Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miből gondolják...

Keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni?

Figyelt kérdés

Keresztények szerint Jézus Isten, aki majd vissza fog térni a Földre. Az iszlám vallásban is szerep Jézus, de mint próféta és egyes muszlim források szerint szintén visszatér.

Ha valóban visszatér Jézus, kihez megy majd? Keresztényekhez vagy muszlimokhoz?

Összegyűjtöttem néhány fontosabb szempontot ami alapján el tudjuk dönteni:

1,

Ha Jézus visszatér, az első hogy köszöntjük. Biblia szerint Jézus így köszönt: "Békesség néktek!"(János 20:26). Keresztények viszont nem így köszönnek, hanem: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak.

Arámi nyelven ami Jézus anyanyelve a "békesség néktek" úgy hangzik hogy Shlama allawkhon. A muszlim köszönés: Salamu alaikum. Tehát egyértelmű hogy muszlimok úgy köszönnek ahogy Jézus, keresztények viszont nem. Ha Jézus meghallja a keresztény köszöntést, nem fogja érteni, de ha a muszlim köszöntést hallja, egyből tudni fogja hogy jó helyen jár mert ez az Isten által elvárt köszöntés.

2,

Kérdés hogy ki mivel kínálná Jézust? Tudjuk hogy Jézus csak kóser ételeket fogyasztotta. Nem evett sem disznót sem vért, de keresztények megeszik ezeket és nem érdekli őket a kóser törvény. Az iszlámban a kóser megfelelője a halal, így Jézus gond nélkül fogyaszthatná a muszlimok ételeit, de ha a keresztények disznóval kínálnák, biztosan visszautasítaná, nem értené keresztények miért eszik meg és lehet felfordulna a gyomra.

3,

Isten neve. Keresztények God-nak vagy egyszerűen Istennek szólítják a Teremtőt, de Jézus nem. Anyanyelvén Jézus Elah-nak szólította Istent muszlimok pedig Allah-nak. Tehát ha muszlimok azt mondják Jézusnak hogy Allahban hisznek, Jézus tudni fogja hogy ugyanabban hisznek mint ő. De ha keresztények mondják hogy Istenben hisznek, Jézus nem fogja ebből tudni kit is imádnak a keresztények.

4,

Jézus neve. Keresztények Jézusnak, vagy Jesusnak nevezik, de nem ez a valódi neve. Utánanéztem és arámi nyelven, ami Jézus anyanyelve, Eesho vagy Ísho. Az iszlám szerint pedig Jézus neve Ísa.

Tehát keresztények nem ismerik a valódi nevét. Ha Jézusnak szólítanák, lehet fel sem ismerné, de ha muszlimok szólítanák tudná hogy róla van szó.

5, Következő fontos kérdés hogy Jézus templomban vagy mecsetben imádkozna. Egy keresztény templom tele van szentnek nevezett emberek képeivel, szobraival akikhez keresztények imádkoznak, és mégtöbb esetben Jézus képeihez, szobraihoz imádkoznak. Ez a Biblia szerint is bálványimádás.

Egy mecsetben viszont nincsenek képek vagy szobrok. Muszlimok csakis Allah-hoz imádkoznak, tehát Jézus szívesen bemenne egy mecsetbe imádkozni, de keresztény templomba be nem tenné a lábát vagy ha igen, Jézus saját kezűleg dobálná ki a képeket, szobrokat és a többi bálványt.

Azt is tudjuk a Bibliából hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott (Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott), de keresztény nem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak így.

6,

Másik fontos kérdés a böjt. Muszlimoknak egy hónapos böjtöt kell tartaniuk ami alatt hajnalhasadástól naplementéig tartózkodniuk kell az evéstől és ivástól. Biblia szerint Jézus 40 napig böjtölt és keresztény források szerint eredetileg a keresztények is naplementéig nem ettek és nem ittak. Ma már viszont csak annyiból áll a keresztény böjt hogy egy két napig nem esznek húst.

