A Jehova tanúi kereszténynek számítanak?
Annak vallják magukat, de amit ők hisznek az eretnekség.
Tagadják Jézus keresztre feszítését. Jelezném hogy ezt még az unitáriusok és a mormonok sem tagadják. Azonban a Jehova tanúi szerint Jézust nem keresztre feszítették, hanem oszlopra.
Rövid válasz: nem.
Hosszabb válasz: nagyon nem.
Nagyon NEM.
De pont amit példaként írsz, teljesem jelentéktelen részletkérdés, a keresztény hitet egyáltalán nem érinti.
Nagyobb baj, hogy tagadják Jézus istenségét, az ember test-lélek voltát, az örök kárhozatot. stb
Nem, de itt az oszlop szerintem még a kisebb baj. Ezt is ők sarkítják ki egyébként, mert a megváltás szempontjából teljesen mindegy, hogy milyen formájú volt a kivégzőeszköz. Hozzáteszem, valószínűleg nem pont olyan, ahogy ma általában a keresztet ábrázolják (valószínűleg pl. nem volt olyan hosszú a függőleges szár), de ez is részletkérdés, nem változtatja mg a teológiai mondanivalót.
Nagyobb probléma Krisztus, mint valóságos Isten tagadása.
Mivel Jézus krisztust fogadjuk el, Jehova egyetlen kinevezett királyának, és az emberiség megváltójának, illetve a gyülekezet fejének, ezért nem tudom minek lehetne nevezni?
Részemről a Biblia alapján Keresztény vagyok, és a Testvéreim is.
A Biblia alapján mindenki kereszténynek tarthatja magát, mert mindenki elő tudja citálni azokat a szakaszokat, amik látszólag őt támasztják alá. Nincs egy olyan elborult szekta sem, aminek ne lenne bibliai alapja.
Így a Biblia nem lehet tekintély ebben a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!