Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istenhivok mi a legjobb...

Istenhivok mi a legjobb ervetek isten letezese mellett?

Figyelt kérdés

2021. szept. 12. 07:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/127 A kérdező kommentje:

"Einstein, S. Hawking, Kelvin, Pasteur, Newton, Wolfgang Kuhn,Paul Davis"

Einstein-nek es Hawking-nak utanna neztem. Einstein panteista volt, mig Hawking ateista.

"E=mc2 Energia önmagától nem jön létre, és nem semmisül meg. A Világegyetemünk egy zárt rendszer.(egy operációs rendszer)Ebben van anyag, tér, idő, mozgás, energia, amiről tudunk."

Igy van energia nem jon magatol letre, ezert is erdekes hogy isten megis magatol jott letre. Attol hogy allitolag mas dimenzioban van mint mi az nem jelenti hogy o nem energia.

2021. szept. 12. 12:34
 22/127 A kérdező kommentje:
Bocsi 20-as 19-nek írtam akkor meg nem volt ott (az enyemnel sokkal jobb) valaszod.
2021. szept. 12. 12:36
 23/127 A kérdező kommentje:
A tudomany amugy sem ugy mukodik hogy ha valamire nem tudjuk a valaszt akkor egybol elfogadjuk istent.
2021. szept. 12. 12:43
 24/127 anonim ***** válasza:
0%

Egy picit nehezen érthető az, hogy Isten öröktől fogva van. Nem jött létre, van! Ne akarjuk elképzelni, mert egyenlőre nem tudjuk felfogni! Nincs kezdete. Értjük ugye? Az energia pedig nem gondolkodik, az csak szót fogad. A szent szelleme -tevékeny ereje- által viszi véghez azt, amit akar. Ez a tevékeny erő tudattal nem rendelkezik, és nem személy. Ez az erő koncentrálható bármilyen anyaggá. Einstein hitt Istenben, küldök tőle sok idézetet.Hawking sosem tagadta a Termodinamika I. II. főtételét, hiszen erre alapszik minden tudomány.

Hawking és és G. F. R. Ellis KÖZÖS nyilatkozata:

"Idézi két világhírű szaktekintély, Stephen Hawking, a Cambridge-i Egyetem asztrofizika-matematika professzora és G. F. R. Ellis, a Cape Town-i Egyetem matematikaprofesszora által írt közös szakcikket („A téridő nagy-léptékű szerkezete”), amely két, nagyon súlyos következményekkel járó kijelentést tartalmaz:

“Úgy tűnik, helytálló az az elv, miszerint ha egy fizikai elmélet szingularitást tételez fel, akkor ez annak a jele, hogy az elmélet összeomlott.”25

Majd később hozzáteszik:

„Eredményeink azt a feltevést igazolják, hogy a Világegyetem meghatározott idővel ezelőtt keletkezett. Magának a teremtésnek, a szingularitásnak a pillanata azonban kívül esik a jelenleg ismert fizikai törvények hatáskörén.”26

Ez a második kijelentés nemcsak azért figyelemre méltó, mert elismeri, hogy a Világegyetem létrejöttében a fizikai törvények hatáskörén túlmutató, „külső” okot kell feltételezni, hanem azért is, mert a „teremtés” szót használja, amely közvetve az Intelligens Teremtő – ha úgy tetszik, Isten – szerepére utal.”

(Hawking, S. W. and Ellis, G. F. R.: The Large Scale Structure of Space-Time („A téridő nagy-léptékű szerkezete”). Cambridge Univercity Press, Cambridge, 1973, 362-363. old.)

2021. szept. 12. 13:37
 25/127 A kérdező kommentje:

"Nem jött létre, van!"

Ezt lehet mondani univerzumra is!!!

2021. szept. 12. 13:45
 26/127 anonim ***** válasza:
0%

A tudomány Isten munkáit kutatja és igazolja. Túl bonyolult, logikus, egymásra épülő! Még mindig nem választottál a tudományágak közül.

Informatikai tekintetben; információ nem jön létre véletlenül! Értelem kell hozzá!

2021. szept. 12. 13:53
 27/127 anonim ***** válasza:
51%
Tudod mi az a szingularitás? A világegyetem van, mert létrejött!
2021. szept. 12. 13:55
 28/127 anonim ***** válasza:
100%

Számomra teljesen világos, hogy nem ismered Stephen Hawking munkásságát, velem ellentétben, aki olvasom a könyveit, és nézem a filmjeit, ezért érted félre őt.

Kezdem hátulról az érvelést.

Az előbb két könyvet is mutattam neked, ahol az egyikben (A nagy terv) arra mutat rá a szerzőtársával, hogy nem kell isten az Univerzum létrejöttéhez. A másik, utolsó könyvében pedig még egyértelműbben arról beszél, hogy Isten nem létezik.

Ebből fakadóan már rá kellett volna jönnöd arra, hogy valamit félreértesz. Méghozzá azt, hogy egy ateista ember a teremtésről nyilván SZIMBOLIKUSAN beszélhet csak. Ez ugyanaz, mint a biológiában Mitokondriális Éva. Azt is félreértik a hívek, pedig a tudósok nem a bibliai Évát kívánják igazolni vele. A "külső okon" sem biztosan Istent érti, - legalábbis A nagy terv írása idején már biztosan nem, hiszen arról értekezik, hogy szükségtelen Istent feltételezni, hanem a természettudomány másfelé választ is tud adni. Ez egy egyébként egy szubjektív vélemény, hiszen nem bizonyította be Isten nem létezését, de a téma szemszögéből ez most mindegy. Mert arról beszélünk, hogy maga Hawking mit hitt.

Egy 2014-es interjúban ezt mondta:

"Mielőtt megértenénk a tudományt természetes azt hinni, hogy Isten teremtette a világegyetemet. Most már azonban a tudomány meggyőző magyarázatot kínál erre. Mindent tudunk, amit Isten tudhatna, ha létezne. De nem létezik. Ateista vagyok" – mondta. Néhány éve még elővigyázatos volt. Csak annyit árult el, „nem hagyományos értelemben" vallásos."

Forrás itt: [link]

Tehát ismét megkérlek, ne terjessz valótlanságot Hawking professzorról!

2021. szept. 12. 14:03
 29/127 A kérdező kommentje:

"Informatikai tekintetben; információ nem jön létre véletlenül! Értelem kell hozzá!"

Itt most a watchmaker arguement jon??

2021. szept. 12. 14:04
 30/127 anonim ***** válasza:
0%

Kerdezo te csak vitatkozni akarsz. Ha az érvekre lennél kiváncsi siman csak rákeresnél.

Amugy a legegyszerűbb magyarázat: mást sokkal nehezebb elképzelni

2021. szept. 12. 14:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!