Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondják hogy a tudomány...

Miért mondják hogy a tudomány és a vallás nem ellentéte egymásnak amikor ez nem igaz, mert szinte az összes kérdésben egész mást mondanak? Mi ez ha nem ellentétes nézetek?

Figyelt kérdés

Egyház szerint pl. a homoszexualitás nem normális bűn stb. Tudomány szerint már teljesen normális dolog és nem betegség.

Vagy ugyanez a maszturbáció kérdése is vagy akár a teremtés történet és társai.. csomó nem egyett értés van.. egész mást mond a két szervezet

2021. ápr. 17. 10:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 anonim ***** válasza:
11%

Akkor ezek szerint a homoszexualitás is döntés kérdése? 😃 Csakmert a cölibátus az. Ha meg valaki egészségügyi okokból nem tud gyereket nemzeni, az szintén betegség.

2021. ápr. 18. 15:25
 22/120 anonim ***** válasza:
78%

Nem állítottam sehol sem ilyet. Csak arra reagáltam, hogy szerinted az a normális, mindenki megházasodik és gyereket nemz/szül. Jézus pedig más dolgot vázolt fel, mint idéztem is. Te pedig azt állítottad be nem normális dolognak, amiről Jézus egy eszményi képként beszélt. De Pál apostol is hasonlóan írt.

2021. ápr. 18. 15:29
 23/120 anonim ***** válasza:
11%

Két totálisan más dologról beszélünk. Az egyik döntés kérdése, a másik meg egy képesség hiánya.

2021. ápr. 18. 15:34
 24/120 A kérdező kommentje:
Homoszexualitás lehet előny is, ezért lett direkt megalkotva.. gondoljunk csak arra hogy egy homoszexuális pár utódot tud nevelni biztonságosabban, szeretet teljesebben, ha egy heteroszexuális pár lemond az utódjáról
2021. ápr. 18. 15:35
 25/120 anonim ***** válasza:
48%

De te írtad, hogy mi a normális dolog, aminek egyébként Jézus se felelt meg, se az általa mondott eszmény se.

2021. ápr. 18. 15:39
 26/120 Demion ***** válasza:
75%

19

"Ja értem szóval addig szubjektív amíg neked tetszik🤣🤣🤣🤣"

Nem, nem érted. Az, hogy mi számít normálisnak és mi nem, az egy szubjektív dolog. Szerinted a homoszexualitás nem normális, szerintem meg a homofóbia. Melyikünknek van igaza? Ki dönti el, hogy mi a normális?

Ezért értelmetlen a definíció, amit a betegségre adtál. Mert maga a definíció tartalmaz egy kifejezést - a "normálist" - amit nem tudsz definiálni.

2021. ápr. 18. 15:40
 27/120 anonim ***** válasza:
12%
Hát ez nem igaz kérdező, már ne haragudj! Semmi köze a szeretetteljességnek a homoszexualitáshoz. Ennyi erővel azt is mondhatnád hogy a meddőség előnyös hiszen akkor akit ott hagynak a szülei azt örökbe tudják fogadni. Vagy hogy a vakság előnyös mert akkor a többi érzékszerved jobb lesz.
2021. ápr. 18. 15:42
 28/120 A kérdező kommentje:

pedig egy evolúciós előny azért nem szelektálódott még ki...

Pl. A szigeten a nőstény madarak 30 százalékkal többen vannak, mint a hímek. Ennek oka, hogy az albatroszok nemrég települtek vissza Oahu szigetére, a vándorlás pedig jobban ment a nőstény egyedeknek, így hímekből kevesebben érkeztek meg. Mivel pedig kevesebb a hím, rengeteg nőstény pár együtt rak fészket. Bár egyikőjüket általában megtermékenyíti egy hím, az utódokat nem az apával, hanem az azonos nemű társsal keltik ki és nevelik fel. A hímek pedig a következő évben azokat a nőstényeket termékenyítik majd meg, akiknél látták, hogy volt tojás az előző szezonban. Annak a nősténynek, akinek nem sikerült tojást rakni, és nem talált magának párt, nincs esélye a következő generációban.

2021. ápr. 18. 15:46
 29/120 anonim ***** válasza:
9%

Te most szalmabábbal vitatkozol amit senki nem mondott. Nem ugyanaz ha valaki KÉPTELEN családot alapítani meg hogy ha NEM akar! Hiába nem veszel róla tudomást, semmi köze a kettőnek egymáshoz.

,,Ezért értelmetlen a definíció, amit a betegségre adtál. Mert maga a definíció tartalmaz egy kifejezést - a "normálist" - amit nem tudsz definiálni."

Ezt a definíciót a Wikipédia adta nem pedig én. Másrészt meg én magam írtam le hogy a normalitás mint olyan szubjektív. Már a kommentem legelső mondata is erről szólt.

2021. ápr. 18. 15:47
 30/120 anonim ***** válasza:
15%

Azért nem szelektálódott még ki mert nem tud kiszelektálódni.

2021. ápr. 18. 15:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!