Sokszor olvastam, hallottam sokak véleményét, a Bibliáról. Valóban tele van elkentmondásokkal? Aki válaszol szeretném, ha azt a két állítást idéznétek, amikben ellentmondást véltek felfedezni.
#9 Mózes I. könyvének 1. fejezetében Isten megteremti az állatokat az ötödik napon, majd az embereket a hatodikon. A 2. fejezetben Isten előbb megteremti a férfit, majd az állatokat, és csak azután a nőt, hogy a férfi nem talál magának társat az állatok között.
Vagy ott van Jézus állítólagos családfája. Máté szerint 26 generáció élt Dávid király és Jézus között, Lukács szerint viszont 41. Máté szerint Dávid király Salamon nevű fiától származik Jézus, Lukács szerint viszont Nátántól. Márk szerint József apja (Jézus nagyapja) Jákob volt, Lukács szerint viszont Héli. Bár a Biblia mindig is hadilábon állt a genealógiával. Anáh először Czibhón lánya [Mózes I. 36:2, 14], aztán a testvére [Mózes I. 36:20], majd a végén kiderül, hogy valójában a fia [Mózes I. 36:24]. (De most komolyan, ez egyetlen fejezet, alig 4000 karakter, 600 szó, és ez sem tűnik fel?)
Ezeken nincs mit értelmezni, nem lehet félreérteni, ez színtiszta, hamisítatlan, 100%-os zagyvaság. Ha nem látod az ellentmondást, az csak azért lehet, mert nem is akarod észrevenni.
Onnan, hogy ez az ELSŐ találkozásuk a FELTÁMADT Jézussal!
Olvasni tudsz???
Te hányszor tudtál ELŐSZÖR találkozni életed legnagyobb szerelmével, belépni az első munkahelyedre, stb...
Első alkalom csak EGYSZER van egy adott eseményből, a többi már csak ismétlés!
Tudom, nehéz elfogadni, de a tényekkel kár vitatkozni...
Lehetne még sorolni, de itt van egy pár példa az ellentmondásokra:
Az ember vagy az állatok lettek előbb teremtve? (Az ember: 1Móz2:18-19, az állatok: 1Móz1:25-27)
Hogy is volt ez az üres sír történet?
1, Látták, hogy a kő el van hengerítve, és a sírban ül egy fehér ruhás ifjú: Márk16:5
2, Két angyal ült, ott ahol Jézus volt: János20:12
3, Nem volt bent senki de miközben tanakodtak hozzájuk lépett két férfi fénylő ruhában: Lukács 24:4
4, Egyébként pedig volt egy nagy földrengés és egy angyal leszállt az égből majd elgörgette a követ: Máté 28:2
És pontosan hányan is voltak ott?
1, magdalai Mária: János 20:1
2, magdalai Mária és még a másik Mária: Máté 28:1
3, magdalai Mária, Jakab anyja (Mária) és Salómé: Márk 16:1-2
4, magdalai Mária, Johanna, Jakab anyja (Mária) és még mások is: Lukács 24:10
Meddig tart Isten haragja? (Örökké: Jer 17:4, Nem örökké: Mik 7:18)
Kisérti Isten az embert? (Igen: 1Móz 22:1, Nem: Jakab 1:13)
Akik az 'a csend jó", és az "a hangosság jó" közt ellentmondást találnak, csak azok találnak a bibliában is.
Én eléggé nagy szakértőnek, bibila értelmezőnek tartom magam, és még nem találtam ellentmondást.
"és még nem találtam ellentmondást."
Gondolom a #17-est el sem olvastad...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!