A hívők miért nem képesek a saját vallásuk abszurditását észrevenni?
Isten az emberiségnek: "Tessék itt a fiam, brutálisan gyilkoljátok meg őt, hogy majd utána megbocsájthassak nektek".
Egy mindenre képes lény komolyan nem tudott ennél jobbat kitalálni? Ez nyilvánvalóan csak egy a sok példa közül amit fel lehet hozni a témában. Mit gondoltok mi az oka, hogy az embereket ehhez hasonló sztorikkal meg lehet vezetni még a mai napig is? A keresztények gondolom nem hiszik el szó szerint más vallások tanításait, de akkor az övék miért kivétel?
"Isten haragja tiszta. Nincs benne féktelenség vagy rabszódikus dühkitörés ugyanis 6000 éve visszatartja."
Nahát, te sem olvastad még az Ószövetséget rendesen el. Egy része kifejezetten JHVH dühkitöréseiről szól.
Rendkívül akaratos, erőszakos istenség, aki nem tűri az ellentmondást. Még azért is kivégztetett egy embert, mert fát szedegetett szombaton.
A kereszténység igyekezhet ezeket eltitkolni, attól ezek még ott vannak a "szent" könyvükben.
7. „Mindenki vagy a saját vérével fizet a bűneiért, vagy megmarad az élete ha hisz az engesztelésben. Akkor Isten elfogadja helyettesítésül a Fia vérét amelyben nincs bűn." És ebben azért vagy olyan biztos, mert... a Biblia mondja? Még mindig nem értem, mi a logika abban, hogy Isten keresztre feszítteti Istent, saját haragjának kiengesztelése végett.
„Isten haragja tiszta, nincs benne féktelenség." Mózes valamelyik könyvében írják Áron főpap két fiának esetét (volt neki még másik kettő, ha jól emlékszem), akiket azért ölt meg az Isten, mert nem a megfelelő módon áldoztak neki. Ez tényleg nem féktelenség... Ja, de, mégis az.
Annyi új kérdést nyittok, hogy lehetetlen mindre válaszolni. Csak egy reakció:
"Elnézést, de kifejezetten primitívnek tartom kereszténységet."
Tudjuk neked az lenne magasztosabb és civilizáltabb ha Isten csak egy tollvonással elintézné a bűn kérdését hiszen az a dolga nem? A házasságtörő, a gyilkos, a tolvaj a hazug had csinálja amit akar egy örökkévalóságon keresztül, ne zaklassa senki ilyesmivel, hogy bűn meg megtérés.
Isten üzenete a keresztről megbotránkoztató mégis sokan beveszik és nem vetik el kikarikatúrázva.
"Tudjuk neked az lenne magasztosabb és civilizáltabb ha Isten csak egy tollvonással elintézné a bűn kérdését hiszen az a dolga nem?"
>Az istened elég furcsán intézi a bűnt. Kivégztet egy embert, akinek annyi "bűne" volt, hogy fát szedegetett szombaton, viszont a világban egy rakás bűnöző kószál, amik ellen semmit tesz.
"A házasságtörő, a gyilkos, a tolvaj a hazug had csinálja amit akar egy örökkévalóságon keresztül, ne zaklassa senki ilyesmivel, hogy bűn meg megtérés."
>A Biblia szerint Dávid király házasságtörő volt, ráadásul gyilkos is, mégis megúszta az egészet, és az ártatlan gyereknek kellett meghalnia. Ez aztán az igazságszolgáltatás.
"Isten üzenete a keresztről megbotránkoztató mégis sokan beveszik és nem vetik el kikarikatúrázva."
Ezt maximum a 4. századig mondhatod el. Onnantól a kereszténység történelmi-politikai okok miatt lett világvallás.
A kereszténység politika nélkül hol lenne? A Fidesz-KDNP kormány is benne van abban, hogy Magyarországon népszerű a kereszténység.
Katolikus környezetben nőttem fel, és észrevettem ezeket gyerekként is, zavart okoztak bennem. Az is, amit mondasz, de az Édenkert, vagy Ábrahám története, meg rengeteg másik is.
Emlékszem, meg is beszéltem magammal, hogy Isten biztos nem is ilyen. :D Mert ha ő az egyetemes "jó", akkor nem tenne ilyen dolgokat.
Amikor hittan tanárt kérdeztem, lerázott olyanokkal, hogy "túl sokat kérdezek, így jött létre a református egyház is". XD
Én azt tapasztaltam, hogy addig csűrik-csavarják a dolgokat, amíg valahogy igazolhatónak látszanak ezek az ellentmondások. Remélem, nem sértek meg senkit, én most is vallásos vagyok a magam módján, de sztem már semmilyen egyházat nem tudnék követni...
Nem csak keresztényeknél látom ezt, hanem még buddhistáknál is. Megmagyarázza, hogy angyalok nincsenek, de a nemtudommilyen 100-féle démoni világ meg van... Aha... Miért is? Mert ő azokat a dogmákat sajátította el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!