Istenhivok mi a legjobb ervetek isten letezese mellett?
"Az a helyzet ezzel a kérdéssel, hogy a keresztény hívők NEM önmagában Isten, hanem a saját istenük, JHVH létezéséről értékeznek ilyenkor."
Most egyenlore az is eleg lenne ha bebizonyitanak hogy isten letezik.
"De kérlek magyarázd el !
Kerestem, de ennél jobbat máig nem találtam."
Hat akkor keress jobbat mert ez eleg gyenge. En is tudom mondani hogy azert vagyunk a Fold "legjobb" teremtmenyei mert a mikulas jatekgyaraban a manok keszitettek minket.
11/
Komolyabb magyarázatot vártam kérdező, hát nem ez volt a Kérdés:
„Istenhivok mi a legjobb ervetek isten letezese mellett?”
Őszinte válaszommal nem elégszel meg, rosszalod az érvelésemet és tréfálkodsz vele, magyarázatot sugalsz, de ha kérem, nem adod meg, helyette ajánlod, hogy jobbat keressek.
Bizonyára neked jobb érved lehet, had halljuk !
"Őszinte válaszommal nem elégszel meg, rosszalod az érvelésemet és tréfálkodsz vele, magyarázatot sugalsz, de ha kérem, nem adod meg, helyette ajánlod, hogy jobbat keressek."
Oszinte valasz nem egyenlo igaz jo valasszal
Nem trefalkodtam csak illusztraltam hogy milyen hulyen nezne ki a valaszok egy masik kontextusban (isten helyere beraktam a mikulas gyarakban dolgozo manokat mast nem valtoztattam a gondolat meneteden)
"Bizonyára neked jobb érved lehet, had halljuk !"
Nekem nincs ervem isten letezese mellett mert ateista vagyok. De erdekelne hogy sok kereszteny miert van arrol meggyozodve hogy isten letezik es esetleg megcafolnak par hibas ervelest.
Javitok par dolgot
*valaszok helyett valaszod
*gyarakban helyett gyaraban
*Igaz jo valasz helyett siman jo valasz
"Amit be tudsz bizonyitani az nem Isten, amit nem tudsz bebizonyitani az nem letezik, Isten nem letezik."
roviden, de te biztos jobban helyesebben meg tudod fogalmazni
Hivoi felfogas is ez csak masik oldalrol. Kb.
"Istent nem lehet bebizonyitani ezert letezik."
legapabbis ha most mindentol teljesen fuggetlen tekintunk ra
mivel a Szent Irasokat emberi meseknek/torteneteknek tekintjuk
hiaba kerdezted te eloszor de a vilagon is rengetegen vannak akik hasonloan gondolkodnak es rengeteg kerdezo (/valaszolo) is hasonloan gondolkodik
en azok koze tartozom akik a Szent Irasokat Istentol valonak tekintik
mivel egyszeri csoro ember vagyok nem tudok kiserleteket vegezni de meg foglalkozni sem masok kiserleteivel
ilyen teren amugyis a hasznosag ami szamit szamomra
vagyis amibol minel tobbet kilehet sajtolni a gyakorlatban
17
Csak kerdem honnan tudod hogy nem sima emberek irtak a Bibliat?
Van par sztori benne ami igen csak ezt igazolja. Az akkori tudatlan emberek (nem buta csak meg az o idejukben nem tudunk ennyi mindent a vilagrol) kitalatak Jehovat hogy tudjak szabalyozni a nepet.
Üdv mindenkinek!
Kedves kérdező, melyik tudományág bizonyítékai érdekelnének a legjobban? Biológia, Mikrobiológia, Matematika, Informatika,
Geológia, Genetika?
A Termodinamika első főtétele bizonyítja egy intelligens teremtő létezését. Ezzel Einstein, S. Hawking, Kelvin, Pasteur, Newton, Wolfgang Kuhn,Paul Davis matematikai fizika professzor, John Lennox matematika professzor Oxford, és még SOK SZÁZ kutató professzor ért egyet!Persze a termodinamika I. II. főtételén alapszik a mai tudomány...
E=mc2 Energia önmagától nem jön létre, és nem semmisül meg. A Világegyetemünk egy zárt rendszer.(egy operációs rendszer)Ebben van anyag, tér, idő, mozgás, energia, amiről tudunk.
Ehhez tartoznak különféle törvények fizikai, biológiai, egyebek...
Ezt valakinek létre kellett hoznia, és elrendeznie, ellátnia a törvényekkel, hatásokkal. Az abszolút semmiből semmi sem jön létre!
Matematikailag ez olyan határátmenet-problémához vezet, amely hasonló a nullával való osztás igényéhez: csak azt tudjuk mondani róla, hogy nem értelmezhető.
A mi 3D-s világegyetemünk nem létezett.Isten egy másik dimenzióban van, a Biblia Égnek nevezi. Persze nem a mi 3D-s rendszerünk.
Képzeld el, hogy leülsz a géped elé, megnyitsz egy szöveges fájlt, (word, txt, open office stb.)máris létrehoztál egy 2D "világegyetemet". Persze ez még elég kicsi,de elkezdesz pakolgatni anyagot bele, karaktereket, linkeket, képeket,videókat, prezentációkat, stb. Ezzel együtt növekszik, pl. akár korlátlanul tárhely áll a rendelkezésedre. A MEGÍRT programú szoftverekkel tudod ezt elérni. Tételezzük fel, hogy mind te hoztad létre... Alapos megtervezés, felkészülés és tudás kell hozzá.
Istennél semmi sem lehetetlen. Tehát a mi világegyetemünk addig tágul ameddig Ő akarja. A fentiekkel kapcsolatban várom kérdéseidet.
Stephen Hawking írt egy közös könyvet Leonard Mlodinow-val, amelyben azt fejtették ki, hogy az Univerzum spontán módon keletkezett, és nem kell hozzá semmiféle isten.
Íme a könyv (A nagy terv):
Stephen Hawking továbbá az utolsó könyvében (amelyt nem ő fejezett be, mert meghalt) még konkrétabban kimondta, hogy neki az a véleménye, hogy Isten nem létezik:
Itt van ez a könyv is (Rövid válaszok a nagy kérdésekre):
Megkérlek tehát, hogy ne terjessz téveszméket Hawking professzorról, aki nyíltan ateista volt!
Albert Einstein nem hitt egy személyes istenben, ezt ő maga mondta:
“Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el.”
Link itt: [link]
Paul Davies valóban feltételez egy intelligens teremtőt "A megbundázott világegyetem" című könyvében (nem olvastam). Csakhogy van rá kritika is:
Newton valóban vallásos volt, de abban a korban ez nem meglepő. Mellesleg ő eretnek nézeteket is vallott, és érdekelte az okkultizmus is. Szóval a kereszténység óvatosan hivatkozon rá:
A felsoroltak közül John Lennox nyíltan keresztény, ő írt is egy könyvet, amiben a fenti Hawking-Mlodinow könyvre reagált:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!