Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istenhivok mi a legjobb...

Istenhivok mi a legjobb ervetek isten letezese mellett?

Figyelt kérdés

2021. szept. 12. 07:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/127 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul ez a forrásod:

Cambridge Univercity Press, Cambridge, 1973, 362-363. old.

1973 már jó régen volt.

Hawkingnak A nagy terv című könyve 2010-es, a Rövid válaszok nagy kérdésekre meg 2018-as, ezt ugye nem tudta már ő maga befejezni a halála miatt, hanem mások fejezték be.

A 2010-es A nagy tervre válaszul az általad idézett John Lennox még egy könyvet is írt (ezt idéztem egy korábbi válaszomban) ugyanis zavarta az ateizmus, ami megnyilvánul a könyvben.

2021. szept. 12. 14:14
 32/127 A kérdező kommentje:

"Kerdezo te csak vitatkozni akarsz. Ha az érvekre lennél kiváncsi siman csak rákeresnél."

Szeretnek egy olyan ervet hallani isten letezese mellett amit meg nem hallottam, ennyire egyszeru!

2021. szept. 12. 14:23
 33/127 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%
#32 akik nem hisznek Istenben azoknak "a szivuk kerges a lelkuk meg sebzett"
2021. szept. 12. 14:40
 34/127 anonim ***** válasza:
0%
Nem az a forrás. (20/33 anonim) teljesen egyetértek!
2021. szept. 12. 14:43
 35/127 anonim ***** válasza:
0%
Ha figyeltél volna, nem azt mondtam hogy vallásos volt How. hanem azt, hogy teljesen elfogadja a Termodin. 1,2 főtételét.
2021. szept. 12. 14:47
 36/127 A kérdező kommentje:

Akik meg nem ateistak azok a noket alacsonyabb rendunek tartjak es meleg ellenesek.

En is tudok ilyen hulyesegeket mondani!

2021. szept. 12. 14:49
 37/127 pelgrim ***** válasza:
73%

13/

„Őszinte válasz nem egyenlő igaz jó válasszal”

Számomra az én őszinte válaszom egyuttal az igaz és a helyes válasz is.

„Nem tréfálkodtam csak illusztráltam, hogy …

Rendben.

„De érdekelne hogy sok keresztény miert van arról meggyőződve hogy Isten letezik ...”

Hát ha érdekel, had mondjam el, hogy én nem hiszek egy személyes Istenben, aki mindent teremtett (ez valahogy elkerülte a figyelmedet), Isten szerintem nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött. Isten szerintem nem egy valaki, isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, stb.

Közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha egy ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, vagy tudat (János evangéliuma az Igéről így szól: „Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ...”), melynek fejleménye minden létező. Mint ahogy egy fa legfrissebb hajtása, leveli sem teremtményei a fának, hanem fejleményei. Isten tehát olyan mint egy önmagát fejlesztő hatalom melynek mi ugyan parányi de fontos részei vagyunk.

És Isten vagy ez a hatalom, válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak is személyessé vált, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre, aki Őt Mennyei Atyának nevezte, tudva hogy saját isteni kilétével van dolga.

Így ábrázolva gondolom érvelésem talán nem is olyan rossz.

2021. szept. 12. 14:49
 38/127 anonim ***** válasza:
15%
Drága barátom a forrásom: [link]
2021. szept. 12. 14:54
 39/127 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Hát az bizony hazugsággyűjtemény, szóval arra kár alapoznod, mert csak elsüllyedsz a mocsárban magad is.
2021. szept. 12. 16:18
 40/127 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha ezek a legjobb érvek...

mindenesetre, ha egy biztosítási ügynök mondana ilyet, BÁRKINEK - az páros lábbal dobná ki.

2021. szept. 12. 16:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!