Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 2021-ben hogy hihet valaki a...

2021-ben hogy hihet valaki a törzsfejlődésben?

Figyelt kérdés
Egyrészt kis gondolkodással belátható, hogy mese, másrészt a természettudományos közönség nagy része már ki is nyilatkozta, hogy az egész egy tarthatatlan, paradox mese. A törzsfejlődést termpszettudományosan egy szervre nézve sem tudták leírni, sem bemutatni laboratóriumban. A legerősebb leírásuk kb. ennyi: Mutáció, kiválasztódás, hosszú idő és valahogy lettek az élőlények
2021. aug. 13. 10:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/212 anonim ***** válasza:
91%
2021-ben nem szokás hinni a törzsfejlődésben. A hozzáértők tudják, hogy létezik, a hívők csinálnak belőle hitkérdést, hogy ezzel komolytalanabbá tegyék (ezzel ráadásul öngól lőve, hisz ezzel gyakorlatilag elismerik hogy egy hitkérdés - ezáltal az ő hitük is - mennyire komolyan vehetetlen), és csak úgy tagadhassák bármiféle alap nélkül, mint egyet a sok vallás közül.
2021. aug. 13. 10:57
 2/212 anonim ***** válasza:
87%

Figyelj, bemutatom dióhéjban, így:

- Az előlények ma megfigyelhetően replikálódnak, variálódnak és szelektálódnak, vagyis a populációk genetikai összetétele folyamatosan változik.

- A nemesítés és tenyésztés során bizonyítást nyert, hogy a genetikai változások képesek meglévő tulajdonságokat megváltoztatni, új tulajdonságokat létrehozni, az egyedek pedig ezeket örökítik az utódaikba.

- Ha ma változnak az élőlények, abból logikusan következik hogy korábban is változtak. Ez a fosszíliáknak és azok genetikai, anatómiai vizsgálatainak köszönhetően nyert bizonyítást.

Aki ezeket érti, annak nem kell hinnie, az egyszerűen tudja hogy ez egy létező dolog. Ha meg valaki nem érti (vagy úgy tesz, mintha nem értené), az a tényeket nem vonja kétségbe, csak az illető hozzá nem értésére világít rá.

2021. aug. 13. 11:12
 3/212 A kérdező kommentje:

"Az előlények ma megfigyelhetően replikálódnak, variálódnak és szelektálódnak, vagyis a populációk genetikai összetétele folyamatosan változik"

Remek, de ebből nem lesz új információ. Te is írtad, hogy csak variálódás van. És a genetikai információ nem úgy változik, mint ahogy sugallod. Az epigenetikai változás, amiről írsz, nem jelent a genomban semmilyen információ változást, pedig a törzsfejlődéshez elengedhetetlen. Szerintetek az első színt kódoló gén kialakulásához színt kódoló gének variálódása szükséges, ami ugyebár nevetséges, mivel akkor az első gén kialakulásához génekre volt szükség. Ráadásul a nemesítés és a tenyésztés során semmilyen új, a rendszertani családra addig nem jellemző tulajdonság nem jött létre, tehát nincs törzsfejlődés.

Ráadásul az állattenyésztés és a nemesítés intelligencia közreműködésével zajlik. Mondtam én, hogy az evósok tudtukon kívül ID-sek

Magyarul. Fehér és piros színt kódoló gén köztesben rózsaszínt csinál, ez nem törzsfejlődés

"Ha ma változnak az élőlények, abból logikusan következik hogy korábban is változtak"

Miért? Amúgy ez nem tudományos, hanem hitbéli megközelítés.

Összefoglalva:

1. az evolúció hívők nem tudják pontosan, mi is a törzsfejlődés, mi annak a genetikai alapja, valamint keverik a mennyiségi és a minőségi genetikai változást, melyek ennek alapjai.

2. beismerik, hogy az evolúció nem tudományos, hanem materialista (tudományellenes) hitkérdés, de inkább babona.

3. Személyeskedés nevezetű érvelési hibával próbálják leplezni, hogy a törzsfejlődés tarthatatlan. De ezzel annak igazolhatatlanságát igazolják.

4. Bebizonyosodott, hogy az evolúció hívők valójában a teista evolúcióban hisznek

Külön kiemelném a kettes választ: "De nagyon eccerű ember vagy te!".

Köszönöm, szuperek voltatok!

2021. aug. 13. 11:30
 4/212 anonim ***** válasza:
91%

Kerdezo. Én katolikus vagyok. Természettudományos végzettségem van.

Én sosem találtam ellentétet a törzsfejlődés és az isteni eredetű között.

Viszont a genetikahoz nem értesz mélyen, ez látszik.

