Érvek a kereszténység ellen?
"Hogyan jött létre élettelen anyagból élő?"
Rossz hírem van!! lehetséges!!
A kulcs szó: aminosavak.
Az rendben, hogy élettelen anyagból aminósavakat hoztak létre, ezt én is ismertem, de az aminósav az él? Élő szervezetnek számít?
Ugyanis a kérdés az volt, hogy hogyan lesz élettelen anyagból élő.
Én sportoláskor szoktam inni aminósavat, nem úgy gondolok rá, mint élő valamire.
Tehát ha az aminósav élő, azaz szaporodik, mozog, evolúcióra is képes, akkor ez válasz az élettelen->élő kérdésre. Vagy ha van egy másik kísérlet, amely aminósavakból élő szervezetet hoz létre, azt is elfogadom.
Az aminósavas kísérlet így önmagában nem válasz a hogyan keletkezett az élet? kérdésre.
Az aminosavak maguktól is létrejönnek a világban.
Ezekből pedig magától is összekapcsolódik az RNS az ősi Föld körülményei között.
Ezért gondolnak úgy rájuk, mint az élet alapjaira.
Amúgy nincs sarkalatos különbség az élő és az élettelen anyagok között.
Folyamatos az átmenet.
Nem, és ezt már pár 100 éve kiderítették.
Egy csöppet el vagy maradva a valóságtól.
És nem: egyáltalán nem rejtély. Nagyon is jól tudja a tudomány, csak egyelőre a pontos részletek még nem ismertek.
De már készítettünk szerves anyagokat, DNS-t is, és élőlényt, többfélét is - és érdekes módon, semmiféle isteni szikra nem kellett hozzá.
Az aminosavat is 1952-ben csinálták, az még nincs 100 éve, csak 70 éve.
jól tudja vs részletek nem ismertek.
Kicsit kamuzol helló!
Azt csinálsz amit akarsz - ha nem zavar, hogy egyre inkább hülyének néznek.
A tudósok ugyanis szép lassan elkészítik az életet.
Úgy meg nehéz lesz tagadni, ha már sokszor csináltak.
Lehet még akkor is, csak már az utca embere is furán fog rád nézni.
Az meg ciki.
"Az rendben, hogy élettelen anyagból aminósavakat hoztak létre, ezt én is ismertem, de az aminósav az él? Élő szervezetnek számít?"
"Ugyanis a kérdés az volt, hogy hogyan lesz élettelen anyagból élő."
Az abiogenezis az élet kialakulásának élettelen anyagokból történő, spontán folyamata. Nem tévesztendő össze az evolúcióval, ami nem a élet keletkezésével hanem a fejlődésével foglalkozik. A Miller-Urey kísérlet bebizonyította, hogy aminosavak létrejöhetnek élettől független természetes kémiai reakciókban. Ezek a molekulák építik fel a proteineket, melyek minden élőlény testének alapvető építőkövei. Nélkülük az élet jelenlegi formájában nem létezhetne. Az aminosavak összeállítását proteinekké minden esetben nukleinsavak irányítják, így a legfontosabb kérdés az, hogy a nukleinsavak miként jöttek létre. Az első földi élőlények minden valószínűség szerint nagyon egyszerű egysejtű prokarióták voltak. Legősibb felfedezett fosszíliáik kora 3,5 Ga (milliárd év). Körülbelül egymilliárd évvel később már az élőlények hatására létrejött nagy mennyiségű stabil szén-, vas- és kénizotópok figyelhetők meg szervetlen ásványon és üledékeken. Fotoszintézis jelei is látszanak már, ami az élet nagyfokú elterjedtségére utal. A pontos kémiai reakciósor, ami az első nukleinsavak keletkezéséhez vezetett nem teljesen ismert, azonban több hipotézis is létezik. Ismertebbek a vas-kén világ elmélet (metabolizmus genetika nélkül) és az RNS világ hipotézis (DNS nélkül az egyszerűbb RNS használata).
A Föld ősatmoszféráját alkotó „prekurzor” komponensekből képződhettek intermedier molekulák (prekurzorok az ősi légkör összetevői: CH4, H2, NH3, H2O) -- > Az intermedier molekulák (= Egyszerűbb szerves molekulák ) bizonyítottan át tudtak alakulni monomer vegyületekké (pl. bizonyíték Miller szerves molekulák abiotikus képződésének modellezése) -- > A monomer vegyületekből prebiotikus úton létrejöhettek a földi Élet kialakulásához szükséges ún. biopolimer molekulák (Ezzel bizonyítottá vált az Élet evolúciós kialakulásának lehetősége)
Vagyis az élettelenből az élő kialakulása nem ismert, az aminosav létrehozása itt kevés, mint mackósajtban a C vitamin.
A tudósok egyik része A elméletben hisz, a másik része B elméletben, a harmadik részük pedig a C elméletben, és ezek nem egyeznek meg. Ráadásul az egyik elmélet a teremtés.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!