Keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni?
Keresztények szerint Jézus Isten, aki majd vissza fog térni a Földre. Az iszlám vallásban is szerep Jézus, de mint próféta és egyes muszlim források szerint szintén visszatér.
Ha valóban visszatér Jézus, kihez megy majd? Keresztényekhez vagy muszlimokhoz?
Összegyűjtöttem néhány fontosabb szempontot ami alapján el tudjuk dönteni:
1,
Ha Jézus visszatér, az első hogy köszöntjük. Biblia szerint Jézus így köszönt: "Békesség néktek!"(János 20:26). Keresztények viszont nem így köszönnek, hanem: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak.
Arámi nyelven ami Jézus anyanyelve a "békesség néktek" úgy hangzik hogy Shlama allawkhon. A muszlim köszönés: Salamu alaikum. Tehát egyértelmű hogy muszlimok úgy köszönnek ahogy Jézus, keresztények viszont nem. Ha Jézus meghallja a keresztény köszöntést, nem fogja érteni, de ha a muszlim köszöntést hallja, egyből tudni fogja hogy jó helyen jár mert ez az Isten által elvárt köszöntés.
2,
Kérdés hogy ki mivel kínálná Jézust? Tudjuk hogy Jézus csak kóser ételeket fogyasztotta. Nem evett sem disznót sem vért, de keresztények megeszik ezeket és nem érdekli őket a kóser törvény. Az iszlámban a kóser megfelelője a halal, így Jézus gond nélkül fogyaszthatná a muszlimok ételeit, de ha a keresztények disznóval kínálnák, biztosan visszautasítaná, nem értené keresztények miért eszik meg és lehet felfordulna a gyomra.
3,
Isten neve. Keresztények God-nak vagy egyszerűen Istennek szólítják a Teremtőt, de Jézus nem. Anyanyelvén Jézus Elah-nak szólította Istent muszlimok pedig Allah-nak. Tehát ha muszlimok azt mondják Jézusnak hogy Allahban hisznek, Jézus tudni fogja hogy ugyanabban hisznek mint ő. De ha keresztények mondják hogy Istenben hisznek, Jézus nem fogja ebből tudni kit is imádnak a keresztények.
4,
Jézus neve. Keresztények Jézusnak, vagy Jesusnak nevezik, de nem ez a valódi neve. Utánanéztem és arámi nyelven, ami Jézus anyanyelve, Eesho vagy Ísho. Az iszlám szerint pedig Jézus neve Ísa.
Tehát keresztények nem ismerik a valódi nevét. Ha Jézusnak szólítanák, lehet fel sem ismerné, de ha muszlimok szólítanák tudná hogy róla van szó.
5, Következő fontos kérdés hogy Jézus templomban vagy mecsetben imádkozna. Egy keresztény templom tele van szentnek nevezett emberek képeivel, szobraival akikhez keresztények imádkoznak, és mégtöbb esetben Jézus képeihez, szobraihoz imádkoznak. Ez a Biblia szerint is bálványimádás.
Egy mecsetben viszont nincsenek képek vagy szobrok. Muszlimok csakis Allah-hoz imádkoznak, tehát Jézus szívesen bemenne egy mecsetbe imádkozni, de keresztény templomba be nem tenné a lábát vagy ha igen, Jézus saját kezűleg dobálná ki a képeket, szobrokat és a többi bálványt.
Azt is tudjuk a Bibliából hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott (Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott), de keresztény nem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak így.
6,
Másik fontos kérdés a böjt. Muszlimoknak egy hónapos böjtöt kell tartaniuk ami alatt hajnalhasadástól naplementéig tartózkodniuk kell az evéstől és ivástól. Biblia szerint Jézus 40 napig böjtölt és keresztény források szerint eredetileg a keresztények is naplementéig nem ettek és nem ittak. Ma már viszont csak annyiból áll a keresztény böjt hogy egy két napig nem esznek húst.
Ezek alapján szerint egyértelmű hogy ha Jézus visszatér a Földre, muszlimokhoz menne és jól érezné magát. Keresztények között viszont kifejezetten rosszul érezné magát, így szerintem eszébe nem jutna hogy keresztényekhez menjen.
"Na akkor ki a hülye?"
Továbbra is te. De ne nagyon zavartasd magad e miatt.
