Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miből gondolják...

Keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni?

Figyelt kérdés

Keresztények szerint Jézus Isten, aki majd vissza fog térni a Földre. Az iszlám vallásban is szerep Jézus, de mint próféta és egyes muszlim források szerint szintén visszatér.

Ha valóban visszatér Jézus, kihez megy majd? Keresztényekhez vagy muszlimokhoz?

Összegyűjtöttem néhány fontosabb szempontot ami alapján el tudjuk dönteni:

1,

Ha Jézus visszatér, az első hogy köszöntjük. Biblia szerint Jézus így köszönt: "Békesség néktek!"(János 20:26). Keresztények viszont nem így köszönnek, hanem: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak.

Arámi nyelven ami Jézus anyanyelve a "békesség néktek" úgy hangzik hogy Shlama allawkhon. A muszlim köszönés: Salamu alaikum. Tehát egyértelmű hogy muszlimok úgy köszönnek ahogy Jézus, keresztények viszont nem. Ha Jézus meghallja a keresztény köszöntést, nem fogja érteni, de ha a muszlim köszöntést hallja, egyből tudni fogja hogy jó helyen jár mert ez az Isten által elvárt köszöntés.

2,

Kérdés hogy ki mivel kínálná Jézust? Tudjuk hogy Jézus csak kóser ételeket fogyasztotta. Nem evett sem disznót sem vért, de keresztények megeszik ezeket és nem érdekli őket a kóser törvény. Az iszlámban a kóser megfelelője a halal, így Jézus gond nélkül fogyaszthatná a muszlimok ételeit, de ha a keresztények disznóval kínálnák, biztosan visszautasítaná, nem értené keresztények miért eszik meg és lehet felfordulna a gyomra.

3,

Isten neve. Keresztények God-nak vagy egyszerűen Istennek szólítják a Teremtőt, de Jézus nem. Anyanyelvén Jézus Elah-nak szólította Istent muszlimok pedig Allah-nak. Tehát ha muszlimok azt mondják Jézusnak hogy Allahban hisznek, Jézus tudni fogja hogy ugyanabban hisznek mint ő. De ha keresztények mondják hogy Istenben hisznek, Jézus nem fogja ebből tudni kit is imádnak a keresztények.

4,

Jézus neve. Keresztények Jézusnak, vagy Jesusnak nevezik, de nem ez a valódi neve. Utánanéztem és arámi nyelven, ami Jézus anyanyelve, Eesho vagy Ísho. Az iszlám szerint pedig Jézus neve Ísa.

Tehát keresztények nem ismerik a valódi nevét. Ha Jézusnak szólítanák, lehet fel sem ismerné, de ha muszlimok szólítanák tudná hogy róla van szó.

5, Következő fontos kérdés hogy Jézus templomban vagy mecsetben imádkozna. Egy keresztény templom tele van szentnek nevezett emberek képeivel, szobraival akikhez keresztények imádkoznak, és mégtöbb esetben Jézus képeihez, szobraihoz imádkoznak. Ez a Biblia szerint is bálványimádás.

Egy mecsetben viszont nincsenek képek vagy szobrok. Muszlimok csakis Allah-hoz imádkoznak, tehát Jézus szívesen bemenne egy mecsetbe imádkozni, de keresztény templomba be nem tenné a lábát vagy ha igen, Jézus saját kezűleg dobálná ki a képeket, szobrokat és a többi bálványt.

Azt is tudjuk a Bibliából hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott (Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott), de keresztény nem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak így.

6,

Másik fontos kérdés a böjt. Muszlimoknak egy hónapos böjtöt kell tartaniuk ami alatt hajnalhasadástól naplementéig tartózkodniuk kell az evéstől és ivástól. Biblia szerint Jézus 40 napig böjtölt és keresztény források szerint eredetileg a keresztények is naplementéig nem ettek és nem ittak. Ma már viszont csak annyiból áll a keresztény böjt hogy egy két napig nem esznek húst.

