A vallásosság evolúciós szempontból előnyösebb mint az ateizmus?
"A tudósok - ateista vagy hívő - egyaránt azt mondják, hogy ezt nem lehet tudni."
Hívő nem mond ilyet, atista meg csak akkor ha hazudik.
"Mutatnál erről cikket tudományos lapban?"
Felsoroltam több bizonyítékot is. Ezek alapján a vak is látja hogy a világ tervezés eredménye.
"Azon kívül továbbra sem hallom a válaszodat arról a másik világról, ahol szerinted a tervező létezik.
Ő hogy jött létre?"
Már többször elmondtam hogy a mi világunkon kívülre nem tudok mint mondani és te sem tudsz.
"Bár lehet félreértem, ezért inkább újra rákérdezek:"
Igen félreérted. Ahogy mondtam itt két külön kérdésről van szó, amit ti kevertek. Úgy látom az a gond hogy az első kérdést kapásból átugorljátok, de amig ezt nem tisztázzuk nincs éretelme továbbmenni. Szóval akkor haladjunk szépen lassan. Az első kérdés hogy a világunk tervezés eredménye vagy nem. Ez teljes mértékben tudományos kérdés. Erre hoztam bizonyítékokat. Ezek szerintetek miért nem bizonyítékok?
Akkor foglaljuk össze:
- az első nem igaz, amit mondtál.
- mivel nincsen tudományos cikk, ezért a második sem. A "vak is láthatja" az nem tudományos érv.
- mivel a "másik világról" nem tudsz nyilatkozni, ezért azt sem mondhatod, hogy teremtő létezik.
Ezen kívül elegem van már abból, hogy teljesen széteső világképed van, amiben csak egy a biztos pont: az, hogy tagadja a tényeket.
Nagyon nem szívesen találkoznék veled. Utoljára az OPNI-ban láttam ilyet.
Mondjuk tényleg sok hívő ilyen, csak a legtöbb nem ennyire erőszakos.
Ha ismét, sokadszorra leírod ezt a sok hazugságot, attól még nem lesz igaz.
Ráadásul hülyeség is, mert a tudósok még csak véletlenül se ezeket mondják, amit itt te leírsz.
Kit nézel hülyének?
Tudományos tény például CSAK az lehet, ami ott van a tudományos szaklapokban, és utána X évvel sincs még ott a cáfolat.
Ebben ugye egyetértünk?
Figyelj, hagyjuk a fenébe!
Láthatod, a "kérdező" nem kérdezett, csak a baromságait akarja hangoztatnia véleményezhetetlen haszontalanság pajzsa mögül.
Ebben meg nem vagyok partner.
Beszélgetni, eszmét cserélni pedig csak értelmes, vitaképes, korrekt emberrel érdemes.
Allahhal meg majd elszámol vele a viselkedéséért.
Nem hiszem hogy a hazudozást sokra értékeli, ha létezik.
Tudom ,hogy nem volt nehéz már az elején látni s nem mondom ,hogy én megmondtam…. de hát nem megmondtam? :D
“Egyébként nem akarok farkast kiáltani de nekem van egy olyan érzésem ,hogy nagyon mindenáron az ateizmust akarod ekézni s nem különösebben érdekelnek a válaszok. De ne legyen igazam.”
Csak egy a gond:
keress most itt a gyíkon egy olyan hívő kérdést, ami nem ugyanilyen.
Lehet, hogy találsz egyet... vagy akár kettőt is.
De többet nehezen.
Illetve még lehet néhány olyan, ahol a kérdés tényleg komoly, csak a kérdező nem vitaképes (a tudás hiánya miatt).
Ezek után csodálkoznak a hívők, ha hülyének nézik őket?
"Már vagy tíszer leírtam hogy a mi világunk alapján nem vonhatsz le következtetéseket a mi világunkon kívülre."
Kérdező, ha kitalálsz egy másik világot, ahol - állításod szerint - a mi logikánk nem érvényes, nem oldod meg a problémát. Hiszen, ha létezik ilyen világ, akkor simán lehet, hogy ott univerzumok jönnek létre a semmiből, saját maguktól, tervező nélkül. Hiszen abban a világban a mi logikánk nem érvényes...
Szóval ezzel csak saját magadat lőtted lábon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!