"Ebben mi a hencegés?"
Ez a legnagyobb baj, hogy az ember leirja neked, és még akkor sem látod. Tényleg ennyire nulla szociális kapcsolatokkal rendelkezel, hogy nem veszed észre, vagy csak játszod itt a hülyét?
" Azt állítom hogy ha Jézus visszajön akkor a Biblia alapján is muszlimokhoz fog visszatérni. És ezt 6 pontban bizonyítottam a Bibliai alapján. Ez szerinted primitív ? :)"
Nem ez a primitiv, hanem az, hogy itt erőszakoskodsz azóta is, és minősitgeted a beszélgetőpartnereidet, válogatás nélkül.
"De az nem hogy a keresztény hozzászóló sérteget és személyeskedik? :)"
Az a keresztény hozzászóló először is nem keresztény, hanem ateista. Tudom, mert én voltam az. A sértegetést meg azért kaptad, hogy te is érezd, milyen veled eszmecserét folytatni. Ugye milyen zavaró, kényelmetlen? Na, pontosan ezt érezteted te is a beszélgetőpartnereiddel, folyamatosan. Most már tudod, látszik hogy érzékeled te is, most már nem tagadhatod le, hiszen több izben is zokon vetted, szóvá tetted. Tehát ha továbbra is igy folytatod, akkor mostantól nem hivatkozhatsz arra, hogy de te ezt nem tudtad, vagy nem érzékeled, hanem teljesen szándékosan csinálod, vagyis szándékosan provokálsz, annak teljes tudatában, hogy provokálsz.
"Mutasd meg, idézd! Nem, eddig nem mutattál ilyent, hiszen nem is ismered, érteni pedig végképp nem, érted a Bibliát."
A kérdés alatti 6 pont megvan? És a Bibliában szó szerint Allah szerepel:
Ezsdrás könyve 7:19 Elah Yerushelem (Jeruzsálem Istene)
Ezsdrás könyve 7:23 Elah Shemaya (menny Istene)
Dániel próféta könyve 2:23 Elah avahati (atyám Istene)
A Bibliát pedig senki em érti mert tele van ellentmondással.
"Nem fogod fel, hogy Jézus nem akarta azt, hogy akkor imádják, amikor ember volt."
Te nem fogod fel hogy Jézus nem mondott soha olyat hogy ő Isten? Olyat sem mondott hogy később mikor emberből Isten lesz, akkor kell imádni. Ez is vicc kategória hogy előbb Isten volt, aztán emberként megszületett hogy megölesse magát, aztán újra Isten lett. Ez még egy pogány mesének is gyenge lenne. Hogy képes valaki ebben hinni úgy hogy közben azt mondja egyistenhívő?
"Arra, amiket beidéztem arról, hogy Istenből lett emberré, nem tudsz érdemben választ adni."
Pogány hamisítás. Több szót nem is érdemel :)
"Ha Istenként élt volna a z emberek között, akkor Sátán azt mondta volna neki, hogy így könnyű! Lásd pl. Sátán kísértéseit!"
Szerinted a Sátán annyira hülye hogy megkísérti Istent mégha emberként is van jelen? Nevetséges.
"Sátánról egyáltalán hallottál már?"
Mivel a Koránban is szerepel. És sokkal reálisabb a Koránban leírt Sátán mint a keresztény verzió.
"Ti ártatlan civileket gyilkoltok ok és cél nélkül Európa szerte. Te is erre készülsz? Azt hiszed, ha felrobbansz, a mennyországba kerülsz? Ilyeneket tanít a Korán?"
Ennek mi köze a témánkhoz? Látom nagyon fáj az igazság :) Egyébként meg ezeket az iszlamista terrorszervezteket keresztény országok hozták létre.
"A feltett kérdéseidben tényleg nincs. A válaszokat meg is kaptad rájuk. Erre nem azt teszed, hogy megköszönöd és elvonulsz, ahogy illedelmes emberhez illik, hanem azóta is itt kinlódsz és erősködsz gőgösen, hogy márpedig az nem úgy van, te jobban tudod, és közben folyamatosan sértegeted és minősitgeted a társalgópartnereidet."
A válaszok nem cáfolják az állításaimat, így nem tudom elfogadni. Részemről nem volt sértegetés, főleg nem folyamatosan ami rólad nem mondható el.