Ezek alapján szerint egyértelmű hogy ha Jézus visszatér a Földre, muszlimokhoz menne és jól érezné magát. Keresztények között viszont kifejezetten rosszul érezné magát, így szerintem eszébe nem jutna hogy keresztényekhez menjen.

2020. nov. 24. 08:55
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/309 A kérdező kommentje:

"Nem, ezekből az derül ki, hogy ilyen piszlicsáré dolgokon fontoskodsz, miközben ezeknek a világon semmi jelentőségük. Jézus nem a muszlimokhoz fog visszajönni, nem is a keresztényekhez, hanem az emberekhez, hogy ítéletet adjon mindenkinek."

Ez is jól mutatja milyen a keresztények felfogása, hozzáállása. Piszlicsáré dolognak nevezed Isten törvényeit az imára, böjtölésre, étkezésre vonatkozóan, vagy Isten nevére vonatkozóan, de még Jézus nevét sem tudjátok.

"De egyébként ebből is látszik, hogy te kizárólag provokálni jöttél ide. Feltetted a kérdésedet, mi válaszoltunk rá, erre azóta is csak itt erősködsz, hogy márpedig neked van igazad, és minden keresztény rosszul tudja. Miért vagy képtelen elviselni azt, hogy mások másban, máshogy hisznek? Mert muszlim vagy, azért. Ennyire nem tolerálja a vallásod a más vallásúakat, más vallásokat. A muszlim vallás az egyik legkirekesztőbb, legkevésbé toleráns vallás a világon."

Ki beszél itt a hitedről? Abban hiszel amit jónak látsz. A kérdésem tényekre vonatkozik és a Biblián alapul. Itt tényekről beszélgetünk. Erre jössz a szokásos agresszív támadással és az iszlámot, muszlimokat rágalmazod, mert a vitában alulmaradtál és ennyire fáj neked az igazság.

2020. dec. 1. 17:23
 152/309 A kérdező kommentje:

"A kóser vagy halal kivéreztetés alkalmával sem távozik az összes vér az állatból, akárhogyanis vágod át a torkát, valamennyi mindenképpen marad benne. Valóban kevesebb, de attól még marad benne. Szóval ha eszel húst, akkor eszel vért is valamennyit, akár halal, akár kóser vágással ölték meg azt az állatot. Tehát te is eszel vért, szóval ezt kár felróni a keresztényeknek."

Csak minimális vér marad benne. Ha viszont nem így vágják le az állatot, akkor rengeteg vér marad. És egyébként is az lényeg hogy ez Isten parancsa. Azt írja a Biblia így kell levágnod, leírja milyen állatok húsát fogyaszthatod stb, amit ti keresztények nem tartotok be. Sőt, nem csak hogy nem tartjátok be de meg is tagadjátok mert azt mondjátok, rátok nem vonatkozik. Tehát ha így vágod le az állatot és minimális vér marad benne Isten nem tekinti vérevésnek.

2020. dec. 1. 17:27
 153/309 A kérdező kommentje:

Péter apostol megvallja: „Te vagy a Krisztus, az élő IStennek Fia” (Máté evangéliuma 16:16), erre maga Jézus mondja: „nem a test és vér nyilatkoztatta ezt ki neked, hanem az én mennyei Atyám” (Máté ev. 16:17).

Az Isten fia kifejezés nem jelenti azt hogy Jézus Isten. A Bibliában mások esetében is szerepel az Isten fia kifejezés. Például ebben a versben Dávidról van szó és szimbolikusan értendő a fiú:

Zsoltárok 2:7 Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.

Szerinted akkor Dávid is Isten? :)

"Márk ev. 15:37 "Jézus hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét. 38A templom függönye ekkor kettéhasadt felülről egészen az aljáig. 39Amikor a százados, aki ott állt, látta, hogyan lehelte ki lelkét, kijelentette: „Ez az ember valóban az Isten Fia volt.”"

De engem nem az érdekel hogy más mit mondott Jézusról. Hol van a törvény a Bibliában Jézus szájából? Hol parancsolja hogy " Isten vagyok, imádjatok" ?

