Sokszor olvastam, hallottam sokak véleményét, a Bibliáról. Valóban tele van elkentmondásokkal? Aki válaszol szeretném, ha azt a két állítást idéznétek, amikben ellentmondást véltek felfedezni.
Kedves Kérdező!
Szóval, hogy is van ez?
"
Legalább hazugságra ne építs, vagy valld be figyelmetlenül olvastad a Bibliát!
"
Nos, rajtad a sor, várom a bocsánat kérésedet az alaptalan gyanúsítás miatt és vallomásodat a Biblia olvasásoddal kapcsolatban!
Akkor azt miért nem kifogásolod, hogy mind a három másík evangélium írja le hogy Magdolna kétszer volt a sírnál, mi fontos neked abban hogy először? Látta az angyalt vagy nem a sírban az a fontos.
Mondd ki. Azt szeretnéd mind a négy ugyanazt írja le, akkor elfogadnád hogy nincs ellentmondás benne.
De ez nem így működik, mert akkor azt mondanák összebeszéltek és együtt tálas ltak ki egy mesét.
Te írdd le azt amire az egyik asszony emlékezett, te írdd le ahogy a másik mondta.
De az is le van írva, hogy az apostolok nem hittek az asszonyok beszámolóinak.
Az őrök látták a követ elhengerítő angyalt vagy az asszonyok? Nem egyértelmű, de az őrök biztosan.
Továbbra is várom bocsánat kérésedet és azt, hogy elismerd a Bibliát csak felületesen olvastad el.
Addig amíg ez nem történik meg, miért akarsz tovább lépni, mint ha mi sem történt volna???
Alaptalanul hazugsággal vádoltál és azzal, hogy nem olvastam a Bibliát alaposan. Mindkettőről kiderült alaptalan vádaskodás volt.
A Tisztesség szó mond neked valamit?
Ha más felé élsz az elvárással:
"
Legalább hazugságra ne építs, vagy valld be figyelmetlenül olvastad a Bibliát!
"
akkor nem gondolod, hogy alapvető becsületbeli ügy, hogy te magadra is vonatkoztasd ezt?
Már megint egy tanúval van a baj??
Elfenekel a szervezet...
Szerintem lényegtelen, hogy JT, vagy református, vagy katolikus, vagy más kisegyház híve.
A lényeg egyetlen egy: vakhitű fanatikus, aki elutasítja a nyilvánvaló tényeket is, ha azok ellentétbe kerülnek a hitével, vagy hajlandó elfogadni az igazságot.
Szánalmas dolog, ha valaki a hitét csak úgy képes megvédeni, hogy ehhez hazudnia kell még önmagának is!
@Anahystor: kognitív disszonancia. Ezt a kifejezést kerested.
Kedves kérdező, feltettél egy kérdést, amire több érthető és helyes választ kaptál. Ahelyett, hogy utánajártál volna, vagy őszinte vitába bocsátkoztál volna (ha részletekre lettél volna kíváncsi), tekered és csavarod ahogy lehet, hátha kijön valamilyen nyakatekert mód arra, hogy miért nem is ellentmondás, amit a bibliakutatók konszenzusos egyetértésben tartanak ellentmondásnak.
Ami sárga mint a kacsa, hápog mint a kacsa, csőre van mint a kacsának: az kacsa. Ezzel vitatkozhatsz, de nagyon pici az esélye, hogy a 2000 éves bibliai és történelmi tudást felhalmozó (majdnem 100%-ban vallásos) bibliakutatókat megtörné a te magyarázkodásod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!