Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érvek a kereszténység ellen?

Érvek a kereszténység ellen?

Figyelt kérdés
Régóta keresem az utam és úgy érzem, hogy most megtaláltam azt a kereszténységben de nem szeretném megalapozatlanul magamat keresztények hívni ezért érdekel a másik oldal is.

2022. jan. 30. 01:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/112 anonim ***** válasza:
92%
Egyetlen vallással sincsen probléma, amíg valaki nem elvakultan hisz, mert az ilyen emberek rendkívül szűklátókörűek (de ez minden vallásra igaz)
2022. jan. 30. 03:01
 2/112 anonim ***** válasza:
32%
A keresztény vallások ugyan olyan hamisak és károsak mint bármelyik vallás. Jogosan érte számtalan kritika a történelem során elkövetett bűnei során. Jézus nevében rengeteg ocsmányságot követtek el vallásos emberek. Ha a vallást követed akkor az többet fog ártani mint használni. Ha viszont Jézust követed akkor jó úton jársz. Az élő hit különbözteti meg az igaz keresztényt a vallásostól. lásd búza és a konkoly peldázata.
2022. jan. 30. 05:47
 3/112 Darkmoon80 ***** válasza:
40%

Agnosztikus ateistaként VÉLEMÉNYEM az, isten/istenek létezésének feltételezése nem szükséges, mivel az univerzum folyamatai tudományos szinten, természetfeletti beavatkozás nélkül is magyarázhatók.

Azért vélemény, mert az isten/istenek nem létezését bizonyítékok hiányában nem tudom bizonyítani (mint ahogy Russel teáskannájának a nem léte sem bizonyítható).

A vallások pedig eddig nem tudták igazolni az általuk hitt isten/istenek létezését, ezért nem kell nekik hitelt adni.

Konkrétan a keresztény hit Istene pedig a Bibliában leírtak alapján egy immorális, szadista, narcisztikus tömeggyilkos.

2022. jan. 30. 09:21
 4/112 anonim ***** válasza:
56%
Az egyik ismerősöm szerint ha létezne Isten akkor nem lenne betegség, gyilkosság, háború, stb a földön.
2022. jan. 30. 10:40
 5/112 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező!

Tudtad, hogy a kereszténység csak egy parányi ókori nép istenképe és nem mindenkié?

2022. jan. 30. 13:14
 6/112 anonim ***** válasza:
60%

Minden vallással az a probléma, hogy nincsenek benne belső fékek.

BÁRMEKKORA butaságot, vagy erkölcstelenséget hirdethet - például olyat, hogy áldozd fel a fiad, vagy tépjenek szét medvék egy rossz viccért - ezt semmi nem állíthatja meg a valláson belül, legfeljebb külső erő.

Én azt mondom, hogy csak akkor keress a vallásban megoldást, ha máshol semmilyen módon nem találsz.

Ugyanis, ha egyszer bementél egy vallásba, és mégse jó - kifele már sokkal nehezebb az út.

2022. jan. 30. 15:20
 7/112 anonim ***** válasza:
14%

Vidiripi

"...isten/istenek létezésének feltételezése nem szükséges..."

Csak a tisztánlátás végett! Nem feltételezzük hogy van Isten hanem hiszük!

- Feltételezés esetében vagy van vagy nincs.

- De ha hiszed ,akkor csak egy verzió létezik ,az hogy van Isten!

"...mivel az univerzum folyamatai tudományos szinten, természetfeletti beavatkozás nélkül is magyarázhatók."

Ez nagyon szépen "hangzik" csak nem igaz!

Nincs magyarázat arra hogy hogyan keletkezett az Univerzum csak elméletek vannak. Ami azt jelenti hogy egyáltalán nem zárható ki az hogy Isten teremtette az Univerzumot!

- Több olyan dolog is van a tudományban amelyet tényként kezelnek pedig nem kellene ,mert axiómákra épül a tudományos magyarázat!

"A vallások pedig eddig nem tudták igazolni az általuk hitt isten/istenek létezését, ezért nem kell nekik hitelt adni.

Konkrétan a keresztény hit Istene pedig a Bibliában leírtak alapján egy immorális, szadista, narcisztikus tömeggyilkos."

Miért hiszed, hogy a keresztény hit Istene "immorális, szadista, narcisztikus tömeggyilkos."?

Csak mert ez van leírva?

De ha nem hiszed hogy létezik akkor nem is tulajdoníthatsz neki semmiféle cselekményt!

Ha pedig azt állítod hogy létezik Isten akkor bizonyítanod kellene!

Vagy a Bibliában leírt alapigazságokat axiómáknak tartod?

Annabella3

"Az egyik ismerősöm szerint ha létezne Isten akkor nem lenne betegség, gyilkosság, háború, stb a földön."

