Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi kereszténynek...

A Jehova tanúi kereszténynek számítanak?

Figyelt kérdés

Annak vallják magukat, de amit ők hisznek az eretnekség.

Tagadják Jézus keresztre feszítését. Jelezném hogy ezt még az unitáriusok és a mormonok sem tagadják. Azonban a Jehova tanúi szerint Jézust nem keresztre feszítették, hanem oszlopra.

2020. szept. 22. 09:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
24%

Hármas, az általad felsorolt butaságok nem szerepelnek a Bibliában. Nem is csoda, hisz teljesen ellentétesek a Biblia egészével.

Négyes, Jézusnak soha nem jutott volna eszébe, hogy egyenlőnek tekintse magát a Teremtő Istennel. Egyébként is lehetetlen lenne. Mint ahogy te sem vagy egyenlő az apáddal...

Kérdező, JT azok, akik igazán kereszténynek tekinthetők. Keresztény = Jézus követője. Szinte csak JT azok, akik mindenben Jézus igazi követői, feltételek nélkül. El nem tudom képzelni, egy ilyen elborult kérdés hogyan fogalmazódhat meg a fejedben. Hacsak nem egy troll vagy...

2020. szept. 23. 14:08
 12/83 anonim ***** válasza:
33%

Igen.

Kereszténység: elismerni Jézust a megváltónak, aki tökéletes lény volt, Isten fia, s aki az életét adta váltságul a bűnösök váltságáldozataként.

Aki ezt elismeri, az keresztény. És Jehova tanúi elismerik ezt.

Most az, hogy oszlopon vagy kereszten halt meg, más kérdés. Nagy jelentősége nincs, maximum annyi, hogy a kereszt pogány jelkép vagy hogy a görög szót, amiből a kerezstet fordították, lehet karóként vagy oszlopként is értelmezni.

2020. szept. 23. 16:06
 13/83 anonim ***** válasza:
74%
Nem keresztények! Valamilyen mono.... valami olvastam valahol.A Keresztények bibliai alapú tanitásban hisznek,ők az alapitójuk és most utolag a szervezet székháza által kiadott és folyamatosan modositott tanokat vallanak.Találkoztam olyan jehovistával aki mást hitt mint a másik,ilyen zavaros valami röviden.
2020. szept. 23. 17:47
 14/83 anonim ***** válasza:
74%
12-es nem ismerik el Jézust rosszul tudod,csak tanitóként és angyalként,hamis tanokat terjesztő nem Istentől való szervezet,ezt nyugottan kijelenthetjük.
2020. szept. 23. 17:48
 15/83 anonim ***** válasza:
5%

14

Jézust a megváltóként, Isten fiaként ismerik el. Nem tanítónak. És ne rágalmazz senkit azzal, hogy hamis tan, ameddig te nem az igaz tant követed!

2020. szept. 23. 17:53
 16/83 anonim ***** válasza:
88%
15-te meg ne vezess félre senkit! Egy hamis vallás a jehova tanui,hamis próféta volt az alapitó, hamis jövendölésekkel.Folytassam?
2020. szept. 24. 18:02
 17/83 anonim ***** válasza:
27%

16

Senkit nem vezettem félre. Az igazat mondtam. Megnézheted bárhol, a Jw.org-on vagy bármely Őrtoronyban, hogy Jézust Isten fiának, a megváltónak ismerik el, aki tökéletesként meghalt a tökéletlenekért.

Hamis vallás? Te talán az igaz vallás tagja vagy? Nem áll jogodban ezt így kijelenti csak úgy, ameddig nem tudsz felmutatni egy 'igazabbat' tehát egy követendő példát.

Az "alapító" akire te célzol (Russel) nem egymaga alapította a szervezetet, eleve téves az állításod. Csupán ő volt az, aki a leghosszabb ideig tagja volt a vezető testületnek az alapítók közül. És ő nem volt próféta. Ő sem állította ezt magáról, s rajtad kívül senki nem mondja róla, hogy próféta.

Hamis jövendölés? A Watchtower kijelentette, hogy nem Istentől ihletett jövendölések voltak, amelyekért felelősséget vállal és amely miatt felelősségre vonja mindazokat akik ezt terjesztették és azokat is akik hittek benne.

A jövendölések ellentétben vannak Isten szavaival, így meg van tiltva az ilyen tan terjesztése a jövőben. Azok pedig, akik buzgón hittek a jövendölésekben, s akik a vezető testületbe is beférkőzve terjesztették, azok a személyek akik vagy elhagyták a felekezetet vagy különváltak és ők lettek az Igaz Hitű Jehova Tanúi, s ők bizony a mai napig helyesnek tartják az ilyen dátumjóslatokat.

