Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosság evolúciós...

A vallásosság evolúciós szempontból előnyösebb mint az ateizmus?

Figyelt kérdés
A vallásos emberek összetartanak, közösséget alkotnak, védik egymást. Ez nem mondható el az ateizmusról. Ez alapján mondhatjuk hogy az ateizmus egy evolúciós zsákutca?

2021. dec. 27. 15:09
 171/197 A kérdező kommentje:

"A tudósok - ateista vagy hívő - egyaránt azt mondják, hogy ezt nem lehet tudni."

Hívő nem mond ilyet, atista meg csak akkor ha hazudik.

"Mutatnál erről cikket tudományos lapban?"

Felsoroltam több bizonyítékot is. Ezek alapján a vak is látja hogy a világ tervezés eredménye.

"Azon kívül továbbra sem hallom a válaszodat arról a másik világról, ahol szerinted a tervező létezik.

Ő hogy jött létre?"

Már többször elmondtam hogy a mi világunkon kívülre nem tudok mint mondani és te sem tudsz.

2022. jan. 3. 19:49
 172/197 A kérdező kommentje:

"Bár lehet félreértem, ezért inkább újra rákérdezek:"

Igen félreérted. Ahogy mondtam itt két külön kérdésről van szó, amit ti kevertek. Úgy látom az a gond hogy az első kérdést kapásból átugorljátok, de amig ezt nem tisztázzuk nincs éretelme továbbmenni. Szóval akkor haladjunk szépen lassan. Az első kérdés hogy a világunk tervezés eredménye vagy nem. Ez teljes mértékben tudományos kérdés. Erre hoztam bizonyítékokat. Ezek szerintetek miért nem bizonyítékok?

2022. jan. 3. 19:53
 173/197 anonim ***** válasza:
96%

Akkor foglaljuk össze:

- az első nem igaz, amit mondtál.

- mivel nincsen tudományos cikk, ezért a második sem. A "vak is láthatja" az nem tudományos érv.

- mivel a "másik világról" nem tudsz nyilatkozni, ezért azt sem mondhatod, hogy teremtő létezik.

Ezen kívül elegem van már abból, hogy teljesen széteső világképed van, amiben csak egy a biztos pont: az, hogy tagadja a tényeket.

Nagyon nem szívesen találkoznék veled. Utoljára az OPNI-ban láttam ilyet.

Mondjuk tényleg sok hívő ilyen, csak a legtöbb nem ennyire erőszakos.

2022. jan. 3. 19:56
 174/197 A kérdező kommentje:
Tudományos tény hogy a világ tervezés eredménye. Tagadhatod de akkor a tudománynak mondasz ellent. És hiába tagadot, mert tudományosan nem tudod cáfolni a tervezett világot, tehát akárhogy nézzük a vallásos világkép tudományos szempontból mindenképpen elfogadható. Ellenben az ateista világkép vicc kategória és ellent mond a tudománynak. Tudomány jelen állása szerint nem volt semmi az ősrobbanás előtt, tehát az állandóan létező univerzum tudománytalan. Ez a "magától" pedig nevetséges. Ezen mindig mosolygok mikor egy atista ezt dobja be mint választ :) Ne értsd félre. Ha ta abban hiszel hogy minden varázsütésre lett mint a mesékben, te dolgod. Abban hiszel amiben akarsz. De ha azt mondod ez tudományos tény vagy hogy tudományos szempontból ez elfogadható akkor bérelt helyed van az OPNI-ban. Szóval lényeg az hogy még a legprimitívebb vallás világképe is sokkal elfogadhatóbb tumonyos szempontból mint az ateista világkép.
2022. jan. 3. 21:02
 175/197 anonim ***** válasza:
87%

Ha ismét, sokadszorra leírod ezt a sok hazugságot, attól még nem lesz igaz.

Ráadásul hülyeség is, mert a tudósok még csak véletlenül se ezeket mondják, amit itt te leírsz.

Kit nézel hülyének?

Tudományos tény például CSAK az lehet, ami ott van a tudományos szaklapokban, és utána X évvel sincs még ott a cáfolat.

Ebben ugye egyetértünk?

2022. jan. 3. 21:05
 176/197 Darkmoon80 ***** válasza:
93%

Figyelj, hagyjuk a fenébe!

Láthatod, a "kérdező" nem kérdezett, csak a baromságait akarja hangoztatnia véleményezhetetlen haszontalanság pajzsa mögül.

Ebben meg nem vagyok partner.

Beszélgetni, eszmét cserélni pedig csak értelmes, vitaképes, korrekt emberrel érdemes.

Allahhal meg majd elszámol vele a viselkedéséért.

Nem hiszem hogy a hazudozást sokra értékeli, ha létezik.

2022. jan. 3. 23:05
 177/197 A kérdező kommentje:
Na ennyit az ateistákról. Innentől maradjunk abban hogy nem hivatkoztok tudományra mert közötök nincs hozzá.
2022. jan. 4. 00:28
 178/197 Tevenyereggyarto ***** válasza:
95%

Tudom ,hogy nem volt nehéz már az elején látni s nem mondom ,hogy én megmondtam…. de hát nem megmondtam? :D

“Egyébként nem akarok farkast kiáltani de nekem van egy olyan érzésem ,hogy nagyon mindenáron az ateizmust akarod ekézni s nem különösebben érdekelnek a válaszok. De ne legyen igazam.”

2022. jan. 4. 06:27
 179/197 anonim ***** válasza:
92%

Csak egy a gond:

keress most itt a gyíkon egy olyan hívő kérdést, ami nem ugyanilyen.

Lehet, hogy találsz egyet... vagy akár kettőt is.

De többet nehezen.

Illetve még lehet néhány olyan, ahol a kérdés tényleg komoly, csak a kérdező nem vitaképes (a tudás hiánya miatt).

Ezek után csodálkoznak a hívők, ha hülyének nézik őket?

2022. jan. 4. 08:33
 180/197 Demion ***** válasza:
94%

"Már vagy tíszer leírtam hogy a mi világunk alapján nem vonhatsz le következtetéseket a mi világunkon kívülre."

Kérdező, ha kitalálsz egy másik világot, ahol - állításod szerint - a mi logikánk nem érvényes, nem oldod meg a problémát. Hiszen, ha létezik ilyen világ, akkor simán lehet, hogy ott univerzumok jönnek létre a semmiből, saját maguktól, tervező nélkül. Hiszen abban a világban a mi logikánk nem érvényes...

Szóval ezzel csak saját magadat lőtted lábon.

2022. jan. 4. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!