De az ismerősöd az nem veszi figyelembe azt hogy szabad akarata van az embernek.

Én meg azt mondom ha minden ember hinne Istenben akkor nem lenne háború és gyilkosság a Földön. Mivel akkor minden ember arra törekedne hogy Isten általi módon éljen!

Betegség attól szerintem még lenne ezen a világon. Nem vagyunk tökéletesek!

2022. jan. 30. 18:56
 8/112 anonim ***** válasza:
18%

"...mivel az univerzum folyamatai tudományos szinten, természetfeletti beavatkozás nélkül is magyarázhatók."

Persze amiről meg lila gőzük sincs azt elnevezik sötét anyagnak és problem solved.

2022. jan. 30. 19:18
 9/112 anonim ***** válasza:
28%

Hinni csak "elvakultan" lehet, mert teljes szívből kell szeretni Istent.

Aki csak imel-ámol, az olyan tedd ki hagy hüljön figura.

2022. jan. 30. 19:52
 10/112 Darkmoon80 ***** válasza:
67%

Vidiripi!

"

Csak a tisztánlátás végett! Nem feltételezzük hogy van Isten hanem hiszük!

- Feltételezés esetében vagy van vagy nincs.

- De ha hiszed ,akkor csak egy verzió létezik ,az hogy van Isten!

"

Csak a tisztánlátás végett!

Ha hiszed, hogy van Isten akkor is két verzió létezik:

1, az, hogy van Isten és a hited helytálló ( bár nem tudáson alapszik)

2, az, hogy nincs Isten és a hited nem helytálló, azaz olyanban hiszel ami nincs ( mivel a hited nem tudáson alapszik ezt sem zárhatod ki).

"

Ez nagyon szépen "hangzik" csak nem igaz!

Nincs magyarázat arra hogy hogyan keletkezett az Univerzum csak elméletek vannak. Ami azt jelenti hogy egyáltalán nem zárható ki az hogy Isten teremtette az Univerzumot!

- Több olyan dolog is van a tudományban amelyet tényként kezelnek pedig nem kellene ,mert axiómákra épül a tudományos magyarázat!

"

Én ugyan az Univerzumnak, mint létezőnek a folyamataira gondoltam, hiszen tapasztalati szinten csak erről lehet ismeretünk, de kiterjeszthetjük a keletkezésére is, ha neked úgy jobb.

Általánosságban persze, hogy vannak még homályos területek, de amit már sikerült megismerni, ott, azokon a területeken SEHOL nem mutatkozott a szükség arra, hogy Istennel, mit szükséges létezővel számoljunk. MINDEN működik nélküle is.

De ott vannak az olyan kérdések, mint például az Univerzum keletkezése.

Amikre nem ismerjük a választ (az persze lehet, hogy már holnap megtaláljuk bár az is lehet hogy soha).

A helyénvaló válasz pedig az olyan kérdésre, amire nem tudjuk a választ, ugye az, hogy: "Nem tudom.".

Elismerni a nem tudást sokkal helyénvalóbb mint kreálni egy válasz (ami nem alapul megalapozott tudáson).

Ezekre a kérdésekre vajon a hívők is ilyen választ adnak?

Én eddig úgy tapasztaltam az Ő válaszuk ilyen esetben: "Isten".

----

"

Konkrétan a keresztény hit Istene pedig a Bibliában leírtak alapján egy immorális, szadista, narcisztikus tömeggyilkos."

Miért hiszed, hogy a keresztény hit Istene "immorális, szadista, narcisztikus tömeggyilkos."?

Csak mert ez van leírva?

"

Igen pontosan azért, mert ez van leírva abban a könyvben amelyen ennek az Istennek a hite alapszik. A kereszténységnek ez a szent könyve, melyre mint Isten szavára hivatkoznak, tehát a benne leírtak számukra igazak, így Isten cselekedetei is.

"

De ha nem hiszed hogy létezik akkor nem is tulajdoníthatsz neki semmiféle cselekményt!

"

Ne légy már ennyire csőlátó!

Miért ne mondhatnék véleményt egy irodalmi alkotásban leírt karakterről?

A Harry Potter könyvek szereplőiről is kialakult a véleményem (ki jó, ki gonosz), jóllehet pontosan tudom, hogy egyikük sem létező ember.

" Ha pedig azt állítod hogy létezik Isten akkor bizonyítanod kellene!"

Sose állítanám ezt, hiszen szerintem nem létezik a valóságban, csak a Bibliában leírt meseszereplő (bár annak elég visszataszító).

" Vagy a Bibliában leírt alapigazságokat axiómáknak tartod? "

Milyen alapigazságokra gondolsz?

2022. jan. 30. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!