2020. dec. 1. 17:42
 154/309 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Tehát Jézus azokhoz fog visszatérni akik betartják ezeket. Keresztények nem tartják be így Jézus egyáltalán nem éreznél jól magát keresztények között."

A muszlimok nem is várják Jézust! Hiszen azt írtad nem is egyszer hogy ha vissza jön! Tehát lehet hogy vissza jön de nem biztos ezt jelenti a ha! A keresztények viszont várják Jézust!

És ők nem "ha" állapotban várják hanem "mikor" azt várják hogy mikor!

"Azt írja a Biblia így kell levágnod, leírja milyen állatok húsát fogyaszthatod stb, amit ti keresztények nem tartotok be. Sőt, nem csak hogy nem tartjátok be de meg is tagadjátok mert azt mondjátok, rátok nem vonatkozik. Tehát ha így vágod le az állatot és minimális vér marad benne Isten nem tekinti vérevésnek."

Azért nézzük csak meg hogy mit is ír a Biblia!

Ha már te mint muszlim a Bibliára hivatkozol és te mint muszlim annyira jól tudod hogy a keresztények mit csinálnak. Én is tudod sőt jobban tudom hogy mit csinálnak a muszlimok mint te.

Te is jobban tudod mit csinálnak a keresztények!

Szóval Biblia és a vér evés!

ApCsel 15:20 hanem csak azt írjuk elő nekik, hogy tartózkodjanak a bálványoktól, nehogy tisztátalanná váljanak miattuk, továbbá a paráznaságtól, a fojtott állattól és a vértől.

A vértől! Nem tér ki a vágásra! Keresztényeket kérsz számon nem a zsidókat! Tehát a lényeg az hogy a levágott állat vérét ne együk meg!

Hívő keresztények nem eszik meg a vért ,sült vért ,véreshurkát stb.

Leírja a Biblia hogy milyen állatok húsát lehet fogyasztani!

Nézzük mit is mond Isten ezzel kapcsolatban!

ApCsel 10:9 Másnap, amikor ezek már úton voltak, sőt közeledtek a városhoz, Péter hat óra tájban fölment a tetőre imádkozni. 10 Közben megéhezett, és enni kívánt. Míg az ételt készítették neki, elragadtatásba esett. 11 Látta, hogy megnyílik az ég, és onnét valami lepedőféle ereszkedik alá négy csücskénél fogva a földre. 12 Mindenféle négylábú és csúszómászó állat meg égi madár volt benne. 13 „Rajta, Péter, öld le és edd meg!” - szólalt meg egy hang. 14 „Szó se lehet róla, Uram - felelte Péter -, sosem ettem én semmi közönségest vagy tisztátalant.” 15 Másodszor is megszólalt a hang: „Amit az Isten tisztává tett, azt te ne tartsd tisztátalannak.” 16 Ez háromszor megismétlődött, aztán az egész hirtelen fölemelkedett az égbe.

- Ó Péter nem zsinagógában hanem a tetőn imádkozik! Érdekes!

"...öld le és edd!" Hangzik a felszólítás!

Péter tiltakozik!

Amit Isten tisztává tett! Egy muszlimnak alá kell vetnie magát Isten akaratának. És ha Isten valamira azt mondja hogy az tiszta akkor azzal te ne szállj vitába mert magadnak ártasz!

- És ez háromszor is Péter tudtára adatik!

Nem véletlenül lett ez megíratva a KERESZTÉNYEK számára!

2020. dec. 1. 17:54
 155/309 A kérdező kommentje:

"A kereszténység alapja az hogy az ember a bűn miatt elfordult a mennyei Atyától. És ekkor jött be a világba a halál is. De mennyei Atyánk ezt nem hagyta annyiban ,mert egyrészt tudta hogy az ember nem képes szabadulni a bűn és halál rabságából és mindezek ellenére szerette teremtményeit!"

A kereszténység alapja az egyisenhit Jézus szerint. Szerinted nem az, ezért mondom hogy nem Jézust követed. Még a vallásod alapjával sem vagy tisztában. Ádám nem fordult el Istentől. A keresztény verzió ebben is téved.

