A hívők miért nem képesek a saját vallásuk abszurditását észrevenni?
Isten az emberiségnek: "Tessék itt a fiam, brutálisan gyilkoljátok meg őt, hogy majd utána megbocsájthassak nektek".
Egy mindenre képes lény komolyan nem tudott ennél jobbat kitalálni? Ez nyilvánvalóan csak egy a sok példa közül amit fel lehet hozni a témában. Mit gondoltok mi az oka, hogy az embereket ehhez hasonló sztorikkal meg lehet vezetni még a mai napig is? A keresztények gondolom nem hiszik el szó szerint más vallások tanításait, de akkor az övék miért kivétel?
@ "az Atya "szülte"? Idáig azt hittem, hogy Szűz Mária."
Az Isten Fia, a Szentháromság második személye emberré lett, s mint ember Szűz Máriától született az időszámításunk kezdetén. Mint isteni személy az Atyától született az idők kezdete előtt.
@62!
Nem te vagy az a logikai lemezlovas aki mindig azt irja, hogy ez a "te is" érvelési hiba?
"Amúgy az a 6000 év már a pápa szemében is bődületes f@szság ő is elfogadja az evolúciót ennyit erről"
Akkor megnyugodott a lelked.
Szerintem a hívők jelentős része (a nem fanatikusok csoportja) észreveszi az egyház és a vallás ellentmondásait, és ennek ellenére tartják magukat a vallási meggyőződésükhöz.
Megnyugvást leltek a hitükben. Sokan mondják, hogy a vallás képes szorongásoldásra (Isten mindent megbocsájt, lelki üdvösség, mennyország stb.)
Egy frászt a világot szerette annyira.
Saját egójának kellett a véráldozat, mert hogyan is nézne ki, ha csak úgy megbocsájtana egy olyan bűnt, ami el sem lett követve (mivel nem valós esemény a világ Bibliában leírt 6 napos teremtése teremtése).
Kár, hogy éppen Jézus prédikált a megbocsájtásról, csak éppen maga Isten jár elől és mutat rossz példát.
"„Így tudta Isten ezt helyreállítani." Isten keresztre feszítteti Istent, hogy kiengesztelje Isten haragját. Ha valaki talál benne logikát, akkor szóljon."
Én látom benne a logikát. Csak szólok. De a lényeg nem ez, ahogy írtad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!