2021-ben hogy hihet valaki a törzsfejlődésben?
"Mutogattok a baktériumokra, a telepalkotókra, majd hittel kiterjesztitek ezt az egész élővilágra"
Hát, nem egészen. Az evolúció egyetlen részletét sem a baktériumokon figyeltük meg. Csak gondolkodj egy kicsit, mennyit is tudott az emberiség a baktériumokról az evolúcióelmélet megalkotása körül?
A baktériumok csak érthető okokból (rettentő gyorsan szaporodnak, könnyen vizsgálhatók, ezek a vizsgálatok nem helyigényesek, stb) a legjobb példák az evolúciós folyamatok bemutatására.
"Csakhogy azok a folyamatok, amelyek a baktériumoknál működnek, bőven nem működnek az élőlények többi 99,9 %-ánál"
99,9%-ból akkor ugye nem lesz nehéz felsorolnod egy pár olyan folyamatot, ami a baktériumokban megfigyelhető evolúciós folyamat, de az élőlények többi részénél nem?
"Hát, nem egészen. Az evolúció egyetlen részletét sem a baktériumokon figyeltük meg"
Elhiszem, de valahogy itt mindig el is akad az evós bizonyítás, és a linkelt videó is a baktériumokról szól.
"99,9%-ból akkor ugye nem lesz nehéz felsorolnod egy pár olyan folyamatot, ami a baktériumokban megfigyelhető evolúciós folyamat, de az élőlények többi részénél nem?"
NA egy kicsit megzavarodtál:) Nem nekem kell bizonyítanom az evolúciót
Továbbra is semmi, csak a mellébeszélés. Egy tag linkelt egy videót, amit te is lehúztál. Akkor miről beszélünk?:) Akkor tökéletesek az összefoglalóim.
A kérdés adott: ha ti magatok is tudjátok, hogy marhaság, miért hisztek benne? Erre várom a válaszokat már régóta
"A baktériumok csak érthető okokból (rettentő gyorsan szaporodnak, könnyen vizsgálhatók, ezek a vizsgálatok nem helyigényesek, stb) a legjobb példák az evolúciós folyamatok bemutatására."
Tévedés. Ez max. a baktériumok bizonyos tulajdonságait mutatja be. De ez nem törzsfejlődés. Egyáltalán tudjátok, hogy mi az a törzsfejlődés? MErt szerintem nem. Nektek az is evolúció, ha egy gén mutálódik. Nektek minden evolúció. A falevelek őszi sárgulása is. Ez pedig nem tudomány, hanem sarlatánság
"Elhiszem, de valahogy itt mindig el is akad az evós bizonyítás, és a linkelt videó is a baktériumokról szól."
Semmiféle elakadás nem történt. A 2. és 6. kommentben bizonyítottam neked az evolúció működését, anélkül, hogy baktériumok egyáltalán szóba kerültek volna.
"Nem nekem kell bizonyítanom az evolúciót"
Nem hát, neked a saját állításaid kéne. Tehát, milyen evolúciós folyamatok vannak, amik baktériumokban működnek, de az élővilág 99,9%-ában nem?
"Semmiféle elakadás nem történt. A 2. és 6. kommentben bizonyítottam neked az evolúció működését, anélkül, hogy baktériumok egyáltalán szóba kerültek volna."
Amit aztán könnyedén cáfoltam. Arra is illett volna adekvát reagálni
"Tehát, milyen evolúciós folyamatok vannak, amik baktériumokban működnek, de az élővilág 99,9%-ában nem?"
Én még azt sem mondtam, hogy a baktériumban evolúciós folyamat működik. Szerintem próbáld újra olvasni. Mivel a törzsfejlődés mese, nincsenek "törzsfejlődéses" folyamatok
"A 2. és 6. kommentben"
A 6. komment még mindig a megévő genetikai állománnyal történő intelligens variálást írtad le. Tehát ID hívő vagy. Próbálj olyan folyamatot keresni végre, ahol nincs jelen intelligencia. Ugyanis azt tartjátok, hogy a törzsfejlődés intelligencia nélkül ment végbe.
És továbbra sincs olyan mutáció, ami új információt hozott volna létre. Soha egyet nem sikerült még leírnotok.
Baktérium rezisztencia: egyszerűen a penicillin bontó enzimet kódoló gén sérül, ezáltal több ilyen enzim termelődik, ami ugyan véd a penicillin ellen, de a baktérium minden más hatással szemben védtelenebb lesz és elpusztul. Itt is információvesztésről beszélünk.
Úgyhogy az kevés, hogy benyögitek, hogy mutáció, és jöjjön a fantázia. Ez nem természettudományos bizonyítás. És törzsfejlődésről szó sincs, hisz baktériumból baktérium lett, nem nőtt keze, lába.
Ez így nulla. Humbug
"Amit aztán könnyedén cáfoltam. "
A 2. kommentbe próbáltál belekötni, de a 6. kommentben rámutattam arra is, hogy miért téves amit leírtál. Arra aztán már nem is reagáltál.
"Én még azt sem mondtam, hogy a baktériumban evolúciós folyamat működik"
Akkor milyen folyamatokról beszéltél az evolúció témakörében, amik baktériumokban működnek, de az élővilág 99,9%-ában nem?
"A 6. komment még mindig a megévő genetikai állománnyal történő intelligens variálást írtad le. "
Nem, azt bizonyítottam hogy a mutációk új tulajdonságokat hoznak létre. Hisz egy karfiolnak rengeteg olyan tulajdonsága van, ami nem létezik a vadkáposztában, vagyis új információk jöttek létre miközben régiek szűntek meg.
Akár hiszel az evolúcióban, akár nem, ezt érdemes meghallgatnod. Angol, de van magyar felirat.
Amúgy őszintén, Kreatti, téged mi tudna meggyőzni? (S most ne kerüld ki a kérdést azzal ,hogy visszakérdezel ,hogy engem mi győzne meg…)
Az évek alatt annyi anyagot kaptál az evolúcióval (s sokminden mással) kapcsolatban ,hogy lehetetlen ,hogy ne győzze meg azt aki egy picik is tényleg nyitott a téma fele. De te nem vagy ilyen. Neked lebetonozott dogmáid vannak amiket még véletlenül sem lehet egy kicsit sem kibillenteni, lásd: “Mivel a törzsfejlődés mese, nincsenek "törzsfejlődéses" folyamatok”. Előre eldöntötted ,hogy mese ezért nincs tehát akkor is letagadod ha elédrakják (volt rá számtalan példa az évek során). Akkor meg mi értelme az egész GyK-n végzett tevékenységednek? Jól mondja az egyik válaszoló, ha ezt a sok időt és energiát valami kicsit is hasznosba ölted volna akkor máris egy kicsit jobb hely lenne a világ.
Én is évek óta olvasom az állítólagos bizonyítékokat az evolúcióra, de még egy igazit sem láttam.
Csak logika kellene végiggondolni a törzsfejlődést, meg az egész mesét, amivel áltatjátok magatokat és megreccsenne az egész kártyavár.
Ja nem. Összedőlne. De valójában nem akarjátok az igazságot, én is tudom, ti is tudjátok, így tudtok csak úgy élni, hogy nem kell a bűneitekkel szembenézni.
Kérdező: ők azért hisznek ebben, mert nekik így kényelmes. Lám, az abortusz is kényes téma azoknak, akik mindenkinél többnek képzelik magukat és saját kényelmüket.
" de még egy igazit sem láttam."
Á igen, amikor egy a témához hozzá nem értő senki nem képes felfogni a bizonyítékot, akkor nyilván a bizonyíték hamis és nem az illetővel van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!