Ezek alapján szerint egyértelmű hogy ha Jézus visszatér a Földre, muszlimokhoz menne és jól érezné magát. Keresztények között viszont kifejezetten rosszul érezné magát, így szerintem eszébe nem jutna hogy keresztényekhez menjen.

2020. nov. 24. 08:55
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/309 A kérdező kommentje:

"Szerintem rajtad kívül már mindenki érti, hogy az elohim, az élói, vagy az éli szavak nem Isten kizárólagos nevei, hanem csak annyit jelentenek: isten, vagy istenség."

Tehát letagadod Isten nevét?

"Isten nem mutatkozik be sem bírói, sem pogány isten minőségben, értelmetlen dogokat írsz. Arról van szó, hogy az elohim szó jelentheti a világi hatalmasságokat is, angyalokat is, pogány isteneket is és az Egyistent is, erre hoztam neked bizonyítékokat az előző kommentben. A szövegkörnyezetből derül ki, hogy a könyv írója kire gondolt. Ahogy a magyarban is ugyanazt a szót használjuk, amikor a pogány istenről beszélünk, mint amikor a Mindenható Egyetlen Istenről, a héberben is így van."

Dehogynem. Te azt állítod Isten 2500 helyen a Bibliában ugyanúgy mutatta be magát mint pogány isten, vagy mint a teremtmények. A magyar nyelvben Isten jelentheti az Egyetlen Istent vagy pogány istenségeket ami a szövegkörnyezetből vagy kiderül vagy nem. Ezért kell hogy legyen Istennek kizárólagos neve amit kinyilatkoztatott. Ez pedig az Allah, arámi nyelven Elah, a héberben pedig bből ered az Elohim és Eli.

"Jézus a kereszten azt mondta: „Éli, Éli, lema sabachthani”, vagy „Elói, Elói, lama sabachthani”, ami a 22. zsoltárból való, és azt jelenti: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?„. Ha az Allah szót az elohimra, vagy az élire vezeted vissza, akkor kénytelen vagy elismerni, hogy Mohamed tévedett, ez ugyanis a bibliai iratok szerint nem Isten kizárólagos neve, hanem csak általános megnevezése."

Először is Jézus a kereszten nem mondhatta hogy Eli Eli, mert az héberül van. Azt mondhatta hogy Elahi, Elahi, mert így van héberül. A Passió című filmben Jézus arámi nyelven beszél. Itt a szóban forgó jelenet amiben a Elahi, Elahi felkiáltás hangzik el, nem Eli.

https://www.youtube.com/watch?v=XipkYbNOcyI

Lehet a keresztényeket az zavarja hogy az Elah nagyon hasonlít az Allah szóra ezért írják mindenhol hogy Eli, Eli.

"Szerinted az evangélium arámi nyelven íródott, de tévedsz. Az evangéliumok és az egész Újszövetség görög nyelvű. Jézus héberül és arámiul is beszélt, például a zsinagógában héberül olvasott fel, de az Istenre az arámi Abbá szót használta, ami azt jelenti: Atya."

Mi a bizonyíték arra hogy Jézus beszélt görögül? Miért beszélt volna görögül a tanítványaihoz? A tanítványok miért írták volna le idegen nyelven saját anyanyelvük helyett? Szóval maradjuk csak abban hogy arámi nyelven íródott. Mint mondtam az Abbá szót is használhatta de az Elah szót is biztosan mert ez Isten kizárólagos neve. Állítólag a kereszten is így szólította Isten, de ezt is letagadod.

Áruld már el hogy ti keresztények mit fogadtok el a Bibliából? Isten nevét megtagadjátok. Isten prófétáit megtagadjátok. Isten törvényeit is megtagadjátok. Egy két üres szlogent fogadtok el az Újszövetségből. Értem hogy a kereszténység csináld magad vallás és ti válogatjátok össze a tanokat, de így már szinte semmi nincs a keresztény vallásban ami Biblián alapul. Ez nem zavar?

"Senki nem tudja, hogyan kell a JHVH-t kiejteni, ugyanis a szöveg nem jelöli, hogy milyen magánhangzók vannak a mássalhangzók között. Ezért szoktak helyette más szavakat használni."

