a fejletlen törzseket, akik elvétve éldegélnek a Dzsungelben és nem résztvevői a fogyasztói társadalomban. Mind kénytelenek vagyunk bűnözni ilyenmódon. Mind vétünk az anyaföldnek. Nem közvetlenűl, hanem közvetett módon. Ráadásként nem mondhatjuk, hogy tudatlanságból tesszük. Mert tudjuk, hogy mi működtetjük a fogyasztói társadalmat, ezért mind vétkesek vagyunk annak szennyezéséért. Mindegyikünknek része van a tengereken úszó szeméthegyeknek. Hogy mit kellene tenni. Semmit. Elfogadjuk magunkat vétkesnek és megbánjuk a bűnünket, de aztán újra részesei vagyunk a fogyasztói társadalomnak, mert nélküle éhen halnánk. Nincs is lehetőség kimenekülni ebből az állatkertből.
Őszintén a száz kommentből csak egy párat olvastam el, csakis a kérdezőét, hát szánalmas hogy valaki ennyire másra akarja bizonyítani a saját és a világ hibáit.
Na majd ha felnő.
Látod, én elismerem benne a részem. Ebből látszik, hogy nem olvastad végig a kérdező kommentjeit. Én is magamra vállalhatnám az emberiség bűneit, de miért tenném, amikor más már megtette helyettem.
Az egész emberiség szánalmas, melyben mind benne vagyunk. Csoda, hogy még létezhetünk. Én viszont értékelem a létezésem éppen emiatt. Felszabadító, amikor az ember beismeri, hogy része van az emberiség bűnében. De ezt egy ateista sem teheti meg. Az a fránya büszkeség nem engedi meg, hogy tisztán lássa magát az ember a világban, ha nincs, aki átvállalja a büntetését.
Egy illúzióban éltek. És fel sem fogjátok az árát annak, ami körűlvesz benneteket. Magától értetődőnek veszitek mindazt, ami körűlvesz, pedig nem az. Fel kellene ébredni.
Evolúciós alapon pont nem értelmezhető olyan, hogy bűn. Bűn az, ami adott rendszer, adott társadalom törvényeivel szembe megy.
Másik próbálkozás esetleg?
Mi alapján hívod bűnösnek?
Hogy valamiről elmondhasd, bűn, ahhoz kell egy törvény, aminek a megszegése maga a bűn. Tehát?
Te talán nem vagy tagja az emberiségnek, hogy kollektív bűnrészességét ne vállald? Ember sem vagy talán?
Vagy esetleg azt mondod, hogy teljesen rendben van a globális környezetszennyezés?
Teljesen rendben van, hogy fajok, sőt emberi populációk árán tart ott az emberiség, ahol tart?
Rendben vannak a háborúk, éhezések?
Nem kérem szépen, ezért maga az emberiség felelős. Mi pedig sajnálatos módon alkotórészei vagyunk az emberiségnek. Ehhez nem kell törvénykönyv. Ez nem olyan bonyolult. Még a gyerekek is megértik. Tudod miért? Mert nincs büszkeségük.
Kit tegyünk meg bűnbaknak a globális szennyezésért? Hát nem az emberiséget? Te pedig nem vagy tagja az emberiségnek?
Ez tényleg nem bonyolult. Már elnézést, de ezt általában az ateisták is megértik. Egy dolog az isten tagadás. De az, hogy valaki még azt is letagadja, hogy embertől származik, az már szerintem hazugság.
Ha pedig nem tudja letagadni az illető, hogy ember és hogy része a fogyasztói társadalomnak, a globális civilizációnak, akkor kérem szépen bűnrészes is a környezet szennyezésben.
Ehhez nem kell törvény. Ez nem is erkölcs, hanem elvi alap. Ezek pedig észérvek. El lehet bagatelizálni ezt a bűnt, hiszen mind részesei vagyunk. De tudjuk, hiszen belénk sulykolják, hogy az emberi tevékenység következményei károsak.
Én bűnös vagyok, de hitem szerint Jézus elvitte a balhét. A ti részeteket pedig , akik nem hisztek, nem tudja elvinni. Én pedig bűnös szegény ördög, annyit tudok megtenni, hogy minimalizálom a fogyasztásomat. Az ökolábnyomomat szűkítem. Ti pedig még ha meg is teszitek ugyanezt nincs senki, aki elvigye a balhét helyettetek, hiszen ártatlannak valljátok magatokat. Sőt jónak is nevezitek magatokat. Hát nem hölgyeim és uraim! Ti sem vagytok jók. Csak egy a jó: Az Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!