Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők miért nem képesek a...

Godaime kérdése:

A hívők miért nem képesek a saját vallásuk abszurditását észrevenni?

Figyelt kérdés

Isten az emberiségnek: "Tessék itt a fiam, brutálisan gyilkoljátok meg őt, hogy majd utána megbocsájthassak nektek".

Egy mindenre képes lény komolyan nem tudott ennél jobbat kitalálni? Ez nyilvánvalóan csak egy a sok példa közül amit fel lehet hozni a témában. Mit gondoltok mi az oka, hogy az embereket ehhez hasonló sztorikkal meg lehet vezetni még a mai napig is? A keresztények gondolom nem hiszik el szó szerint más vallások tanításait, de akkor az övék miért kivétel?

2021. okt. 15. 23:53
 61/99 szp72 ***** válasza:
77%

@ "az Atya "szülte"? Idáig azt hittem, hogy Szűz Mária."

Az Isten Fia, a Szentháromság második személye emberré lett, s mint ember Szűz Máriától született az időszámításunk kezdetén. Mint isteni személy az Atyától született az idők kezdete előtt.

2021. okt. 16. 17:09
 62/99 anonim ***** válasza:
43%
Amúgy az a 6000 év már a pápa szemében is bődületes f@szság ő is elfogadja az evolúciót ennyit erről
2021. okt. 16. 17:22
 63/99 anonim ***** válasza:
31%

@62!

Nem te vagy az a logikai lemezlovas aki mindig azt irja, hogy ez a "te is" érvelési hiba?

"Amúgy az a 6000 év már a pápa szemében is bődületes f@szság ő is elfogadja az evolúciót ennyit erről"

Akkor megnyugodott a lelked.

2021. okt. 16. 18:49
 64/99 anonim ***** válasza:
21%
Nem én vagyok. De nézz utána nyugodtan ennek
2021. okt. 16. 19:05
 65/99 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem a hívők jelentős része (a nem fanatikusok csoportja) észreveszi az egyház és a vallás ellentmondásait, és ennek ellenére tartják magukat a vallási meggyőződésükhöz.

Megnyugvást leltek a hitükben. Sokan mondják, hogy a vallás képes szorongásoldásra (Isten mindent megbocsájt, lelki üdvösség, mennyország stb.)

2021. okt. 16. 21:34
 66/99 anonim ***** válasza:
30%
"Isten úgy szerette a világot, hogy saját fiát adta érte."
2021. okt. 17. 13:02
 67/99 anonim ***** válasza:
63%
66# isten úgy szerette a világot hogy özönvizet zúdított rá és megölt kitudja hány millió állatfajt és embert
2021. okt. 17. 13:25
 68/99 Darkmoon80 ***** válasza:
70%

Egy frászt a világot szerette annyira.

Saját egójának kellett a véráldozat, mert hogyan is nézne ki, ha csak úgy megbocsájtana egy olyan bűnt, ami el sem lett követve (mivel nem valós esemény a világ Bibliában leírt 6 napos teremtése teremtése).

Kár, hogy éppen Jézus prédikált a megbocsájtásról, csak éppen maga Isten jár elől és mutat rossz példát.

2021. okt. 17. 20:29
 69/99 anonim válasza:
52%
egy klotyón lehúznivaló istenetek van.
2021. okt. 17. 23:13
 70/99 anonim ***** válasza:
0%

"„Így tudta Isten ezt helyreállítani." Isten keresztre feszítteti Istent, hogy kiengesztelje Isten haragját. Ha valaki talál benne logikát, akkor szóljon."

Én látom benne a logikát. Csak szólok. De a lényeg nem ez, ahogy írtad

2021. okt. 18. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!