Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondják hogy a tudomány...

Miért mondják hogy a tudomány és a vallás nem ellentéte egymásnak amikor ez nem igaz, mert szinte az összes kérdésben egész mást mondanak? Mi ez ha nem ellentétes nézetek?

Figyelt kérdés

Egyház szerint pl. a homoszexualitás nem normális bűn stb. Tudomány szerint már teljesen normális dolog és nem betegség.

Vagy ugyanez a maszturbáció kérdése is vagy akár a teremtés történet és társai.. csomó nem egyett értés van.. egész mást mond a két szervezet

2021. ápr. 17. 10:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/120 anonim ***** válasza:
19%
Továbbra is abba hogy nem normális. Egyébként meg hiába magyarázod nem is ugyanaz a két dolog. Minimális vonzalom akkor is van ha a partner nem vonzó objektíve, de hogy valaki a szexuális preferencia ellenére mást csináljon olyan nincs.
2021. ápr. 21. 13:05
 112/120 anonim ***** válasza:
36%

Hogy valami nem normális, az nem teszi betegséggé. Pláne hogy ez szubjektív.

Más érv?

2021. ápr. 21. 13:07
 113/120 anonim ***** válasza:
19%

Az elején rögtön azzal kezdtem hogy szubjektív basszus🤣🤣🤣🤣

Ez volt az alapállításom, ti bizonygatjátok hogy objektív xd

2021. ápr. 21. 13:08
 114/120 anonim ***** válasza:
36%
Sehol nem bizonygattam semmi olyasmit, hogy a normális bármilyen tekintetben is objektív lenne.
2021. ápr. 21. 13:12
 115/120 anonim ***** válasza:
0%
Aha nem a normális hanem a betegség, aminek a definíciójában benne van a normális.
2021. ápr. 21. 13:16
 116/120 anonim ***** válasza:
36%

Már amelyikben.

De akkor úgy is felfoghatjuk a dolgot, ha így megérted, hogy amit szinte mindenki, a téma szakértőivel együtt elfogad normálisnak, az lesz a viszonyítási alap, nem az amit te nemnormálisozol.

2021. ápr. 21. 13:24
 117/120 anonim ***** válasza:
25%
Jajj hagyjuk már ezt, azelőtt meg a szakértők ezt mondták! Érdekes, mindig csak akkor hivatkoztak rájuk ha azt mondják ami politikailag szimpatikus. A többség meg irreleváns, de amúgy sem fogadják el normálisnak.
2021. ápr. 21. 13:28
 118/120 anonim ***** válasza:
36%

Nem, azelőtt vallási előírásból és hagyományból vetették meg a hhomoszexuálisokat. Amint szakértői szemmel, objektív tudományos alapon kezdték vizsgálni, rájöttek hogy semmilyen betegségdefiníció nem illik rá, ezért is nem tartják ma már akképp számon.

De mivel szemmel láthatóan újat már úgysem tudsz mondani, csak mantrázod a már korábban cáfolt dolgaidat, én itt be is fejeztem. Te pedig ha bármilyen objektív indokot tudsz ami miatt a homoszexualitás betegségként kéne legyen számontartva, fordulj az illetékesekhez!

De azért annál értelmesebbet találj ki mint amikkel itt igyekeztél kötekedni, mert ezzel maximum körbe fog röhögni bárki aki egy kicsit is otthon van a témában.

De azért sok sikert! Pá!

2021. ápr. 21. 13:33
 119/120 anonim ***** válasza:
64%

Ez hülyeség már ne is haragudj. Ha állítasz valamit azt bizonyítod kéne, például azt hogy azelőtt a kereszténység miatt volt BNO kódja, nem pedig szakmai alapon. Ez így csak levegőbe beszélés. Ellenben én azt bizonyítani tudom hogy politikai okokból lett onnan kivéve. Példának okáért mai hír Richard Dawkinstól(akire aztán mindent lehet mondani de biztos hogy nem keresztény) elvették az év humanistája címet, csakmert 96ban valamit mondott a transzikról. Egyébként ha már itt tartunk az is most lett levéve erről a listáról, nyilván szakmai alapon😆Kanadában már ott tartanak hogy börtönbe csukhatnak azért mert valakit nem az általa képzelt 73 társadalmi nem egyikén nevezel meg. Ostobaság azt hinni hogy a tudományos katedrákon nincs semmiféle ideológiai terror, miközben Nobel Díjas genetikusokat hurcolnak meg a véleményük miatt mert az politikailag inkorrekt. Ti meg itt játszátok az álnaivat hogy jajj nincs itt semmi látnivaló ez a szakma objektív véleményexd A kérdező bizonyítja ezt legjobban, aki szerint az autizmus is csak állapot.

Egyébként meg mit kéne bizonyítani? Azt hogy a homoszexualitás a normálistól eltérő? Hát megintcsak visszakanyarodunk oda hogy ez szubjektív. Még egyszer kérdezem, ha lentebb viszik a beleegyezési korhatárt és a konszenzuális pedofília törvényes lesz akkor azt is tekintsük normálisnak mert csak?

2021. ápr. 21. 14:40
 120/120 anonim ***** válasza:
33%

Tiszteletem!

Az emberek által irányított, formált és eltorzított egyházakat ne azonosítsuk a Krisztusi hittel. Az egyházak a saját képükre akarják formálni Istent. Szerintem Isten és a tudomány közel sem zárja ki egymást.

2023. jan. 19. 06:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!