Érvek a kereszténység ellen?
7: Miért hiszed, hogy a keresztény hit Istene "immorális, szadista, narcisztikus tömeggyilkos."?
Csak mert ez van leírva?
Igen, pontosan ezért gondolja. Mert ahogy a kedves válaszoló is fogalmazott: a Bibliában leírtak alapján. Az az isten, illetve szereplő, akit a Bibliában Istennek neveznek, valóban nem egészen egy csodálatos, pozitív karakter
Én nem vagyok vallásos, nem is ismerem a bibliai sztorik nagyrészét, csak ami iskolában szembe jött, de nekem azért nem egy pozitív szereplőre vall egy olyan cselekedet, hogy el akar pusztítanu egy várost, mert nem hisznek benne. Az özönvíz sem egy szép történet. Kiadni egy férfinak, hogy áldozza fel a fiát?
Szóval igen, a leírtak alapján, a Bibliában megjelenő Isten nem egy végtelenül jótét lélek. Ettől függetlenül, ha létezik, lehet, hogy az, de a bibliai isten biztosan nem.
"Én Jób könyvét sem úgy értelmezném"
Az, hogy Jób háza népe konkrétan BELEHALT ebbe a bizonyításba, az minősített szadizmus.
Ezt lehet csűrni, vagy csavarni, csak nem érdemes.
Itt már csak hab a tortán, hogy közben Jób mennyit szenvedett.
Jób könyvében Istenhez a lázadó, száműzött Sátán csak úgy besétál, Isten elbeszélget vele, végül gyakorlatilag fogadást köt vele, amiben Jóbot áldozatul dobja a Sátánnak.
Ennek az ostoba bizonygatásnak a következtében Jób elszenvedi a gyermekei halála okozta fájdalmat, ami egy szülő számára a legkegyetlenebb dolog.
Ennyi....
Végül. Miért van arra szüksége, hogy bármit is bizonyítson a Sátánnak?
Tudod azért ez a "nem kell szó szerint venni" ott problémás, hogy nem tudod mellékelni hozzá a dekódolás hivatalos metodikáját.
Mit és hogyan kell érteni valójában, ha a szövegben leírtak nem azt jelentik ami le van írva?
" Istennek mennyire fontos, hogy őt ne különbözô feltételek miatt szeressük. Isten mindenható tehát már a story elején biztosan tudnia kellet volna hogy Jób miért jó hozzá ezért is gondolom hogy másképp nem lenne értelme ennek a történetnek."
1,
Istennek FONTOS az ember szeretete?
Kell neki?
Nem gondolod, hogy ez annyit jelent, hogy nem tökéletes?
Ha valami kell neki, ha valamire valamilyen okból szüksége van, akkor ez annyit jelent, hogy ennek hiányában hiányérzete van, ami egy tökéletes lénynek nem lehet, hiszen neki alapból MINDEN megvan, amire szüksége van.
- Valójában tehát nincs értelme a történetnek.
(Hacsak nem az, hogy még egy alkalommal bizonyítsa Isten kegyetlenségét.)
2, A hívők szerint Isten szereti az embert?
Ha igen
3, A szeretet miképpen egyeztethető össze az oktalan bántással pláne sok esetben büntetéssel (hiszen a büntetés okát Isten akár megelőzhette/kiküszöbölhette volna /lévén elvileg mindenható/)?
"Persze amiről meg lila gőzük sincs azt elnevezik sötét anyagnak és problem solved."
És persze a sötét anyag léte sosem lesz bizonyítva
"Milyen alapigazságokra gondolsz?"
Hú haver, te ezt engedd el gyorsan. Itt komoly, logikai gondolkodás kell. Amúgy ha értenéd Vidiripit, tudnád, h mire gondol, de most nincs kedvünk szájbarágósan magyarázni dolgokat szefósoknak
"Miért ne mondhatnék véleményt egy irodalmi alkotásban leírt karakterről?"
Mert úgy mondtok véleményt, mintha hinnétek benne ... És a véleményetek minősége is ezt igazolja. Ti hisztek Istenben és gyűlölitek
"'A Harry Potter könyvek szereplőiről is kialakult a véleményem (ki jó, ki gonosz), jóllehet pontosan tudom, hogy egyikük sem létező ember."
ÉS a HArry Potter fórumokon is trollkodsz ilyen gyakran?
"Sose állítanám ezt, hiszen szerintem nem létezik a valóságban, csak a Bibliában leírt meseszereplő (bár annak elég visszataszító)."
Ha nem hiszed, h létezik, miért rettegsz tőle?
Amúgy Vidripi szépen mattolt titeket :) NEm csoda, hogy Darkmoon össze vissza dadog:)
Kedves Kérdező!
Tudod, ezt hívják mazsolázgatásnak.
Ez szimpi, na akkor úgy van, ez nem szimpi, akkor meg rögtön nem veszem szó szerint (kukába vele).
Megteheted, de akkor nem vagy keresztény, hanem egy a Biblián alapuló valamilyen alternatív saját vallást gyakorolsz, amiben minden a te értékrended/szimpátiád/kényelmed szerint van berendezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!