A Jehova tanúi kereszténynek számítanak?
Annak vallják magukat, de amit ők hisznek az eretnekség.
Tagadják Jézus keresztre feszítését. Jelezném hogy ezt még az unitáriusok és a mormonok sem tagadják. Azonban a Jehova tanúi szerint Jézust nem keresztre feszítették, hanem oszlopra.

50
Miért ki vagy te? Ha nem érdekel, elküldheted őket és megmondhatod, hogy írják fel a címed, hogy oda ne menjenek többé

@50 A csengő azért van, hogy csengessenek vele. Ha zavar, szereld le, kapcsold ki stb.
A végrehajtó is nálad csenget, meg a NAV, meg a TEK. Az nem zavar? :D :D :D

53
Jehovisták? A te hiteddel ki csúfolkodott? Nem vagy képes kiírni, hogy Jehova tanúi?

"Neked tévesek, másnak nem. A katolikusnak nem téves a bálványok imádása,mert ebben hisz. Az unitáriusnak nem téves az az állítás, hogy Jézus közönséges ember, próféta volt, mert ebben hisz. A zsidónak nem téves az az állítás, hogy nrm Jezus a megváltó, mert ő meg ebben hisz. Én meg abban hiszek amiben. És ez így van jól."
Igy van, mindenki abban hisz, amiben akar.
Annyival javítanálak csak ki, hogy az Egyház bár használja a hitéletében a szobrokat, de nem imádja őket.
"A Tridenti Zsinat Katekizmusa (1566) azt tanítja, hogy bálványimádást követünk el, ha „képeket és szobrokat istenként imádunk, vagy azoknak isteni tulajdonságot vagy hatóerőt tulajdonítunk, s ezáltal feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy imádjuk azokat, imádkozzunk hozzájuk, vagy higgyünk azokban.” (374)"
Lásd itt:
(nem vagyok katolikus, sőt keresztény sem)

Márpedig imádkoznak, meghajolnak és hódolnak a bálványok előtt. A tízparancsolat pedig azt is mondja, hogy ne készíts magadnak faragott képet.
De ez lényegtelen. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy nincs a világon olyan vallás, felekezet, egyház amelyben nem lehetne kivetni valót, hibát kapni, mivel tökéletlen a hit (mert tökéletlen emebrek gyakorolják).

Az említett linken megtalálod a katolikusok magyarázatát is a jelenségre. Egyébként, ha nagyon bele akarnék menni, akkor a Tanúkat is be lehetne állítani bálványimádónak, a szervezethez való viszonyukban azt vélem felfedezni.

57
Pedig nem imádkozunk bálványok előtt és nem is hódolunk nekik. Semmilyen tárgynak nem tulajdonítunk felsőbb erőt vagy tulajdonságot, és nem is bálványozunk senkit vagy semmit.
A szervezetért kiállunk és szeretjük egymást, akár ismeretlenül is. Nagyon szoros az összetartás köztünk, a kölcsönös tisztelet is.

Bele tudnék ebbe kötni, mert én másként látom ezt a témát veletek kapcsolatban, de végülis mindegy.
Van más dolgom is.

"Jehovisták? A te hiteddel ki csúfolkodott? Nem vagy képes kiírni, hogy Jehova tanúi?"
Nem csufolkodás! A Jehova Tanui megnevezés nem helytálló,mert nem azok. A jehovista megnevezés annyit jelent hogy egy emberi okoskodásból kiötlött téves tanrenszer,elfogult hivei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!