Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érvek a kereszténység ellen?

Érvek a kereszténység ellen?

Figyelt kérdés
Régóta keresem az utam és úgy érzem, hogy most megtaláltam azt a kereszténységben de nem szeretném megalapozatlanul magamat keresztények hívni ezért érdekel a másik oldal is.

2022. jan. 30. 01:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/112 anonim ***** válasza:
100%
*Viszont ő is nagyon elfogult ember
2022. jan. 31. 20:23
 32/112 anonim ***** válasza:
95%

Ja, ezeket az írásait most én se olvasom el.

Beleolvastam, cáfolható, csak nagyon hosszú lenne.

Az emberek nem olvasnák el azt sem.

Ő meg nem értené meg, régebben már próbáltam.

2022. jan. 31. 20:25
 33/112 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"nem nyert.

Ne erőlködj.

Az elárasztást (gy.k.: flood) különösen nem szeretjük."

Akkor ne olvasd el! Ennyire egyszerű.

- Soha nem nyertem még, mert nem is az a cél!

2022. jan. 31. 20:28
 34/112 anonim ***** válasza:
100%

A cél nem csak az, hogy igazat írj ide.

Hanem az is, hogy az emberek legalábbis megértsék.

Aztán jó lenne az is, ha el is fogadnák.

Ezért jó lenne, ha ezeket az öles írásokat mellőznéd, és röviden, lényegre törően írnál, hogy legalább elolvassák!

2022. jan. 31. 20:31
 35/112 anonim ***** válasza:
24%

Vidiripi

"...TÉNYLEG nem érted, hogy nem arról beszélek, hogy a hited tudáson alapszik..."

Nem arról? Hát akkor miért írod oda zárójelben hogy: "( bár nem tudáson alapszik)"

Megjegyzed még is. Minek? Nekem jegyzed meg, hogy tudjam?

"EZ a két verzió lehetséges, még akkor is, ha neked a második számú lehetőség ellenszenves."

Nem a második opció ellenszenves a számomra! Miért lenne az?

Szerinted te vagy az egyedüli aki ezt állítja?

Ha esetleg így gondoltad akkor közlöm veled hogy nem te vagy az egyetlen!

"Az én állításom a meglévő Univerzumra vonatkozik"

Igen! De mit írsz később?

Lás csodát! Oké hogy elfelejted hogy én mit írtam, de hogy azt is amit te írtál kb. 1 napja.

"...de kiterjeszthetjük a keletkezésére is,..." (10. komment)

"Itt megint csak a mi általunk ISMERT Univerzumra térek vissza, mivel CSAK erről tudunk ismereteket szerezni."

Valójában nem a MI általunk megismert, inkább csak az amit megismertettek velünk azok akik kutatják az Univerzumot! Mert amit tudunk az Univerzumról azt igazából csak tanuljuk a legtöbb esetben nem pedig saját magunk kutatjuk.

Tehát lehetséges hogy vannak olyan tényezők amelyek esetében feltételezni lehet hogy szükségszerű Isten. Csak épp ezek nincsenek a nagy nyilvánosság elé tárva! Nem tanítják őket az iskolákban, stb.

(igyekszem röviden fogalmazni)

Itt egy érdekes ember!

[link]

"Én arról beszéltem, hogy az Univerzum általunk eddig megismert folyamatai közül egyik sem tételezi fel Isten szükségszerűségét."

Szerintem meg feltételezi!

"Nem értelek...."

Pedig egyszerű! Ha nincs Univerzum nincs folyamat! Hogyan jött létre az Univerzum? A tudomány nem tudja de vannak elméletek!

Amennyiben elfogadjuk hogy az Univerzumot Isten hozta létre (teremtette) akkor a folyamatokat is neki kellett meghatároznia ami alapján működik az Univerzum.

"Ne folytasd, mert ITT tévedsz!"

De kellett volna folytatni! De most nem, hogy ne legyen olyan kisregény mint amit emlegetsz.

34. komment!

"Aztán jó lenne az is, ha el is fogadnák."

Isten teremtette az Univerzumot!

Ez rövid!

- Elfogadod?

"Ezért jó lenne, ha ezeket az öles írásokat mellőznéd, és röviden, lényegre törően írnál, hogy legalább elolvassák!"

Jelenleg nem embereknek írok, hanem egy embernek!

2022. jan. 31. 21:19
 36/112 Darkmoon80 ***** válasza:
95%

Huhh, ez igen rövidebb, de igencsak csak zavaros.

Nem arról? Hát akkor miért írod oda zárójelben hogy "( bár nem tudáson alapszik)"

Azért, mert nem tudáson alapszik, és ezt rögzíteni kívántam.

"EZ a két verzió lehetséges, még akkor is, ha neked a második számú lehetőség ellenszenves."

Nem a második opció ellenszenves a számomra! Miért lenne az?

Szerinted te vagy az egyedüli aki ezt állítja?

Ha esetleg így gondoltad akkor közlöm veled hogy nem te vagy az egyetlen!"

Elkerülöd a választ.

TE egyetlen opcióról beszéltél. Én kettőről.