Tehát azt állítod Isten kinyilatkozta nevét de azt nem nyilatkozta ki, hogyan kell kiejteni? :))) Ezt te komolyan gondolod?

"Értem én, hogy neked muszáj az Allah istennevet védeni, mert a „prófétád” ezt tanította, de ennek semmilyen bibliai alapja nincs."

Csak éppen 2500 helyen Elohim szerepel a Bibliában, sok helyen pedig konkrétan Elah. Még Jézus állítólagos utolsó szavaiban is Elah szerepel, de te letagadod. Nem tartasz attól hogy ennek a sok tagadásnak és hazudozásnak súlyos következményei lesznek az Ítélet napján? És Jézus nem fogja átvállalni a bűneidet, ha esetleg ebben bíznál.

2020. dec. 7. 20:00
 202/309 anonim ***** válasza:
100%

Isten neve továbbra is az, hogy JHVH, ami 7500 helyen szerepel a Szentírásban, maga Isten mondja, hogy ez az ő neve. Mi értelme hazudozni?

Nem tartasz attól, hogy ennek a sok hazudozásnak súlyos következményei lesznek az Ítélet napján? Ráadásul Isten szent nevét is megtagadod, ami JHVH a Biblia szerint.

Azután még ezt mondta Isten Mózesnek: „Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre.”

Ez viszont egy parancs, Isten személyes parancsa, hogy Ő Jahve (JHVH) és így is kell nevezni. Itt látszik, hogy ti egy hamis prófétát követtek, mert megváltoztatta, megtagadta Isten egyetlen és Szent nevét.

2020. dec. 7. 20:08
 203/309 A kérdező kommentje:

"Isten neve továbbra is az, hogy JHVH, ami 7500 helyen szerepel a Szentírásban, maga Isten mondja, hogy ez az ő neve. Mi értelme hazudozni?"

És a többi 2500 helyen meg úgy mutatja be magát mint pogány istenség?

"Nem tartasz attól, hogy ennek a sok hazudozásnak súlyos következményei lesznek az Ítélet napján? Ráadásul Isten szent nevét is megtagadod, ami JHVH a Biblia szerint."

Neked kellene tartanod mert megint hazudsz. Leírtam hogy az iszlámban is Jahve, aminek arabul a megfelelője Al-Hayy, Isten egyik neve. De azt is tisztáztuk hogy a Jahve név jelentése egy tulajdonság. Jelentése A Mindörökké Létező, Örökkévaló. Akkor ennyi erővel Isten bármelyik tulajdonságára mondhatnák hogy az a legszentebb neve. Ezért nincs benne logika. Az Allah név viszont magába foglalja az összes tulajdonságot.

"Itt látszik, hogy ti egy hamis prófétát követtek, mert megváltoztatta, megtagadta Isten egyetlen és Szent nevét."

Egy az hogy nem tagadta meg mert a Jahve szerepel az iszlámban is. Pont hogy ti keresztények tagadtátok meg Isten nevét, méghozzá úgy hogy szó szerint benne van a Bibliában és Jézus is Elah-nak szólította Istent.

2020. dec. 7. 20:29
 204/309 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia teljesen egyértelmű, hogy Istennek egy szent neve van, ami a Jahve (JHVH), innentől nincs min vitázni. Bármit mondhatsz, akkor is JHVH Isten egyetlen szent neve. Ezt írja a Biblia. Ettől függetlenül hivatkozik a Szentírás más szavakkal is rá, mint Elohím, Adonáj, stb... de ezek akkor sem Isten neve, mert Ő JHVH.
2020. dec. 7. 20:38
 205/309 A kérdező kommentje:

"A Biblia teljesen egyértelmű, hogy Istennek egy szent neve van, ami a Jahve (JHVH), innentől nincs min vitázni. Bármit mondhatsz, akkor is JHVH Isten egyetlen szent neve. Ezt írja a Biblia. Ettől függetlenül hivatkozik a Szentírás más szavakkal is rá, mint Elohím, Adonáj, stb... de ezek akkor sem Isten neve, mert Ő JHVH."