"Ezért elküldte az Ő Fiát Jézus Krisztust aki a kifolyt vére által megváltást hozott minden embernek aki elfogadja azt és hisz benne! Elfogadja azt hogy bűnös és megváltásra szorul és hiszi hogy Jézus az út a mennyei Atyához! Róma 8:15"

Istennek kifolyt a vére? Te magadnál vagy? Pogány hamisítás.

"Az emberekhez fog visszatérni és IGAZSÁGOSAN fog ítélkezni az emberek felett!"

Jézus nem fog ítélkezni. Ezt csak is Isten fogja megtenni.

"Nagyon jól írta a válaszoló hogy a vádlott nem fogja a bírót kínálni sem étellel sem itallal! És a Bírónak nem is lesz szüksége ilyesmire."

Muszlimoknál úgy szokás hogy üdvözik és vendégül látják az érkezőket. Keresztényeknél ez sem szokás ezek szerint.

"A keresztények sokkal jobban ismerik Jézust hiszen a Bibliában benne van szinte a teljes földi élete. A Koránban alig van valami Jézusról. Vitán felül áll hogy aki meg akarja ismerni Jézust annak a Bibliát kell olvasnia mert abból ismerheti meg Jézust és az Ő földi életét ,tanításait ,cselekedeteit ,példamutatását stb."

A Biblia tele van pogány hamisítással. A Korán kevesebbet ír Jézusról de a lényeget. Jézus tanítása pedig egyenlő a Koránnal nagyrészt.

"Írja a Korán hogy Jézust meg kell kínálni amikor visszatér?"

Azt írja legyél kedves az emberekkel és fogadd jól a vendégeket. Ebben az is benne van hogy megkínálod Jézust ha visszatér. Totál értelmi fogyatékosnak kell lenni valakinek hogy ezt vesztegetésnek értelmezze.

"És hogyan is köszönnek az egyházi parancs szerint? Mert én nem tudom hogy mire is gondolsz pontosan!"

Ott van a kérdés alatt. Keresztények így köszönnek: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak.

"Sok keresztény vegetáriánus! Sőt van olyan keresztények akik kifejezetten csinálnak bemutatókat hogy milyen változatosan lehet hús mentes ételeket készíteni! Így azt állítanod hogy minden keresztény megeszi a vért egyenesen hazugság! Hiszen nálad nem létezik az a fogalom hogy valaki tudatlanságból téved. Tehát akkor te tudatosan hazudsz!"

Te egy 8 éves értelmi szintjén vagy? Nagyon fárasztó a veled való vita. Úgy érvelsz mint egy gyerek, nem arra válaszolsz amit kérdeztem, mellébeszélsz, stb. Nem érdekel hány keresztény vegetáriánus. Azok a keresztények akik esznek húst, márpedig a nagytöbbség eszik, nem kóser vagy halal húst eszik, vagyis megeszi a vért is.

"Egyébként ha úgy ember ahogy te állítod és a Korán szerint is Jézus lesz az aki majd megítél akkor a Korán is téved. Hiszen ha Jézust be lehet csapni akkor nem ítélhet igazságosan! Tehát a Koránban - illetve nálad nem létezik tévedés csak hazugság - van hazugság!"

Ki mondta hogy Jézus fog megítélni? Ez a keresztények hazugsága. Az iszlámban kizárólag Isten kér majd számon és ítél.

"Hány próféta viseli ezt a címet? Te érted hogy miről van szó?"

Te nem érted. Mi Jézus valódi neve? Nem Jézus, érted? Arámi nyelven Íso, az iszlám szerint Ísa. A kettő nagyon közel van egymáshoz, de köze nincs a Jézus névhez.

"Te írtad ,idézem! "Következő fontos kérdés hogy Jézus templomban vagy mecsetben imádkozna."

Lehet mecsetben is imádkozni de nem kötelező kivéve a pénteki ima. De nyilván ha Jézus visszajön mecsetben is fog imádkozni a többi hívővel együtt.

