2021-ben hogy hihet valaki a törzsfejlődésben?
16 pedig én egyetértek 14-el. Ha nincs Isten akkor az emberi kényelem a mértéke a felelossegvallalasnak. Az abortusz valóban jó példája ennek: "nekem most rosszkor jön ez a baba"
De ez messze vezet a kérdező kerdesetol.
Én biztos hogy nincs több a hülye a hívők között, mint az átlag. Csak épp úgy kevéssé értik a genetikat mint az átlag ember, és értés nélkül nem marad más, mint a hit - akik elfogadják a törzs fejlődés elméletet azok is csak hisznek a tudományban, mert érteni nem értik olyan szinten. Lásd: árja faj elmélet...
" Ha nincs Isten akkor az emberi kényelem a mértéke a felelossegvallalasnak"
Hát nem éppen, hanem az adott társadalom aktuális erkölcse, elvárásai, stb.
"nincs több a hülye a hívők között, mint az átlag. Csak épp úgy kevéssé értik a genetikat mint az átlag ember"
Meg úgy általában minden mást is egy kicsit kevésbé értenek, ezt pótolják a hittel, és azért valamivel több az elmebeteg is köztük.
A vallások mindig is vonzották az ilyen embereket.
Ugye boldogok a lelki szegények...
Köszönöm a válaszokat!
A korábbi összefoglalómat maximálisan megerősítettétek, ezt is köszönöm.
Tehát: az evolúciót nemhogy nem lehet, de nem is akarja senki bizonyítani. Nincs igény rá, mivel kénytelenek hinni benne, mert nem akarnak Istenben hinni. Nincs más alternatíva, kénytelenek hinni benne, még ha teljesen tarthatatlan is.
Továbbra is a legerősebb bizonyítéka az evolúciónak a másik szidalmazása. Ami ugyebár természettudományosan elég karcsú, de ez van.
"Tehát: az evolúciót nemhogy nem lehet, de nem is akarja senki bizonyítani"
Tényleg annyira gyenge a hited, hogy ilyen hazugságokban vagy csak képes önigazolásra lelni?
Ezt már vagy 10 éve mondják/ mondjuk neki de csaknem kell neki az a Nobel díj. Milyen lovagiasan szerény … ja, mégse.
Mondjuk azt elárulhatnád “kérdező” ,hogy az istenhitnek mi köze az evolúcióhoz? Az evolúció csak annyira tagadja bármelyik istent mint mondjuk a gravitáció: Newton vallásos ember volt s mégsem azt mondta ,hogy Isten húz mindent a Föld középpontja felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!