Mit köszönhet az emberiség az ateizmusnak?
A tudomány tényleg bizonyítékokon alapul, de azt mivel bizonyítják, hogy az Ősrobbanás véletlenszerű volt, amikor nem tudnak az időpont elé kerülni?! Ha jól tudom erre kétféle válasz van. Az előbbi, és a másik, ami direkt, vagyis tudatos. Ez is hit nem? :)
üdv
25/F
LastOne.Left
- Sosem hittem volna, hogy pont egy hívő fogja egyszer ennyire degratdálni a hit fogalmát...
A hit az egy szó, nem fogalom. Mi a problémád ezzel, mit degradálok le? A hit szót nem sajátította ki Isten. Hinni sok mindenben és sok mindenkinek lehet. Ebből is látszik, hogy nem vagyok begyöpösödve. Vagy már nem tudtál mibe belekötni?
19:39
"A tudomány tényleg bizonyítékokon alapul, de azt mivel bizonyítják, hogy az Ősrobbanás véletlenszerű volt"
Eddig olvastam el a válaszod. Egyrészt, mert a szokásos sablonra épül, másrészt, mert még az ősrobbanás sem bizonyított, még mindig csak egy elmélet, ami a jelenlegi ismereteink alapján az univerzum jelenlegi formája kialakulásának leglogikusabb módja. Ha ezt bebizonyítottuk, onnantól kezdve lehet azzal foglalkozni, hogy mi okozta. Mindaddig túl kevés az ismeretünk ahhoz, hogy arról is elméletet alkossunk.
20:47.
Teljesen világos, amit mondasz, de akkor mi alapján ítélik el azt, hogy tudatosan lett létrehozva? Amikor semmi bizonyíték nincs az ellenkezőjére, sőt ahogy állítod, még az Ősrobbanás sincs bizonyítva, miért van az elkönyvelve valóságként? Miért van egyáltalán minden tudományos hipotézis így kezelve, mint tény, amikor a bizonyíték és a tudásunk mértéke sehol sincs?! Ezek elég fontos kérdések. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Igazatok van. Isten teremtette. Mindent ő teremtett. Még nem tisztázott, honnan ért a kvantummechanikához, de ez részletkérdés. Csak hagyjuk már abba azt, hogy hitnek hívjuk a tudományt. Amikor azt írtad, hogy a tudomány is hit (nem tudom, már ki volt), akkor azzal nagyon sok embert felhúztál. Ha azt mondod, hogy valami hit, akkor azzal vallásra utalsz. Nem véletlenül. A tudományokban TÉNYEK vannak, azokon alapulnak az esetleges elméleti feltevések.
Mi az, hogy ami az én fejemben van, az csak hit a tudományos tételekben? Bizonyos dolgokat elfogadok, némelyeket nem, és LOGIKUSAN tovább is gondolom esetleg. Saját logika alapján. Vagy más logikáját kölcsönvéve. Ha a tudomány hit, akkor ez a legnagyobb találmány a világ.....mit világ? Az egész Mindenség történetében. Ha a tudomány hit, akkor a Te Istened elbújhat a híveivel együtt. Nem értem én ezt. Miért kell barbár szintre lehúzni a tudományokat is? A hit az vak. Nálam lassan a babonák szintjére süllyed bizonyos "vélemények" miatt... A tudományban pedig van logika. Mondhatja valaki azt, hogy "ez nem így van, nem hiszem el, hogy van gravitáció", de akkor sem fog repülni vagy lebegni. A hit egy olyan dolog, hogy vagy elhiszed, vagy nem. Nem változik SEMMI, max Benned. ...Már látom, mennyi ellenséget szerzek így magamnak, de sajnos el kell mondanom a véleményem, miután úgy felhúztatok páran.
Ahhoz, hogy hinni tudj, legtöbbször vakon kell követned valamit, amit sosem tapasztaltál meg, és csak remélheted, hogy egyszer mégis behaluzod Istent egy LSD-zés közben.
Nem tudom megérteni, hogy egy nagyjából civilizálódott világban miért kell még mindig egy Isten. Oké, valami magasabb rendű entitással kibékülnék én is, de hogy Isten? Meg hogy egy? Nem unja szét a fejét odafent egyedül? Különben is, hol odafenn? Az égben? Már tovább látunk. Amúgy is annyi mocsok van a világban, hogy már rég meghalt a szégyentől, ha létezett....
Igazatok van, hívő ember kell ahhoz, hogy egy olyan nemhívőből, akit nem zavar a hit, sőt, nem is tagadja meg a vallásokat, aktív ateistát faragjon. Ezzel, hogy már a tudományt támadják egyesek, eléggé lealacsonyodtok, ami akkor nem is lenne baj, ha csak egyénekre hatna ki. De nem, mert lassan annyian vannak, akik ilyen támadó módon reagálnak, hogy magát a vallást alacsonyítják le :-\ Ezt talán azért nem kéne. Győzz meg észérvekkel, de azzal úgysem tudsz. A sárdobálást hagyjuk inkább a politikusokra...
Ja, és a HIT és az elHITted közt az a különbség, hogy az elHITtednek a hisz a szótöve, ami ugye egy ige, a hit pedig egy főnév. Kérlek, ne emeld ki minden szóban, amiben megtalálod, mert közel sem azt jelent elhinni valamit, mint a hit. Köszönöm.
18:07. :)
Valószínűleg nem nekem címezted a mondandódat, de ez ki is derül a következő szavaimból. :)
Amikor én a bizonyos hitet emlegettem, akkor a világ keletkezésével kapcsolatban hoztam fel...nem a közbenső tudományos tényekre...ez utóbbi valósak és érthetőek hellyel közel, logikusak, ahogy te mondanád. De a keletkezéssel kapcsolatban, az "anyag" megjelenésével kapcsolatban pedig mind a tudomány, mind a vallás csak hiten alapszik...vagy egy tudatos dolog hozza létre és tartja fent az univerzumot, vagy a vak szerencse, a "véletlen" műve minden. Ez itt a lényeg...:)
És ez hit, akár honnan nézem, mert bizonyítani egyiket sem lehet, csupán következtetni...akár rosszul is. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
" Csak hagyjuk már abba azt, hogy hitnek hívjuk a tudományt. Amikor azt írtad, hogy a tudomány is hit (nem tudom, már ki volt), akkor azzal nagyon sok embert felhúztál."
A tudomány nem hit, hanem hit kérdése. Nem tudsz értelmezni? A víz 100 C fokon forr. Ez a tény beleivódott mindenki agyába. Szerinted hány ember mérte meg személyesen. Te igen? Nem. Mi a p.icsát nem lehet ezen érteni. Jóformán senki sem bizonyosodik meg tudományos téziseken, csak logikusnak találja, így elhiszi. Felesleges nyelvtanilag kötözködni, hogy valami ige vagy főnév, mert ez már csak szőrszál hasogatás. A "HISZEK EGY" mi, elemezd már légyszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!