Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi kereszténynek...

A Jehova tanúi kereszténynek számítanak?

Figyelt kérdés

Annak vallják magukat, de amit ők hisznek az eretnekség.

Tagadják Jézus keresztre feszítését. Jelezném hogy ezt még az unitáriusok és a mormonok sem tagadják. Azonban a Jehova tanúi szerint Jézust nem keresztre feszítették, hanem oszlopra.

2020. szept. 22. 09:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/83 anonim ***** válasza:
80%

Rövid válasz: nem.

Hosszabb válasz: nagyon nem.

2020. szept. 22. 09:59
 2/83 anonim ***** válasza:
14%
200 év alatt sikerült annyi tévtanítást összegyűjteniük, mint a római katolikusoknak 2000 év alatt.
2020. szept. 22. 10:02
 3/83 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon NEM.

De pont amit példaként írsz, teljesem jelentéktelen részletkérdés, a keresztény hitet egyáltalán nem érinti.

Nagyobb baj, hogy tagadják Jézus istenségét, az ember test-lélek voltát, az örök kárhozatot. stb

2020. szept. 22. 10:24
 4/83 anonim ***** válasza:
90%

Nem, de itt az oszlop szerintem még a kisebb baj. Ezt is ők sarkítják ki egyébként, mert a megváltás szempontjából teljesen mindegy, hogy milyen formájú volt a kivégzőeszköz. Hozzáteszem, valószínűleg nem pont olyan, ahogy ma általában a keresztet ábrázolják (valószínűleg pl. nem volt olyan hosszú a függőleges szár), de ez is részletkérdés, nem változtatja mg a teológiai mondanivalót.

Nagyobb probléma Krisztus, mint valóságos Isten tagadása.

2020. szept. 22. 11:25
 5/83 A kérdező kommentje:
Tisztában vagy vele, hogy szerintük Jézus és Mihály arkangyal egy és ugyan az személy. Akkora ostobaságnak tartom ezt, hogy nem tudom szavakba foglalni.
2020. szept. 22. 11:43
 6/83 A kérdező kommentje:
vagyok*
2020. szept. 22. 11:44
 7/83 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Egy régi ariánus eretnekséget ébresztettek fel, hogyan lennének már azok?
2020. szept. 22. 13:45
 8/83 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem még igen. Tagadják a keresztre feszítést ez igaz, de a halálát és a feltámadását nem. A kereszt forma teljesen lényegtelen. Igazából ezt csak ők fúlják fel, hogy kifejezzék az elhatárolódásukat az általuk vélt pogány tanoktól. Persze ez a keresztények többségének döbbenetes, mert mostanra már szimbólummá vált, de szerint teljesen mindegy, hogy kereszten vagy oszlopon halt-e meg Jézus. Maga a halála és feltámadása a lényeg, nem a fa formája, amire szögezték. A messiási voltát sem tagadják, a megváltást is vallják, Jézus preexisztenciáját is vallják, így teológiailag szerintem közelebb állnak a standard kereszténységhez, mint az unitáriusok. A mormonokról nem is beszélve, akiknél a kereszténység már olyan szinten fel van hígítva, hogy már monoteistáknak sem lehet őket tekinteni. Őszintén szólva én nem gondolom, hogy valaki azért, mert nem érti a szentháromságot és ezáltal nem tudja elfogadni, ne lenne keresztény. "Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz." Róm 10:9 Szerintem a Tanúk ennek a mércének megfelelnek. De, még ha nem is felelnének meg, akkor sem hiszem, hogy aki nem keresztény, az ne üdvözülhetne.
2020. szept. 22. 17:09
 9/83 anonim ***** válasza:
80%

Mivel Jézus krisztust fogadjuk el, Jehova egyetlen kinevezett királyának, és az emberiség megváltójának, illetve a gyülekezet fejének, ezért nem tudom minek lehetne nevezni?

Részemről a Biblia alapján Keresztény vagyok, és a Testvéreim is.

2020. szept. 22. 18:01
 10/83 anonim ***** válasza:
30%

A Biblia alapján mindenki kereszténynek tarthatja magát, mert mindenki elő tudja citálni azokat a szakaszokat, amik látszólag őt támasztják alá. Nincs egy olyan elborult szekta sem, aminek ne lenne bibliai alapja.

Így a Biblia nem lehet tekintély ebben a kérdésben.

2020. szept. 22. 19:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!