Úgymond vegytiszta ateizmus nem létezik, mind valamilyen más ideológiával kevert?
Ez a politikusok baromsága,hogy megosszák az embereket.
"Aki liberális az ateista"-baromság,de lehet hergelni a keresztényeket a liberálisok ellen.
Sok " vita" példa rá ezen az oldalon is.
#1 Én is tisztában vagyok az ateista szó fogalmával.
Mikor az ember eljut arra a döntésre, hogy ő nem fog hinni Istenben, akkor bármilyen tényező mely döntésében befolyásolta, az logikailag kapcsolódni fog az ateizmusához. Ha valaki mondjuk politikai nézetei miatt nem hisz Istenben az csak nyelvtanilag lesz két különböző dolog, logikailag viszont az ember fejében már összekapcsolónak, és ezért vegytiszta ateizmus nem is létezik.
Talán akkor ha gyermekeket kiraknánk egy lakatlan szigetre ahol nincsenek vallások, politika és semmilyen ideológia, majd így magukra hagynánk őket hogy nevelkednek. Na az tiszta ateizmus lenne.
Csak hát, ismerve az ember természetét valószínűleg úgyis kitalálnának maguknak valami istenféleséget amiben hihetnek.
Ettől még nem lesz keverve semmivel, mivel az ateizmus továbbra is csak az istenhit hiányát jelenti az adott embernél. Minden amit hozzákeversz, az már nem az ateizmushoz tartozik.
Milyen lenne szerinted a vegytiszta ateizmus?
"Mikor az ember eljut arra a döntésre, hogy ő nem fog hinni Istenben,"
Nem tudom ki hogyan van ezzel de nálam ez nem döntés kérdése volt.
"Minden amit hozzákeversz, az már nem az ateizmushoz tartozik."
De hiszen ez önellentmondásos kijelentés volt, valamit hozzá keversz és mégsem ahhoz tartozik? Ha valamit valamivel mixelünk az már keverék lesz.
"Milyen lenne szerinted a vegytiszta ateizmus?"
Már írtam rá példát.
"Nem tudom ki hogyan van ezzel de nálam ez nem döntés kérdése volt."
Hanem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!