Sokszor olvastam, hallottam sokak véleményét, a Bibliáról. Valóban tele van elkentmondásokkal? Aki válaszol szeretném, ha azt a két állítást idéznétek, amikben ellentmondást véltek felfedezni.
Kérdező!
Tényleg szoktad olvasni a Bibliát, vagy csupán valakik által előemésztett részeket és érveket hangoztatsz?
"
Hogy fizikailag járt, azt több információ alátámasztja.
Bibliában:
1 Éhes volt halat kért
"
Ellentmondás:
Ján.20.26
"És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velök. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség néktek!
"
Fizikai teste volt, de mégis bejutott a zárt ajtón keresztül...
Rájuk törte???
"
2, Hitetlen Tamás azt mondta nem hiszi hogy Krisztus ha csaknem a sebét megtapintja. Nem írja hogy megtapintotta, de azt igen hogy elhitte.
"
Azt valóban nem írja, csupán azt, hogy Jézus mit mondott!
"
26 És nyolc nap múlva...
27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő."
Tehát 8 nap alatt a Jézus oldalán a dárda által okozott seb nem hegedt be? (Másképpen nem bocsáthatná az oldalába.) Érdekes látvány lehetett a több sebből vérző Jézus, amint az utcákon lófrál, és húzza maga után a vércsíkot...
"
3 Hogy a test nem volt a sírban, és zsidó törvény szerint tilos a halotthoz nyúlni temetés után, ezért sem valószínű ellopták volna, ugyan miért tették volna.
"
Ez volt a zsidó törvény...
Mi nem a kereszténység kezdetéről beszélünk?
Egyébként a valószínű nem azonos a bizonyossal.
A tettük oka pedig lehetett például az, hogy el akarták ők maguk temetni, vagy akár az, hogy a legendának alapot adjanak.
Kedves hívők, mégis, aki szerint nem hasznos a 60-as hozzászólás, volna olyan kedves meg is indokolni, miért nem az???
Mert erre csak akkor van oka az illetőnek, ha cáfolni tudja az ott hivatkozott állításokat.
Ha erre képtelen, akkor nem hasznosság-nem hasznosság alapján, hanem egyszerű un szimpátia alapján bökött a szavazó gombra, ami meglehetősen tisztességtelen hozzáállás...
Ezt tanítja a vallás???
Kedves #63-as válaszoló, az említett választ én írtam. A kérdező által feltett kérdésre ad kiegészítő, helyes választ.
Hasznosságát ez kell meghatározza, nem az, hogy szerinted mennyire bizonyít bármit is. De itt a valláskritika kategóriában hozzászoktam, hogy a vallásos emberek a választól függetlenül lepontoznak bárkit amint kiderül, hogy ateista vagy a Jehova tanúja a hozzászóló (modernkori keresztes háború?). Engem különösebben nem érdekel, ez a konkrét személy erkölcsét minősíti.
Igazad van, az apostolok is emberek voltak. Hogy ők írták volna a nekik tulajdonított könyveket, azt már a vallásos biblia-kutatók is megkérdőjelezik. Hibás logikai érvelés részedről, hogy a benne lévő hibák a levelek eredetiségét mutatnák, ha közben fenntartod, hogy igazak és helyesek.
Az Újszövetségről nem tudjuk, hogy ki írta és mikor, csak hogy Jézus után évtizedekkel íródott. Nincs eredeti változata sem. Annál érdekesebb kérdés, vajon mikor összeválogatták a korabeli keresztények, az egymásnak ellentmondó részeket miért nem dobálták ki a kánonból. Szerintem azért nem, mert addigra a legdurvább írásokat már kiszortírozták, és ha ezeket is megrostálják, akkor nagyon karcsú maradt volna az Újszövetség.
Szerinted a Bibliában található hibák és ellentmondások hogyan igazolják tehát a Biblia hitelességét, a benne leírtak valódiságát? Egy csomag egymásnak ellentmondó tanúvallomás minden bíróságon a szemétben végzi. A Biblia esetében hogyan lehetséges, hogy mégis megerősíti a Biblia (ellentmondásokkal teli) üzenetét?
Kedves 55ös, Az istenképére teremtett ember félreértelmezésével félreértés a szöveget is
A fogalom nem az ember Istenéhez hasonló arcát, hanem az ember megkülönböztetett helyzetét jelenti (áldás, uralkodás, az élet védelme). Az uralkodó képmása magának az uralkodónak a tiszteletre méltó jelenléte (Dán 3). Eszerint az ember Isten képviselője.
Teve... hozzászóló idézett és válaszolt rá:
“Miért nem Ádám és Évának adta oda a Tízparancsolatot? Mert éretlenek voltak rá.”
"Öhm, tehát az első emberpár akik elvileg tökéletesek voltak (Isten még a bűnbeesés előtt beszélt velük), Isten képmásai voltak azok ketten éretlenek voltak olyan egyszerű szabályokra mint a tízparancsolat ? Tehát Isten tökéletes képmásai éretlenek voltak. Hmm"
Ha belegondolunk abba, hogy a tízparancsolatból az egyik az, hogy tiszteld a szüleidet, erre valóban "éretlenek" voltak Ádám és Éva, mivel nem voltak szüleik. :)
Olvassátok a katolikus Bibliát.
Mert pontosan választ kaptok kérdéseitekre a lábjegyzetben.
Ott az áll, hogy Húsvét vasárnap ötször jelent meg Jézus. 40nap alatt tizenegyszer jelent meg.
Az Apcsel elején olvashatod sokféleképpen bizonyította hogy él. Negyven napon keresztül (v. ö. Mt28, 9-10, 16-20/ Mk 16. 9-20/ Lk 24.13-53/ Jn 20,11-29/ 21.1-23/ 1Kor 15.5-8.) ismételten megjelent nekik.
Máté 28.8 arról szól, hogy az asszonyoknak mondta: Mt28.10 vigyétek hírül térjenek vissza Galileába. Ez nem azt jelenti először jelent meg nekik ott.
Márknál rosszul olvastad, nem Galileába találkozott először a 11 tanítvány Krisztussal, ugyanis nem hitték el Mk 16.11 az asszonyok Galileába hívásának hírét.
A két emmauszi tanítvány is visszatért Mk 16.12-13(Jeruzsálembe),nekik se hittek.
Ezért Krisztus megjelent nekik hogy megmutassa hitetlenségüket. Asztalnál ülve jelent meg nekik végül 16.14. nem Galileába, hanem valószínűleg jeruzsálemi rejtekhelyükön.
Ezután mentek Galileába, de Márk ezt az infot kihagyta, nem tartotta fontosnak, hogy ott kapták meg a fontos üzenetet Jeruzsálemben-e vagy Galileában, csak folytatja az üzenettel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!