"És hiába is mondom hogy járj után menj el keresztény gyülekezetekbe úgy sem teszed meg. Pedig csak így győződhetnél meg saját magad hogy vannak ilyen hívő keresztények!"

Én pedig nem találkoztam vagy hallottam ilyenről, de te miért más nevében nyilatkozol? Te is keresztény vagy. Miért nem azt írod le te hogyan imádkozol?

"A legtöbb muszlim isteni kinyilatkoztatásnak tartja azokat is!"

Nem egészen. Az egyes hadiszok hitelessége megítélése változó de ez hosszú történet és nem ez a témánk. Sok muszlim szerint Jézus visszatér de vannak olyanok akik szerint nem.

2020. dec. 1. 18:31
 156/309 A kérdező kommentje:

"A muszlimok nem is várják Jézust! Hiszen azt írtad nem is egyszer hogy ha vissza jön! Tehát lehet hogy vissza jön de nem biztos ezt jelenti a ha! A keresztények viszont várják Jézust!

És ők nem "ha" állapotban várják hanem "mikor" azt várják hogy mikor!"

És? Attól hogy keresztények visszavárják, nem jelenti azt hogy hozzájuk tér vissza. Miért menne Jézus a bálványimádó keresztényekhez az egyistenhívő muszlimok helyett? Ezt válaszold meg légyszives.

"A vértől! Nem tér ki a vágásra! Keresztényeket kérsz számon nem a zsidókat! Tehát a lényeg az hogy a levágott állat vérét ne együk meg!"

Te észlény. Ha nem folyik ki vágáskor a vér, akkor nyilván az állatban marad, te pedig megeszed, tehát vért eszel.

"Amit Isten tisztává tett! Egy muszlimnak alá kell vetnie magát Isten akaratának. És ha Isten valamira azt mondja hogy az tiszta akkor azzal te ne szállj vitába mert magadnak ártasz!

- És ez háromszor is Péter tudtára adatik!

Nem véletlenül lett ez megíratva a KERESZTÉNYEK számára!"

Tehát szerinted ha egy zsidó enne például disznót az tilos mert a disznó tisztátalan, de ha egy keresztény enne disznót akkor megteheti mert tiszta? :))))) Mintha egy 8 éves gyerekkel beszélgetnék.

2020. dec. 1. 18:38
 157/309 anonim ***** válasza:
78%

"Ez is jól mutatja milyen a keresztények felfogása, hozzáállása. Piszlicsáré dolognak nevezed Isten törvényeit az imára, böjtölésre, étkezésre vonatkozóan, vagy Isten nevére vonatkozóan, de még Jézus nevét sem tudjátok."

Torvenyek? Mifele torvenyek? Jezus neve szerinted torveny? :D Vagy az egy torveny szerinted, hogy hogyan koszonunk? :D Olvasgasd meg kicsit a Bibliat, mert lathatoan fogalmad sincs mirol okoskodsz itt :)

"Ki beszél itt a hitedről? Abban hiszel amit jónak látsz. A kérdésem tényekre vonatkozik és a Biblián alapul. Itt tényekről beszélgetünk. Erre jössz a szokásos agresszív támadással és az iszlámot, muszlimokat rágalmazod, mert a vitában alulmaradtál és ennyire fáj neked az igazság."

Igazsag? :D Ezt a sok ertelmetlen okoskodast nevezed igazsagnak amit itt muvelsz? :D A muszlimeknal lehet, hogy a sok mellebeszeles meg a masik szavainak kiforgatasa jelenti az igazsagot, amit itt bemutatsz, de ertelmes embereknek mast szokott jelenteni az igazsag. Kivanom, hogy egyszer majd te is megismerd, hatha nem lesz majd ennyi gyulolet a szivedben.

2020. dec. 1. 19:32
 158/309 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"A kereszténység alapja az egyisenhit Jézus szerint. Szerinted nem az, ezért mondom hogy nem Jézust követed. Még a vallásod alapjával sem vagy tisztában. Ádám nem fordult el Istentől. A keresztény verzió ebben is téved."