2021. aug. 13. 11:35
 5/212 anonim ***** válasza:
91%
"Remek, de ebből nem lesz új információ. Te is írtad, hogy csak variálódás van. És a genetikai információ nem úgy változik, mint ahogy sugallod. Az epigenetikai változás, amiről írsz, nem jelent a genomban semmilyen információ változást, pedig a törzsfejlődéshez elengedhetetlen. " Mivan??? Ezt te érted amit ide leírtál, vagy valami bullshit generátor elszabadult és be másoltad ide?
2021. aug. 13. 11:59
 6/212 anonim ***** válasza:
92%

"Remek, de ebből nem lesz új információ. Te is írtad, hogy csak variálódás van"

A variáció egyik alapja a mutáció, ami szinte minden egyes esetben új információt hoz létre. Lényegében csak akkor nem, ha duplikáció történik (hisz akkor egy már meglévő DNS szakasz kettőződik csak meg), illetve olyan pontmutációk esetén, ahol az ún. lötyögés miatt egyes, a harmadik nukleotidban eltérő tripletek adott esetben kódolhatják ugyanazt az aminosavat. Persze ez utóbbi csak értelmezés kérdése, hisz DNS szinten itt is létrejön új információ, csak aminosav sorrend szintjén nem fejeződik ki a változás.

Viszont minden ezektől eltérő mutáció új információt hoz létre.

De még csak nem is kell az egészhez semmilyen genetikai ismeret. Egy roppant egyszerű kísérletre invitállak! Nézz meg egy vadkáposztavirágzatot és egy karfiolt, majd gondold végig, hány különbséget találsz a kettő között!

Na és most ugrik a majom a vízbe, ugyanis az összes különbség amit észrevettél, az evolúciós mechanizmusok által létrejött új tulajdonságok eredménye. Mivel a vadkáposztából kiindulva nemesítette az ember a karfiolt is (meg minden mai káposztát, karalábét, brokkolit is).

A nemesítés/tenyésztés lényegében nem más, mint mesterséges evolúció. Mivel semmi más nem történik, minthogy a természetes szelekció szerepét ilyenkor az ember veszi át.

2021. aug. 13. 12:23
 7/212 anonim ***** válasza:
92%

Itt egy videó neked baktériumokkal végzett evolúciós kísérletről. Már ha tudsz angolul, bár erősen kétlem. Azért itt hagyom, ha valakit érdekel.

[link]

2021. aug. 13. 12:45
 8/212 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem meg jó, hogy van, igazság szerint van, amikor szeretem a trollokat, most képzeljétek el, milyen unalmas lenne a világ, ha minden ember normális lenne.

Kellenek a dilinyósak, a hibbantak, az őrültek, a buták, a félkegyelműek is, csak lehetőleg ne túl nagy számban, mert akkor nem csak színesítenék az életet, amin akár jókat lehet nevetni, vagy bosszankodni - kinek mi tetszik jobban -, mert ha túl sokan vannak, akkor a káosz uralkodik el, a tudatlanság, de szerencsére ott még messze nem tartunk. Olyan ez, mint a só, egy csipetnyi ízletesebbé teszi az életet, de egy kevéssel több már ehetetlenné, azt már nem lehet lenyelni, de ennyi még nem árt meg, a hasam fogtam a röhögéstől, ahogy a kérdezőt olvastam.

Ateistaként mondom, szeretem látni, hogy milyen tudatlanok, tökkelütöttek a vallásosak, sajnos nem mind, mert van közöttük egy pár eszes és tanult is, mondjuk az azért kuriózum, ebben sem kell túlzásba esni, de az ilyen kérdéseket kifejezetten szeretem látni, itt mindenkinek az a véleménye, hogy - na ennek aztán nincs ki a négy kereke!-, legyen az hívő, vagy Istentagadó.

Bravó kérdező! Ez aztán vallásellenes propaganda a javából, kitalálni sem lehetne jobbat, szerintem a többi vallásosban is felötlik ilyenkor - Szent Habakuk, csak nem én is ilyen őrült, fanatikus vagyok?- és ha ez tényleg felmerül, akkor megnyugodhat, hogy nem.

De csak akkor!

2021. aug. 14. 00:02
 9/212 anonim ***** válasza:
14%

Hát, valahogy tagadni kell Isten létét, különben a végén még engedelmeskedni kell és felelősséget vállalni a tettekért.

Ez olyan kérdés, mint az, hogy hogy hiheti manapság a gyerekről, hogy még nem él az anyaméhben, csak egy sejt, mikor az abortusz előtt még meg is nézik a kölköt, és látják ahogy mozog és dobog a szíve.

2021. aug. 15. 12:05
 10/212 anonim ***** válasza:
92%

"Hát, valahogy tagadni kell Isten létét, különben a végén még engedelmeskedni kell és felelősséget vállalni a tettekért."

A felelősségvállalásnak semmi köze Isten létéhez. Értelmes ember vállalja a tettei kövezkezményeit akkor is, ha nem hívő.

"Ez olyan kérdés, mint az, hogy hogy hiheti manapság a gyerekről, hogy még nem él az anyaméhben"

Nem szokás ilyesmit hinni. Mégis honnan szedtél ekkora ostobaságot?

2021. aug. 15. 13:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!