Sokszor olvastam, hallottam sokak véleményét, a Bibliáról. Valóban tele van elkentmondásokkal? Aki válaszol szeretném, ha azt a két állítást idéznétek, amikben ellentmondást véltek felfedezni.
Anahystor, még mielótt hülyének állítanál be kiabálva, hogy nem tudok olvasni.
Lukács evangéliumában két jelenésről, találkozásról van szó
Elközelítének pedig a faluhoz, a melybe mennek vala; és ő úgy tőn, mintha tovább menne.
29.
De kényszeríték őt, mondván: Maradj velünk, mert immár beestvéledik, és a nap lehanyatlott! Beméne azért, hogy velök maradjon.
30.
És lőn, mikor leült velök, a kenyeret vévén, megáldá, és megszegvén, nékik adá.
31.
És megnyilatkozának az ő szemeik, és megismerék őt; de ő eltünt előlük.
32.
És mondának egymásnak: Avagy nem gerjedezett-é a mi szívünk mi bennünk, mikor nékünk szóla az úton, és mikor magyarázá nékünk az írásokat?
Ez a te ídézeted előtti rész. És utána jön a te ídézeted visszamennek Jeruzsálembe, ahol azok is elmondják jelenésük volt. 1+1=2.
Tehát akkor számodra Jeruzsálem a falu? Nem, nem.
"Anahystor, még mielótt hülyének állítanál be kiabálva, hogy nem tudok olvasni."
Nem kellek én ahhoz ....
Egyrészt nagyvonalúan elfelejtkezel arról, hogy egy másik evangelista is eltérő helyszínt jelöl meg, nem csak Lukács,
másrészt, miért nem tanulsz meg olvasni??? (Ismét kérdem, lásd, joggal!!!)
"Lukács evangéliumában két jelenésről, találkozásról van szó"
Igen, de KICSODÁKkal???? Mert eddig a tanítványokról beszéltünk!!!
"
13 És ímé azok közül ketten mennek vala ugyanazon a napon egy faluba, mely Jeruzsálemtől hatvan futamatnyira vala, melynek neve vala Emmaus.
14 És beszélgetének magok közt mindazokról, amik történtek.
15 És lőn, hogy amint beszélgetének és egymástól kérdezősködének, maga Jézus hozzájok menvén, velök együtt megy vala az úton.
16 De az ő szemeik visszatartóztatának, hogy őt meg ne ismerjék.
17 Monda pedig nékik: Micsoda szavak ezek, amelyeket egymással váltotok jártotokban? és miért vagytok szomorú ábrázattal?
18 Felelvén pedig az egyik, kinek neve Kleofás, monda néki: Csak te vagy-é jövevény Jeruzsálemben, és nem tudod minémű dolgok lettek abban e napokon?
"
Szerinted Kleofás tanítvány volt???
A másik 3 evangélium nem említi az Emmausi sétát.
(Ezt nem nevezem ellentmondásnak, csak felhívom rá a figyelmet.)
Red Vixen!
"Én eléggé nagy szakértőnek, bibila értelmezőnek tartom magam, és még nem találtam ellentmondást."
Akkor épp itt az ideje, hogy megpróbáld feldolgozni az önismereti zavarodat!
Kicsit tovább olvasva:
"És felkelvén azon órában, visszatérének Jeruzsálembe, és egybegyűlve találák a tizenegyet és azokat, akik velök valának."
Az Emmausi kettő (kik közül az egyik neve Kleofás) Jeruzsálemben találkozik a 11 TANÍTVÁNNYAL!!
Fejtörő, csak neked kedves Kérdező: Akkor hány tanítvánnyal találkozott az úton Jézus?
Segítek: a számot a nulla-tizenegy intervallumban keresd!
Kedves Kérdező!
Ennek látod értelmét? Megkérsz, hogy mutassunk példát a Bibliában található ellentmondásokra, amikre a legkomolyabb érv az az, hogy "olvastam a Bibliát, nincs benne ellentmondás". Ha nem akarod, hogy meggyőzzenek, akkor miért kérdezel?
Szerintem azért, mert ha komolyabban belenyúlnának, akkor azzal elismernék, hogy hibák vannak benne.
a megírásakor
Ennek elismerése pedig egyértelművé tenné, hogy köze sincs Isteni ihletéshez, egyszerűen egy emberek által írt könyv, akik hibázhattak, ami Istennél (elvileg) lehetetlen.
Egyébként benne van, hogy Jézus azt mondta, hogy nem szabad még egy pontot sem megváltoztatni az I betűn, a racionalizálása pedig szükségszerűen mélyreható változtatás lenne.
Kiderülne, hogy a teremtésmítosz jelképes (amit sokan el is ismernek), csak a következményeit nem ismerik el), ami megkérdőjelezné az ősbűnt , ami hiányában feleslegessé válna Jézus megváltása (ha nem volt Ádám és Éva és az alma, akkor nem történt bűn, nincs miért kiengesztelni az ártatlan vérével Istent) , ami a feltámadást kérdőjelezné meg, és összeomlana az egész, mint a kártyavár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!