Mert szerinted a mennyei Atya nem egyedüli? Én soha nem állítottam mást! Te akarod rám erőltetni de én ennek ellenállok és megtagadom!

Mert nem igaz amit állítasz!

Hazugságot akarsz rám erőltetni! Te nem vagy tisztában a vallásom alapjával! Ádám megszegte az egyetlen szabályt ami az Édenben volt! És Éva is megszegte azt Éva volt az első!

"Istennek kifolyt a vére? Te magadnál vagy? Pogány hamisítás."

Te nem vagy magadnál feküdj le aludni ,fáradt vagy. Én ilyesmit nem írtam! Újabb hazugság a részedről amit rám akarsz erőltetni de én ezt is megtagadom! Ellenállok a hazugságaidnak!

"Jézus nem fog ítélkezni. Ezt csak is Isten fogja megtenni."

Ezt rosszul tudod! Illetve nálad ilyesmi nem létezik ,tehát hazudsz!

János 5:22 Az Atya nem ítél el senkit, hanem egészen a Fiúra bízta az ítéletet,

"Muszlimoknál úgy szokás hogy üdvözik és vendégül látják az érkezőket. Keresztényeknél ez sem szokás ezek szerint."

Valamit összekevertél ismét! Nem vendégről van szó hanem bíróról. Nem vendégségbe érkezik Jézus hanem visszajön az angyal seregek élén!

2Thessz 1:7 "... amikor Urunk Jézus eljön hatalmas angyalseregével a mennyből, 8 s lobogó tűzzel megbünteti azokat, akik Istent nem ismernek és Urunk Jézus evangéliumának nem engedelmeskednek.

- Neked úgy tűnik hogy enni és inni jön?

"A Korán kevesebbet ír Jézusról de a lényeget. Jézus tanítása pedig egyenlő a Koránnal nagyrészt."

Nos íme te is elismerted hogy keveset ír Jézusról a Korán!

Így teljesen logikus hogy ha többet akar tudni valaki Jézusról a földi életéről ,tanításairól ,cselekedeteiről ,példamutatásáról akkor a Bibliában találja meg ezeket! Ott írnak róla! Jézus tanítása nincs benne a Koránban csak a Bibliában!

"Azt írja legyél kedves az emberekkel és fogadd jól a vendégeket. Ebben az is benne van hogy megkínálod Jézust ha visszatér. Totál értelmi fogyatékosnak kell lenni valakinek hogy ezt vesztegetésnek értelmezze."

Te állítod azt hogy Jézust meg kell kínálni és te állítod azt is hogy Jézust be lehet csapni mert csak egy ember! Ha be lehet csapni mert sima ember akkor elképzelhető hogy meg is lehet vesztegetni!

Már hogy a te Jézusodat! Mert az enyémet azt nem! Az én Jézusom nem egy sima ember Ő Isten Fia és személyes megváltóm és minden ember megváltója! És angyalok szolgálnak neki amikor visszatér nem azért jön hogy egyen-igyon!

"Ott van a kérdés alatt. Keresztények így köszönnek: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak."

Egyik keresztény a másiknak lehet hogy így köszön! Bár szerintem nem pontosan írtad le mert a katolikusok nem így szoktak köszönni! De hallottam én már azt is hogy: - Áldás ,békesség! Hogy csak egyet említsek.

- Isten áldjon! Áldjon az Úr!

Sok van! De nem is ez a lényeg! A Biblia nem azt írja hogy az emberek köszöngetni fognak Jézusnak!

Filippi 2:10 hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban,

"Te egy 8 éves értelmi szintjén vagy? Nagyon fárasztó a veled való vita. Úgy érvelsz mint egy gyerek, nem arra válaszolsz amit kérdeztem, mellébeszélsz, stb. Nem érdekel hány keresztény vegetáriánus. Azok a keresztények akik esznek húst, márpedig a nagytöbbség eszik, nem kóser vagy halal húst eszik, vagyis megeszi a vért is."