2020. szept. 24. 21:13
 18/83 anonim ***** válasza:
70%
17-es Ez a te,ti igazatok tévelyegtek a hamis tanokban,nem Istentől való a szervezet ezzel gyik is tele van,csak ti ragaszkodtok az alapitótok által kitalált hamis tanokhoz,és világ vége jóslatokhoz.Vitába nem szállok senkivel 1 perc alatt lelehet csekolni a szervezetett,hemzseg a sok téves biblia ellenes tanitástól,biblia ja! Nektek saját kreált bibliátok van! Alternativ a hitetek köze nincs a kereszténységhez! Hithű jehovista? Olyan nincs! Hazug igazmondó? Hagyjuk! Olvasd el mit ir rólatok a biblia a hamis tanitókról,és a hamis prófétákról. Ha te ezek ellenére a szervezetbe maradsz az egyedül a te bajod,mert emberekhez és szervezethez ragaszkodtok és nem Istenhez.
2020. szept. 24. 21:40
 19/83 anonim ***** válasza:
15%

18

Ki vagy te, hogy megmondd mi igaz és mi hamis? Te mely felekezet tagja vagy? Mivel igazabb bármelyiknél is?

Nem tévelygek semmiben. Én hiszek. Az hogy a gyik tele van... Azért ha neked a gyik az irányadó mérce akkor szomorú világban élünk...

Miért lenne hamis a hitem? Mert te nem ebben hiszel?

Semmi bibliaellenes tanítás nincs. Egyet mondj!

És nincs kreált Biblia. A Biblia az Biblia marad. Én magam is a Károli fordítást használom, méghozzá egy 1941-ben kiadott példányt. És semmiben nem különbözik, ebből is ugyanúgy lehet bizonyságot tenni.

Miféle alternatív hit? Biblián alapuló hit. Semmi alternatívban nem hiszünk. Ha neked minden alternatív, ami nem egyezik a te hiteddel, akkor ott komoly gondok vannak. Ezesetben biztos vagyok benned, hogy neked az adventisták, baptisták, unitáriusok, katolikusok, szombatisták stb is csak alternatív hitek.

Jehova tanúinál nincsenek próféták. És leírtam mi volt a helyzet a jóslatokkal. De akkor leírom példázatosan, hogy te is megértsd.

Van egy zsák finom liszt. Belekeveredik egy kevés molyos liszt, s elkezdi rontani a lisztet. Amikor ezt észreveszik, gyorsan megpróbálják eltávolítani a molyos lisztet és megmenteni a még jó lisztet. Miután ez sikerül, s a molyos liszt elkülönödik (amely miatt a finom liszt is pusztulásra volt ítélve) azután ügyelnek, hogy molyos liszt ne kerüljön többet a finom lisztbe.

Remélem így érthető.

De ha így sem, itt egy hidegháborús példa. Pl egy orosz kém beférkőzik az amerikai politikai életbe. Lassan viszi egyre feljebb a ranlétrán és a szenátus tagja lesz, majd vezető pozíciót tölt be. El kezd többedmagával (akiket időközben befolyádolt) pl a magánvagyonok államosításra irányuló terveket fontolgatni. Mivel azok, akiket befolyásolt és akik a barátai egyetértenek vele, megszavazzák, majd a nép körében is be akarják tartatni a törvényt. De leleplezik a kémet, visszavonják a törvényt és letartóztatják azokat, akik támogatták.

Ha így sem érted, akkor sajnálom

2020. szept. 24. 22:33
 20/83 anonim ***** válasza:
100%

"Hamis jövendölés?"

Az.

Ti magatok is tudjátok miről van szó, hiszen történelmi dokumentumokkal lehet alátámasztani azt, hogy JT-i hamisan jövendöltek.

Csak utólag mindig kimagyarázzátok:

- új világosság

- csak a tagok között terjedt el

- az apostolok is tévedtek

1914-el kapcsolatban pedig azt olvastam, hogy eredetileg mást tanítottatok róla, csak mivel az esemény nem következett be, ezért változtattatok azon. Én ezen nem lepődöm meg, hiszen Russel pásztor gyülekezete vagytok, akire hatással voltak az adventista tanítások. Az Észak-Amerikai nagy advent - vagy Miller - mozgalom ugyanis 1844-re várta a véget, de amikor Jézus nem jött vissza, változtattak a tanításon. Érdekesség, hogy az adventisták is Dániel könyvéből számolták ki 1844-et, ahogy ti 1914-et, és mindketten ragaszkodtok ahhoz, hogy a szentíró az általatok köszámolt jóslatról írt.

2020. szept. 24. 23:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!