Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Úgymond vegytiszta ateizmus...

Úgymond vegytiszta ateizmus nem létezik, mind valamilyen más ideológiával kevert?

Figyelt kérdés
Mint például materializmussal, vagy politikai ideológiákkal kevert.

2023. ápr. 18. 10:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
5%

"Nem tagadom azt, hogy van isten, csak nem fogadom el a hívők bizonyítatlan kijelentését isten létezéséről. Óriási különbség."

Nincs itt semmiféle különbség. A nézőpontod a hívők állításának tagadása. Az, amit a hívők állítanak, számodra bizonyosan nem igaz. Ezen felül egyéb dolgot nem állítasz. Ezt tagadásnak hívják. Semmivel nem több annál.

2023. ápr. 19. 19:22
 42/89 anonim ***** válasza:
100%

"Ha az ateista azt jelenti, hogy ateista, akkor nem jelent semmit."

Az ateista azt jelenti, hogy nem hisz semmilyen istenben.

2023. ápr. 19. 20:10
 43/89 anonim ***** válasza:
100%

"A nézőpontod a hívők állításának tagadása."

Nem, a nézőpontja, hogy nem fogadja el, nem pedig tagadja. Óriási különbség. Előbbi egy passzív állapot, utóbbi egy aktív cselekvés.

2023. ápr. 19. 20:11
 44/89 anonim ***** válasza:
100%

Titus Pullo, neked hiányzik az, hogy butának könyveljünk el?

Miért nem vagy képes normálisan gondolkodni?

Az ateizmus NEM jelent tagadást. 𝐕𝐀𝐆𝐘 nem hiszi el, 𝐕𝐀𝐆𝐘 a kis részük tényleg tagad.

2023. ápr. 19. 21:12
 45/89 anonim ***** válasza:
9%

„Nem, a nézőpontja, hogy nem fogadja el, nem pedig tagadja. Óriási különbség. Előbbi egy passzív állapot, utóbbi egy aktív cselekvés.”

A) Rendben, mi a tagadása a keresztények azon állításának, hogy a Biblia igaz? Az, hogy a Biblia nem igaz.

B) Mit gondolnak az ateisták, igaz a Biblia, vagy nem? Azt mondják, hogy a Biblia nem igaz.

A két álláspont azonos. Vagyis az ateisták álláspontja a keresztény álláspont tagadásával tökéletesen egyenértékű.

Ezt végig lehet játszani az összes szent irattal, meg hitvallással.

Nem értem, mit kell ilyen allergiásan reagálni arra, hogy az ateizmus tagadás.

„Titus Pullo, neked hiányzik az, hogy butának könyveljünk el?

Miért nem vagy képes normálisan gondolkodni?

Az ateizmus NEM jelent tagadást. 𝐕𝐀𝐆𝐘 nem hiszi el, 𝐕𝐀𝐆𝐘 a kis részük tényleg tagad.”

Neked meg nem hiányzik az, hogy befogd végre? Mást sem csinálsz, csak mindent a személyemből próbálsz levezetni.

Lassan már arra az álláspontra jutok, hogy ateizmus lényegében gyerekes sértődött hisztizés, ahol elvileg csak arról szól, hogy valaki nem hisz semmilyen istenben, de ha valaki megpróbál ebből következtetést levonni akármilyen irányba, akkor mindenki végig sértődik, hogy hogyan merészeli.

Hiába próbáltok engem beállítani ostobának, ti vagytok azok, akik folyamatosan hiányosságokról tesztek tanúbizonyságot a formális logika terén, és sértettséget tanúsítotok egy olyan identitásotokban, amit letagadtok, hogy identitás volna. Ha az ateizmus nem identitás, akkor nem értem, mit fáj nektek, ha valami olyat mondok róla, ami nektek nem tetszik.