Igen te meg maga vagy a felüdülés amikor elolvasom a válaszaidat!

Te jössz ilyen dolgokkal hogy egy kereszténynek milyen testhelyzetben kell imádkoznia meg a többi! Aztán amikor ennek ellent mondunk ,mert nem csak én akkor azt nem fogadod el! De te elvárod hogy mi mindent elfogadjunk mert te azt írod! Hát nem!

Ez nem így működik kedves muszlim barátom! És akkor sem fog így működni ha sértegetsz! És nem zavar az sem hogy mit gondolsz az értelmi szintemről!

És ki szerint eszik meg a vért? A te megítélésed szerint! És akkor is azt állítom hogy a hívő keresztények nem eszik meg a vért! És nem érdekel a többségi kereszténység! Bocs ha ez fáraszt akkor ne írj. De ha írsz akkor meg még is mire számítasz! Mert nem két napja jöttél erre az oldalra bőven van tapasztalatod! Értelmi szint ugye? A tied akkor hol is áll? Vagy nem tudsz levonni következtetéseket a tapasztalataid alapján? Egyébként te kezdtél el hisztizni! De ne hisztizzél!

"Ki mondta hogy Jézus fog megítélni? Ez a keresztények hazugsága. Az iszlámban kizárólag Isten kér majd számon és ítél."

Szerintem meg akkor kutakodj még egy kicsit az iszlámban mert van ami elkerülte a figyelmedet! Higgyél nekem én jobban tudom mint te!

A Bibliában olvashatod! János 5:22 már írtam.

"Te nem érted. Mi Jézus valódi neve? Nem Jézus, érted? Arámi nyelven Íso, az iszlám szerint Ísa. A kettő nagyon közel van egymáshoz, de köze nincs a Jézus névhez."

Hány próféta viseli ezt a címet?

És te jössz azzal hogy nem arra válaszolók amit kérdezel! És te arra válaszoltál amit kérdeztem? Az hogy Messiás lehet hogy nem személynév de egyértelmű hogy kit jelöl. Kire vonatkoztatják a Koránban és a Bibliában?

"Lehet mecsetben is imádkozni de nem kötelező kivéve a pénteki ima. De nyilván ha Jézus visszajön mecsetben is fog imádkozni a többi hívővel együtt."

Nem fog mecsetben imádkozni! A szabad ég alatt fog HA imádkozik.

Sőt nem emlékszek olyan esetre amikor egy zsinagógában imádkozott volna ,bár ebben nem vagyok biztos.

"Én pedig nem találkoztam vagy hallottam ilyenről, de te miért más nevében nyilatkozol? Te is keresztény vagy. Miért nem azt írod le te hogyan imádkozol?"

Na tessék! Megint kavarsz! Ennyire nem vagy képes nyomon követni hogy mi mihez tartozik? Ugyan is az ezzel kapcsolatos megjegyzésemet a böjthöz írtam és nem az imához!

"Az egyes hadiszok hitelessége megítélése változó de ez hosszú történet és nem ez a témánk. Sok muszlim szerint Jézus visszatér de vannak olyanok akik szerint nem."

Hm...sok muszlim! Most akkor melyiket is fogadjam el? A "sok muszlimot" vagy a "vannak olyanok"?

Te írod: "Nem érdekel hány keresztény vegetáriánus."

Akkor én most úgy álljak hozzá hogy ,engem sem érdekel hogy vannak olyanok? Te nem fogadod el hogy vannak olyan hívő keresztények ,de én azért fogadjam el a te álláspontodat!

"És? Attól hogy keresztények visszavárják, nem jelenti azt hogy hozzájuk tér vissza. Miért menne Jézus a bálványimádó keresztényekhez az egyistenhívő muszlimok helyett? Ezt válaszold meg légyszives."

Mert szívesebben megy egy olyan helyre az ember ahol várják! És Jézust nem is akárhogy várják! Urukként ,királyukként megváltójukként várják! Úgy mint akiről tudják jól hogy megszabadítja őket!

