Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi kereszténynek...

A Jehova tanúi kereszténynek számítanak?

Figyelt kérdés

Annak vallják magukat, de amit ők hisznek az eretnekség.

Tagadják Jézus keresztre feszítését. Jelezném hogy ezt még az unitáriusok és a mormonok sem tagadják. Azonban a Jehova tanúi szerint Jézust nem keresztre feszítették, hanem oszlopra.

2020. szept. 22. 09:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
16%
Dániel könyvének és 1914-nek,mint Armageddon dátuma közr nincs egymáshoz. Ezt nagyon félreértetted, vagy rosszul hallottad. 1914-ben Jézus uralma kezdődött el, és a Sátán levettetett a Földre.
2020. szept. 25. 06:06
 22/83 anonim ***** válasza:
65%
19-es "Ki vagy te, hogy megmondd mi igaz és mi hamis?" És te ki vagy,hogy erölteted a hazugságot másokra? A te igazadat miért kell másokra eröltetni? A te dolgod és felelősséged ha jehovista vagy,ne rontsd meg a többi embert ezzel a zagyvasággal.Üdv,Russel!
2020. szept. 25. 07:56
 23/83 anonim ***** válasza:
15%

22

Senkire nem eröltettem semmit. És még mindig igaz az, hogyha te valamire azt mondod hogy hazugság vagy rossz, attól még nem lesz az.

És nem vagyok jehovista. Jehova tanúja vagyok

2020. szept. 25. 09:02
 24/83 anonim ***** válasza:
100%

"És nem vagyok jehovista. Jehova tanúja vagyok"

Ezt állitod magadról,de attól még nem leszel az! Hogy a te szavaiddal éljek!

2020. szept. 25. 09:15
 25/83 anonim ***** válasza:
0%

24

Pedig az vagyok, mindenki így azonosít. De megnézheted bárhol, Google a barátod, akár Wikipedia-n is, hogy nincs olyan hogy jehovista egyház, csak Jehova tanúi

2020. szept. 25. 09:26
 26/83 anonim ***** válasza:
100%
J. J. Ross tiszteletes kiadott egy brosúrát, amelyben leleplezte Russell hamis állításait és tantételeit. Feltárta, hogy Russell „soha nem járt magasabb szintű iskolába; filozófiai, rendszeres- vagy történeti teológiai ismerete lényegében nincs; teljesen tudatlan a [bibliai] nyelvekben [héber és görög].” Russell sikertelenül próbálta megállítani ennek a hátrányos információnak a terjedését, és Ross-t beperelte rágalmazásért. Russell a pert azonban nem csak elvesztette. A per során hamisan esküdött, amikor eskü alatt hazudott állítólagos görög nyelvi ismereteiről. Végül elismerte, hogy a brosúrában róla szereplő tények igazak voltak. Russell 1913-ban a „The Brooklyn Daily Eagle”-t is sikertelenül perelte becsületsértésért. A lap azt a csalási kísérletét leplezte le, amikor közönséges búzát „csodabúzaként” akart eladni elképesztő, vékánként 60 dolláros áron
2020. szept. 25. 09:38
 27/83 anonim ***** válasza:
100%
26-os hiába erölködnek a jehovisták,egy hamis próféta által kreált szervezethez tartoznak,lehet itt napestig erről beszélni velük,ez a tény.
2020. szept. 25. 09:50
 28/83 anonim ***** válasza:
100%

"Dániel könyvének és 1914-nek,mint Armageddon dátuma közr nincs egymáshoz. Ezt nagyon félreértetted, vagy rosszul hallottad. 1914-ben Jézus uralma kezdődött el, és a Sátán levettetett a Földre."

Arra akartam célozni, hogy 1914-et Dániel könyvéből vezetik le a Tanúk - alaptalanul. Jézus uralmának a kezdetével és Sátán levettetésével kapcsolatban is tévedésnek látom az 1914-es dátumot.

Érdemes lenne utana nézned annak, hogy az adventisták miként hozták ki 1844-et a Bibliaból. Talán akkor gyanút fognál, hogy ezek az apokaliptikus számítgatások úgy tévesek, ahogy vannak.

2020. szept. 25. 09:53
 29/83 anonim ***** válasza:
0%

28

Neked tévesek, másnak nem. A katolikusnak nem téves a bálványok imádása,mert ebben hisz. Az unitáriusnak nem téves az az állítás, hogy Jézus közönséges ember, próféta volt, mert ebben hisz. A zsidónak nem téves az az állítás, hogy nrm Jezus a megváltó, mert ő meg ebben hisz. Én meg abban hiszek amiben. És ez így van jól.

16

Oh,hát persze. A magasabb iskola. Biztos a tanítványok vagy a próféták is 3 egyetemmel rendelkező, ledoktorált szakértők voltak minden tudományágabn és legalább 10 nyelvet beszéltek. Félreértés ne eseék, ezzel nem azt mondom, hogy bármelyik tanú is próféta lenne vagy valami különleges lény, csupán azt, hogy a drága tiszteletesnek bezzeg hiszel, mert az teológiát végigmagolta és levizsgázott, de egyszerű ember eszmefuttatása neked nem mérvadó. Ami a nyelvismeretet illeti, nem tudom ha hallottál róla, de létezik olyasmi, hogy szótár. Csuda egy találmány és képzeld, én is használom fordításra. Nem is olxan bonyolult a használata és nem kell hozzá még felsőbb iskola sem

2020. szept. 25. 10:09
 30/83 anonim ***** válasza:
100%

29

"Neked tévesek, másnak nem"

Nem nekem,hanem a bibliának tévesek! Na ez a nem mindegy!

2020. szept. 25. 10:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!