"Megértettük a kérdéseidet, megadtuk rá a választ, megértettük hogy te ezeket nem fogadod el, mert muszlim vagy."
Mert muszlim vagyok? :) Na itt kezdődnek a problémák. A hazudozással.
"Akkor mi a fenét erőszakoskodsz itt még mindig azóta is? Tényleg nincs jobb dolgod, mint sértegetni a más vallásúakat?"
Csináljuk úgy hogy elfogadod az általam leírt hat pontot mint igazság, de kijelented hogy te akkor is abban a pogány mesében hiszel amit az egyházad behazudott és nem írunk egymásnak. Ehhez mit szólsz?
"Nem ez a primitiv, hanem az, hogy itt erőszakoskodsz azóta is, és minősitgeted a beszélgetőpartnereidet, válogatás nélkül."
Szerintem ezt benézted mert ezt ti csináljátok.
"A sértegetést meg azért kaptad, hogy te is érezd, milyen veled eszmecserét folytatni. Ugye milyen zavaró, kényelmetlen? Na, pontosan ezt érezteted te is a beszélgetőpartnereiddel, folyamatosan. Most már tudod, látszik hogy érzékeled te is, most már nem tagadhatod le, hiszen több izben is zokon vetted, szóvá tetted. Tehát ha továbbra is igy folytatod, akkor mostantól nem hivatkozhatsz arra, hogy de te ezt nem tudtad, vagy nem érzékeled, hanem teljesen szándékosan csinálod, vagyis szándékosan provokálsz, annak teljes tudatában, hogy provokálsz."
Ez ott bukik meg hogy én nem sértegetek másokat, veled ellentétben. Meg az is sokat elmond rólad hogy egy vélt sértegetésre sértegetéssel válaszolsz. Egyébként már megszoktam hogy ha keresztények bukják a vitát sértegetni kezdenek. Továbbá folyamatosan olyan kérdéseket írnak ki amik kifejezetten muszlimok sértegetését célozzák. Szóval hiába fáradtál ha az volt a célod hogy megmutasd milyen :)
"Az a keresztény hozzászóló először is nem keresztény, hanem ateista. Tudom, mert én voltam az."
Ha tényleg ateista vagy, mi közöd a kérdéshez? Ha nem tűnt volna fel, keresztényeknek címeztem a kérdést. Egyébként ateistákkal is szoktam vitázni. Csak hogy lásd, ez az én kérdésem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Szóval nem csak a keresztényeket találom meg, de mivel az utóbbi időben keresztények iszlámellenes gyülöletkeltést folytatnak, én is gyakrabban szembesítem őket az igazsággal.
"A sértegetéseket általában mindig te kezded azzal, hogy "te szerencsétlen" felkiáltással élsz a vitapartnered ellen. Szerintem már itt is elhangozz párszor. Szoktál még más jelzőket is használni. Gondolom már az elején buktad a vitát, azért írtad azokat."
Nem én kezdem. Mikor ez elhangzott részemről, a keresztények már javában sértegettek. Egyébként ezt nem sértésnek szántam. Egyszerűen hatalmas nagy marhaságokat állított az illető és valami keresztény misszionárius térítő szöveggel próbálkozott.
"A válaszok nem cáfolják az állításaimat, így nem tudom elfogadni."
Oké. De ettől még nem kellene lenézni a másikat, nem kellene sértegetni a másikat, nem kellene pejorativ jelzőket használnod rájuk és a hitükre. Popnt ugyanolyan rosszul esik nekik is, mint amennyire rosszul esett neked is az ilyen stilus. Lehetne erről beszélgetni kulturált hangnemben is, valahogy úgy, mint aki emberszámba veszi a beszélgetőpartnereit.
"Részemről nem volt sértegetés, főleg nem folyamatosan ami rólad nem mondható el."
Tessék? :D Ennek fuss neki még egyszer :)
"Mert muszlim vagyok? :) Na itt kezdődnek a problémák. A hazudozással."
Ez mitől hazugság? Ha keresztény lennél, egyetlen kérdésed sem lenne a 6-ból, nemhogy 6 :)
"Csináljuk úgy hogy elfogadod az általam leírt hat pontot mint igazság, de kijelented hogy te akkor is abban a pogány mesében hiszel amit az egyházad behazudott és nem írunk egymásnak. Ehhez mit szólsz?"
