Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosság evolúciós...

A vallásosság evolúciós szempontból előnyösebb mint az ateizmus?

Figyelt kérdés
A vallásos emberek összetartanak, közösséget alkotnak, védik egymást. Ez nem mondható el az ateizmusról. Ez alapján mondhatjuk hogy az ateizmus egy evolúciós zsákutca?

2021. dec. 27. 15:09
 181/197 A kérdező kommentje:

"Kérdező, ha kitalálsz egy másik világot, ahol - állításod szerint - a mi logikánk nem érvényes, nem oldod meg a problémát."

Ti ateisták hisztek egy olyan világban ahol minden varázsütésre történik :) Én nem találtam ki semmilyen világot. Pont azt mondom hogy nem lehte a mi világunkon kívülre következetéseket levonni. Egyébként áruld már el erre a "magátol" -ra milyen tudományos bizonyítékotok van? Tapasztaltál már olyat a mi világunkban hogy valami nincs aztán magától lesz varázsütésre?

2022. jan. 5. 23:00
 182/197 anonim ***** válasza:
100%

Ez mellébeszélés volt, kérdező.

Azt mondtad, hogy VAN a mi világunkon kívül tervező.

Ez egy olyan következtetés, amire nem érvényesek a mi világunk szabályai, tehát ezt így NEM mondhatod.

"Tapasztaltál már olyat a mi világunkban hogy valami nincs aztán magától lesz varázsütésre?"

Te kit nézel hülyének?

2022. jan. 6. 09:36
 183/197 A kérdező kommentje:

"Azt mondtad, hogy VAN a mi világunkon kívül tervező.

Ez egy olyan következtetés, amire nem érvényesek a mi világunk szabályai, tehát ezt így NEM mondhatod."

Azt mondtam hogy a mi világunk alapján egyértelműen megállapítható hogy a világunk tervezés eredménye és azt hogy ez a tervező a mi világunkon kívül van.

"Te kit nézel hülyének?"

Hát ha már így konkrétan rákérdeztél akkor az a válaszom hogy téged. Aki a mi világunk alapján azt állítja hogy csak úgy magától létrejöhet bármi is, az totál idióta. De ismétlem ha ebben hiszel, nem mondok semmit, ez a te dolgod. Ha viszont közben tudományra hivatkozol akkor az van amit előbb írtam.

2022. jan. 6. 11:06
 184/197 anonim ***** válasza:
100%

"csak úgy magától létrejöhet bármi is"

Barlangot még sose láttál, vagy kristályt, hópelyhet, stb. stb.

Mindenkit hülyének nézel, nem csak engem.

2022. jan. 6. 12:34
 185/197 A kérdező kommentje:
Szerinted egy barlang vagy egy kristály magától jön létre te szerencsétlen? :) Ezeket mind a természet törvényei szabályozzák.
2022. jan. 6. 12:57
 186/197 anonim ***** válasza:
100%

Jó, akkor megint visszaértünk oda, hogy honnan vannak a természet törvényei.

Azt meg képtelen vagy felfogni, hogy egy természeti törvényhez - inkább szabályhoz - nem kell törvényhozó.

Hát akkor I.J.

2022. jan. 6. 13:26
 187/197 A kérdező kommentje:
Szerinted honnan vannak a természet törvényei? Maguktól lettek? :)))
2022. jan. 6. 13:43
 188/197 anonim ***** válasza:
96%

Ezt nem tudjuk teljesen pontosan.

Van néhány olyan törvény, ami azon alapul, hogy 1+1=2. Ezt nyilván nem kellett meghozni senkinek, ez így van, és kész.

Van néhány olyan törvény, amelyik másik törvényből, vagy valamilyen anyagból stb. következik.

Végül van néhány olyan is, amiről nem tudjuk, mi alapján létezik.

De akkor sem az a megoldás, hogy rámondjuk: => ISTEN - hanem keressük az okait.

Ez a tudományos viselkedés.

A tiéd a hívő viselkedés.

A te álláspontod se lenne rossz, ha nem kizárólagosan mondanád.

Mondhatnád azt, hogy szerinted a világunk törvényeinek egy részét felsőbb erő hozta, de persze erről bizonyosságod nincsen.

Viszont az, hogy MINDEN törvényt miért nem hozhatott intelligens teremtő, már leírtam.

Ha te ezt nem érted, vagy nem akarod elfogadni, az sem a törvényeket, sem pedig az intelligens teremtőt nem érdekli, és engem is csak azért, mert nem szeretnélek tudatlanságban hagyni.

2022. jan. 6. 13:53
 189/197 Fero89 ***** válasza:
96%

A természet törvényei nem úgy törvények mint az ember alkotta törvények, nem alkotta és nem tartatja be őket senki. Ezek leíró törvények.

A fénysebesség nem annyi amennyi mert a fénynek csak ennyivel SZABAD mennie, hanem azért mert a fény ennyivel KÉPES haladni.

Ha valamit kéknek látunk az azért van mert a szemünkbe 420 és 490 nm közötti hullámhosszú fény jut. Nincs Törvényhozó aki megtiltaná az 500 nm hullámhosszú fénynek hogy kék legyen, egyszerűen úgy alakult hogy azt a hullámhosszot az agyunk nem kéknek hanem zöldnek érzékeli.

A természet törvényei nem előírják, hogy ez legyen, csak elmondják, hogy ez van, és mint ilyen nem kell hozzájuk 'törvényhozó'.

2022. jan. 6. 14:09
 190/197 anonim ***** válasza:
100%

Ja, például mostanában fedezték fel a Higgs-bozont.

Nem tudom, ezt mennyire ismered, de e miatt van tömege a részecskéknek.

Méghozzá ezek a bozonok egy mezőt alkotnak, és ez a mező lép aztán kölcsönhatásba az elemi részecskékkel.

Amelyikkel erősebb a kölcsönhatás, annak nagyobb tömege lesz.

Ezt valahogy úgy képzelheted el, hogy "megfogja" a részecskét, emiatt azt nehezebb elmozdítani. Na, EZ a tömeg.

Kicsit hasonló, mint ahogy a gravitációs mező működik.

Ezek tehát itt törvényalkotó erők.

Azt nem hiszem, hogy intelligens lenne bármelyik is.

2022. jan. 6. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!