Kinek a válasza helytálló?

-----

"

"Az én állításom a meglévő Univerzumra vonatkozik"

Igen! De mit írsz később?

Lás csodát! Oké hogy elfelejted hogy én mit írtam, de hogy azt is amit te írtál kb. 1 napja.

"...de kiterjeszthetjük a keletkezésére is,..." (10. komment)

"

Csalsz!!!

Lehagyod a mondat végét!!!

Nem én felejtem el, hanem te, hogy miképp is alakult a beszélgetés.

A mondatom ugyanis teljes egészében ÍGY hangzott:

"Én ugyan az Univerzumnak, mint létezőnek a folyamataira gondoltam, hiszen tapasztalati szinten csak erről lehet ismeretünk, de kiterjeszthetjük a keletkezésére is, ha neked úgy jobb."

Az ÉN EREDETI állításom a mi általunk ismert Univerzumra vonatkozott, VÉGIG ezt mondtam, AMIKOR az eredeti állításról beszéltem.

Ez a kiterjesztés csupán AZÉRT került be a képbe, mert TE viszont arról beszéltél, figyelmen kívül hagyva azt, hogy én nem arra vonatkozóan tettem állítást.

És mit is írtam az Univerzum keletkezéséről???

"

De ott vannak az olyan kérdések, mint például az Univerzum keletkezése.

Amikre nem ismerjük a választ (az persze lehet, hogy már holnap megtaláljuk bár az is lehet hogy soha)."

Az állításomat te is igazoltad:

" Ez nem általánosságban vett dolog. Egyszerű tény hogy csak és kizárólag elméletek vannak az Univerzum keletkezésére! "

Veled egyetértésben ez a kérdés lezárható.

----

"Valójában nem a MI általunk megismert, inkább csak az amit megismertettek velünk azok akik kutatják az Univerzumot! "

(A MI az emberiség egészének tudásanyagára vonatkozik, nem rád és rám. Bár szerintem ezt nem kellene magyaráznom.)

"Tehát lehetséges hogy vannak olyan tényezők amelyek esetében feltételezni lehet hogy szükségszerű Isten. "

Ez miképpen következik abból, hogy az emberiségnek az Univerzumról összegyűjtött egyetemes tudása, mely tudományosan dokumentált egyetlen egy esetben sem észlelte, hogy bármely az Univerzumban megfigyelt jelenség tudományos magyarázatában szerepeltetnie kellene Istent mint szükséges komponenst???

---

"Collins vallásos családban nőtt fel, szüleit névleges kereszténynek tartotta, s ő maga egyetemi évei alatt magát ateistának tartotta. Később C. S. Lewis írásai nyomán megismerkedett az Isten ellen és mellett szóló bizonyítékokkal, mely arra késztette, hogy vizsgálja felül addigi Istenről alkotott nézeteit. Végül megtért, és komoly evangéliumi keresztény lett belőle. "

Igen, és...???

Van olyan szakcikke, amiben olyan tudományos eredményt publikál, ahol Isten igazoltan szükséges tényezőként megjelent a kísérletben?

"

"Én arról beszéltem, hogy az Univerzum általunk eddig megismert folyamatai közül egyik sem tételezi fel Isten szükségszerűségét."

"Szerintem meg feltételezi!"

Nosza sorold!

Melyek ezek a folyamatok ("az Univerzum általunk eddig megismert folyamatai közül")

Ne felejtsd el az irodalmi hivatkozásokat a szakcikkekre, ahol ezt leírják!!!

2022. jan. 31. 23:01
 37/112 anonim ***** válasza:
0%

"Vidiripit is érdemes ignorálni, mint Kreattit, mert hasonlóan fanatikus, csak annyira nem züllött."

Azaz Vidripi ellen sem tudsz semmit felhozni.

Vidripi, minden tiszteletem a tiéd, de ezekre a suttyókra kár a szót pazarolni! Én is ilyen voltam évekkel ezelőtt, mint Te. Mindent szájbarágósan elmondtam, cáfoltam, de ezeknek felesleges volt. Te is veszélyes vagy nekik, már el is kezdték a személyeskedést feléd is

Darkmoon sem agnosztikus, mivel minden szavával az ateizmust támogatja. Ja és ő is egy szalmabábozó fő troll

2022. febr. 1. 09:37
 38/112 anonim ***** válasza:
0%

"Nosza sorold!

Melyek ezek a folyamatok ("az Univerzum általunk eddig megismert folyamatai közül")"

Na ne játszd az eszed, kb. minden nap kitárgyaltuk.Felesleges felsorolni. Te kamu agnosztikus. Eleve a természeti törvények léte igazolja az intelligens alkotót, de erőlködj csak

2022. febr. 1. 09:38
 39/112 anonim ***** válasza:
0%

"Ő meg nem értené meg, régebben már próbáltam."

Cáfoltunk téged, ez nálad azt jelenti, hogy nem értünk meg

2022. febr. 1. 09:39
 40/112 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem Kreatti veszített egy fél pipát?
2022. febr. 1. 09:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!