Róma 14:11 Mert meg van írva: Élek én – így szól az Úr –, mert meg fog hajolni előttem minden térd, és minden nyelv Istent fogja magasztalni.

- Meg írva! Érted? Meg van írva! Írva van hogy így lesz!

"Ha nem folyik ki vágáskor a vér, akkor nyilván az állatban marad, te pedig megeszed, tehát vért eszel."

Voltál te már bármilyen állat levágásánál jelen? Tökéletesen nem lehet kivéreztetni az állatokat! De a vágásnál ki lehet folyatni a vérüket a földre! Vagy épp fel is lehet fogni egy tálban majd megsütni! De a hívő keresztények nem fogják fel és főleg nem sütik meg hogy megegyék! Ismétlem a hívő keresztények!

"Tehát szerinted ha egy zsidó enne például disznót az tilos mert a disznó tisztátalan, de ha egy keresztény enne disznót akkor megteheti mert tiszta? :))))) Mintha egy 8 éves gyerekkel beszélgetnék."

Ha egy zsidó disznót enne akkor már nem mindegy hogy tilos vagy sem? Egy zsidó aki nem eszik disznót az pont azért nem eszik mert tilos ennie! Egy kereszténynek nem tilos disznóhúst ennie!

A disznó is ugyan úgy Isten által lett teremtve! És nem lett parancsba adva a pogányok közül kereszténnyé letteknek hogy nem ehetnek disznóhúst! Pedig a Bibliából és régészeti bizonyítékok alapján tudjuk jól hogy a görögök tartottak disznókat!

2020. dec. 1. 21:21
 159/309 anonim ***** válasza:
100%

"Csak minimális vér marad benne."

Tehat marad benne ver. Vagyis ha megeszed, akkor vert is eszel. Ennyi.

"És egyébként is az lényeg hogy ez Isten parancsa."

Isten parancsa az, hogy barmilyen allatot elfogyaszthatsz. Ott van a Bibliaban, feheren feketevel, korabban mar ideztek is. Ebbol is latszik, hogy a Koran egy olcso hamisitvany, Mohhamed athamisitotta a Biblia szent szavait.

"Tehát ha így vágod le az állatot és minimális vér marad benne Isten nem tekinti vérevésnek."

Amugy sem tekinti annak. Tanulmanyozd a Bibliat, abban olvashatod, ne a hamisitott Korant vedd alapul.

2020. dec. 1. 23:27
 160/309 A kérdező kommentje:

"Tehat marad benne ver. Vagyis ha megeszed, akkor vert is eszel. Ennyi."

Ha a koser vagy halal szabályok szerint vágták az állatot abban csak minimális vér marad amit Isten nem tekint vérevésnek.

"Isten parancsa az, hogy barmilyen allatot elfogyaszthatsz. Ott van a Bibliaban, feheren feketevel, korabban mar ideztek is. Ebbol is latszik, hogy a Koran egy olcso hamisitvany, Mohhamed athamisitotta a Biblia szent szavait."

Az Ószövetségben meg egy rengeteg állat elfogyasztása tilos mert azok tisztátalanok és ami megengedett az is csak akkor ha koser vágással ülték le. Erre te azt mondod minden állatot elfogyaszthatsz kóser vágás nélkül egy hamisított Újszövetségi versere hivatkozva. Hogy van ez? Ha egy zsidó eszik például disznót akkor mocskos állat, de ha egy keresztény eszik disznót akkor már tiszta állat? :) És mindkettő szerintetek Isten parancsa. A vak is látja hogy ez egy ellentmondás :)

"Amugy sem tekinti annak. Tanulmanyozd a Bibliat, abban olvashatod, ne a hamisitott Korant vedd alapul."

Ez az ellentmondás is azt bizonyítja hogy a Bibliát hamisították meg. Az iszlám szerinti halal nagyjából megegyezik a kóser szabállyal. Ha ez hamisítás a Koránban akkor az Ószövetségben is hamis kellene hogy kegyen te zseni :)

2020. dec. 2. 00:32
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!