:D
"Szerintem ezt benézted mert ezt ti csináljátok."
Persze, tagadd csak le, úgy kell azt :D
"Ez ott bukik meg hogy én nem sértegetek másokat, veled ellentétben."
Hogy miii? :D Mennyit szeretnél, hogy beidézzek? 5 elég lesz? Vagy legyen inkább 10? Szinte alig volt olyan hozzászólásod, amiben legalább egyszer nem minősitetted volna (nyíltan vagy burkoltan) azt, akinek éppen válaszoltál hombre :D
Jól írtad az imént, tényleg a hazudozással kezdődnek a problémák.
"Meg az is sokat elmond rólad hogy egy vélt sértegetésre sértegetéssel válaszolsz."
És ezt még te rovod fel nekem? :D Nem mintha nem te irtad volna többször is, hogy "de a keresztények kezdték..." Ismerős? :)
"Egyébként már megszoktam hogy ha keresztények bukják a vitát sértegetni kezdenek."
A viták bukásán ugye azt értjük jelen esetben, hogy te csak fújod a magadét, a szokott öntelt stílusodban, nem törődve azzal hogy mit mond a másik, és a másik egy idő után erre rájön, és eldurran az agya a stílusodtól?
"Továbbá folyamatosan olyan kérdéseket írnak ki amik kifejezetten muszlimok sértegetését célozzák."
Egyre vagy kettőre emlékszem én is. És? Ez egy ilyen oldal. Tudod, valláskritika a rovat neve. A jehovások is kapnak a katolikusoktól, meg a kreacionisták is az ateistáktól, meg a muszlimok is a mittudoménkiktől. Ébresztő! Ez a rovat erről szól.
"Szóval hiába fáradtál ha az volt a célod hogy megmutasd milyen :)"
Sajnálatos dolog, ha nem okultál belőle.
"Ha tényleg ateista vagy, mi közöd a kérdéshez?"
Mi közöd hozzá, hogy mi közöm hozzá?
"Egyébként ateistákkal is szoktam vitázni. Csak hogy lásd, ez az én kérdésem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. "
Igen, ott voltam. Ott is ugyanebben a dölyfös, provokatív, bicskanyitogató stílusban kommunikáltál. Aztán mikor valakinek eldurrant az agya, és kiosztott, akkor meg mindenkit válogatás nélkül sértegettél és minősítgettél, pont ugyanúgy, mint ennél a kérdésednél. Ez a módszered, okos vagy te, de szereted hülyének mutatni magad, vastagon megfűszerezve ezzel az önhitt, öntelt stílussal, addig szórakozol a másik idegein, míg az elunja, és odaszól valamit. Onnantól meg bármit lehet már, "mer ő kezdte". Nem, nem ő kezdte. Te kezdted, azzal, hogy eleve azzal a céllal írtad ki ezt a kérdést, hogy kiprovokálhasd majd benne, hogy kiosszanak.
"Szóval nem csak a keresztényeket találom meg, de mivel az utóbbi időben keresztények iszlámellenes gyülöletkeltést folytatnak, én is gyakrabban szembesítem őket az igazsággal."
'Szembesítem őket az igazsággal' - te így nevezed az öncélú provokációt? Lehet így is nevezni, hangzatos név :) Kár, hogy a kis szembesítgetésesdiddel leginkább azt éred el, hogy rólad általánosítanak minden muszlimra, mivel te muszlimnak vallod magad, és a te stílusodat ismerik meg a megnyilvánulásaidból. Ezzel te magad rontod közvetlenül a muszlim tesók megítélését keresztény körökben, ez nem zavar? Ha zavar, akkor miért nem hagyod inkább abba? Vagy miért nem tanulsz egy kis jó modort, hogy lehessen veled emberhez méltó módon is kommunikálni? Ha viszont nem zavar, akkor sincs baj, csak akkor meg ne gyere itt nekem ezzel az álszent dumával, hogy "az utóbbi időben keresztények iszlámellenes gyülöletkeltést folytatnak", mert te magad vagy az, aki gyűlöletet keltesz, és még a keresztényekre is akarod kenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!