Aha, értem :) Keresztények szerint Isten kinyilatkozta nevét ami a JHVH, de elfelejtette közölni, hogyan kell kiejteni.

Szó szerint szerepel Allah mint Isten neve a Bibliában, de letagadjátok. Azért az elég sokat elmond a keresztényekről hogy gondolkodás nélkül letagadják a Bibliát ha érdekül úgy kívánja.

2020. dec. 8. 19:26
 206/309 anonim ***** válasza:
100%

Idéztem neked a Bibliát, de akkor újra megteszem.

"Azután még ezt mondta Isten Mózesnek: „Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre.”"

Ez után nincs miről vitatkozni, mert a Biblia, sőt Isten szerint nincs igazad. A küirosz és Adonáj szavak is sokszor szerepelnek Isten esetében, mégsem az a neve. Allah pedig szó szerint nincs benne, ne hazudj tovább. Vagy mutass egyetlen egy kéziratot, amiben szerepel. Mert eddig csak Elohím, Eli nevekkel találkoztam. Tehát Allah nincs benne.

2020. dec. 8. 20:26
 207/309 A kérdező kommentje:

"Allah pedig szó szerint nincs benne, ne hazudj tovább. Vagy mutass egyetlen egy kéziratot, amiben szerepel. Mert eddig csak Elohím, Eli nevekkel találkoztam. Tehát Allah nincs benne."

Saját Bibliádat sem ismered. Ez az eredeti arámi szöveg:

Ezsdrás könyve 7:19 Elah Yerushelem

Ezsdrás könyve 7:23 Elah Shemaya

Dániel próféta könyve 2:23 Elah avahati

A Passió című filmben Jézust játszó színész arámi nyelven beszél. Itt a szóban forgó jelenet amiben az Elahi, Elahi felkiáltás hangzik el.

https://www.youtube.com/watch?v=XipkYbNOcyI

Tehát Jézus nem úgy kiált fel hogy Atyám vagy hogy Jahve, hanem úgy hogy Elah.

2020. dec. 8. 20:45
 208/309 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, Allah szót továbbra se látok, csak a héber Eli arámi változatát az Elah szót.

A filmben szereplő rész így hangzik az evangéliumokban:

"Kilenc óra tájban Jézus felkiáltott, hangosan mondva: „Éli, Éli, lamma szabaktani?” Vagyis: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?”"

Ez a Messiás szenvedéseiről szóló zsoltár egyébként, teljes egészében is elolvashatod:

[link]

De itt se látok Allah szót, pedig azt írtad, hogy szó szerint ott lesz.

2020. dec. 8. 20:57
 209/309 A kérdező kommentje:

"Rendben, Allah szót továbbra se látok, csak a héber Eli arámi változatát az Elah szót."

Tehát szerinted az Elah és az Allah szó nem ugyanaz? :) Ahogy látom egy keresztény bármilyen mélyre képes süllyedni és bármit képes behazudni.

"A filmben szereplő rész így hangzik az evangéliumokban:

"Kilenc óra tájban Jézus felkiáltott, hangosan mondva: „Éli, Éli, lamma szabaktani?” Vagyis: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?”"

Nem, nem így hangzik. Az Eli héberül van. Jézus viszont arámi nyelven beszélt és arámi nyelven így hangzik: Elahi Elahi lemah szebaktani. A filmben is ezt mondja a színész.

Gondolom keresztények azért írják Eli -vel, mert az Elah estében egyértelmű lenne hogy Jézus Allahnak szólította Istent.

2020. dec. 8. 21:26
 210/309 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát szerinted az Elah és az Allah szó nem ugyanaz? :)"

De, pont annyira, mint a német Gott és angol God szó.

"Jézus viszont arámi nyelven beszélt és arámi nyelven így hangzik: Elahi Elahi lemah szebaktani. A filmben is ezt mondja a színész."

Jézus héberül és arám nyelven is beszélt, az apostolok úgy rögzítették, ahogy azt idéztem.

Egyébként azt írtad, hogy Jézus arám nyelven beszélt. Az Allah szó milyen nyelven van?

2020. dec. 8. 21:53
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!