Még hogy hiányzik-e az, hogy butának könyveljetek el? Már rég elkönyveltetek annak, és még rosszabbnak, amit mi sem tanúsít jobban, hogy tök mindegy mit írok,v agy annak az ellentét, akkor is élből lepontoz az egész társaság, pusztán ideológiai alapon, meglátjátok a nevem, megy a downvote. Akkor is, ha történetesen 90%-ban egyetértek egy ateistával, fel sem fogjátok. Nem mindegy, hogy mit írok, ha úgyis jön a piros x? Akkor inkább már írok olyat, ami lehet, hogy nektek nem tetszik, majd pont a ti kegyeitek fogom keresni. Én kerestem a közös nevezőt, nem sértegettem senkit, de nektek basszus muszáj antagonizálnotok azt, aki a dogmáitok nem fogadja el, és nem marad csendben.

2023. ápr. 19. 23:56
 46/89 anonim ***** válasza:
100%

"Rendben, mi a tagadása a keresztények azon állításának, hogy a Biblia igaz? Az, hogy a Biblia nem igaz."

Csakhogy az ateizmus semmiféle tagadást nem igényel. Aki soha életében nem is foglalkozik a Bibliával, ő is ateista, hisz nem hisz istenben. Pedig soha nem tagadott semmit.

Annyira nem bonyolult ám, hogy a hit hiánya egy szimpla állapot, ez egy passziv dolog. A tagadás pedig egy cselekvés, egy tudatos, aktív folyamat. Mit nem vagy képes ebből felfogni?

2023. ápr. 20. 00:02
 47/89 anonim ***** válasza:
14%
Az nem igaz, hogy aki nem ismeri a Bibliát, az alapértelmezetten ateista volna. A Föld lakosságának jelentős többsége nem ismeri a Bibliát, és nem is ateista. Nem létezik alapértelmezett világnézet. Aki azt mondja, hogy nincs semmiféle isten semelyik vallás esetében sem, az vagy már meglévő koncepciókat tagad, vagy a vallásokkal párhuzamos (és a vallás helyén álló) narratívát folytat, mindenesetre nem valamiféle alapértelmezett koncepciót vall, mivel olyan nincs.
2023. ápr. 20. 02:51
 48/89 anonim ***** válasza:
100%
Eresszük el egy pillanatra a Bibliát. 46. felteszem úgy szerette volna mondani, hogy aki nem ismeri egyik vallást sem az nem ismeri az isteneket sem ennél fogva nem tudd hinni bennük. Aki pedig nem hisz istenekben az ateista. Tehát az adott személy közel sem tagad semmit és senkit de attól még ateista.
2023. ápr. 20. 06:36
 49/89 anonim ***** válasza:
91%

"Még hogy hiányzik-e az, hogy butának könyveljetek el? Már rég elkönyveltetek annak, és még rosszabbnak, "

Én részemről egy értelmes embernek könyveltelek el régen akinek sok mindenről van tudása de másként látja a dolgokat mint én. Ettől eltekintve semmilyen ellenérzésem nincs veled kapcsolatban.

"amit mi sem tanúsít jobban, hogy tök mindegy mit írok,v agy annak az ellentét, akkor is élből lepontoz az egész társaság, pusztán ideológiai alapon, "

Egyáltalán nem ideológiai alapon. Nem kell ez a sértődött vergődés.

Én részemről azért pontoztalak le mert olyan irtóztatóan nagy h.lyeségeket írogatsz amiről nehezen hiszem, hogy egyáltalán te komolyan gondolod. Egyáltalán nem lepne meg hogyha kiderülne, hogy csak a vita kedvéért játszod itt magadat.

Az ilyen válaszokat pedig nem fogom zöldre értékelni, nem mintha túlsokat számítana ez az értékelgetés.

2023. ápr. 20. 06:44
 50/89 anonim ***** válasza:
100%

Az ateista simán mondhatja azt, hogy a Biblia nem igaz, mivel ez bizonyított tény.

De az ateizmus Az ISTENHITRŐL szól, mér elnézést!

Az ateista NEM HISZ abban, hogy léteznének istenek.

DE a többség NEM TAGADJA!

Ezt kellene végre felfogni.

2023. ápr. 20. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!