Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység szerint,...

A kereszténység szerint, hogyan érzékelik a lelkek (elhunyt emberi lelkek, angyalok, Isten) a mennyei és földi dolgokat, történéseket, ha nincsen testük?

Figyelt kérdés

2022. jan. 29. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
29%
A Biblia szerint az elhunyt lelkek felismerik egymást a mennyben és a pokolban is. Nem fizikai testük van, de mégis működik a látás képessége. Sőt, a pokolban a gyötrelem is működik a lángok között, pedig nem fizikai testben vannak ott az elkárhozott lelkek.
2022. jan. 29. 14:51
 2/5 anonim ***** válasza:
8%

Ez a legkevesebb, nem kell semmit érzékelniük, elég ha hiszik.

Azt már úgyis kenik - vágják.

2022. jan. 31. 00:21
 3/5 anonim ***** válasza:
A Szenteknek a lelke udvozült, a teste némelyiknek a földön nem .....romlott meg.
2022. jan. 31. 21:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Na és, a léleknek nem kell test, orr, fül, szem, meg semmi anyagi dolog.

Na meg nem csak szentekből áll a világ.

2022. jan. 31. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Szóval (nem tudom a reformátusok mennyire hiszik de én olvastam egy ortodox oldalon és mintha csak mindig is...hogy mondfjam...az lett volna a természetes és úgy tudtam volna annyira elhiszem) miután meghalsz van, ezt nem tudom magyarul a Judecata Particulara. A Lelkek, ismértlem a Lélek nmegitéltetik és a rosszak a pokolba jutnak, a jók (én még hozzáhiszem a katolikus tételből) előbb a purgatoriumba ahol kiégetik a bünt és aztán a menny előszpbájába. Érzékelik a boldogságot de még nincsenek Isten közelében. Azéert imádkozunk halottakért hogy aki az ideiglenes pokolba van az térjen meg, aki a purgatoriumba annak hamarabb járjon le a penitencia. Aki a mennybe van az tud érted imádkozni. A Szentek Lélekben Automatikusan üdvözöltek merrtt ők átistenültek a földön valo istenközeli életük jutalmaként. A Szentek lesznek a 14440000 ember akik Isten mellett vezetők lesznek és nem a tanúk, igen?

Aki nem Szent azok a rendes itélet, én igy tudom a Judecata Universala mikor Jézus eljon visszajönnek, ki a pokolbol, ki a mennybül és megkapják a Testüket azután megitéltetnek. Ki a pokolbam ki a mennybe kerül és az végleges lesz. aKKOR MÁR NEM LESZ T5ISZTITÓTUZ ÉS KÖZBENJÁRO IMA.

2022. jan. 31. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!