Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit köszönhet az emberiség az...

Mit köszönhet az emberiség az ateizmusnak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 06:03
 51/99 anonim ***** válasza:

"Nana, azért történnek olyan dolgok, amit nem tudsz a saját "erőddel" magyarázni."

.....Milyenek? O.o Csak kettőt mondj.....

Szerintem, ha az ateizmusnak nem is, de a kételynek, amit keltett, igenis lehetett köze a tudományok fejlődésében. Talán többen, akik addig semmire nem kerestek más választ az "...és Isten megteremté..." próbálkozáson kívül, megpróbáltak valami újat is találni. Valami kézzel foghatóbbat. Magának az ateizmusnak... a vitákat mindenképpen... Meg azt is, hogy nem csak vallásos emberek élnek a Földön. Ennek azért én örülök ám, mert unalmas lenne egyedül, kiközösítetten ücsörögni mindig :-S

Az biztos, hogy sok tudós (filozófus, természettudós, stb) úgy gondolta, hogy ahhoz, hogy valaki elkezdje vizsgálni a kérdéses tanokat, legalább egy gyenge ateizmus szükségeltetik. Ez nem isten létének tagadását jelenti, csak azt, hogy ők speciel nem hisznek benne, vagy nem érdekli őket, hogy van-e. Viszont abban is rengeteg nagy tudós egyetértett, hogy az "út" végén mindenhol isten van. Én inkább megfoghatatlannak mondanám, mert egy tudománynak sincs vége soha... De ők tudják :) (Az isten szót azért kicsivel írtam mindig, hogy mindenki helyettesítse be azzal, amivel akarja. Én rántotthússal helyettesíteném. Próbáljátok ki :D )

Mindenesetre én maradok deista, vagy valami hasonlóan elcseszett mának élő független ember.

Köszö'mszépen

2010. júl. 31. 20:14
 52/99 anonim ***** válasza:
Jó mondok kettőt. Volt már olyan, hogy valaki meggyógyult genetikai betegségből. A halál közeli élmények tudományos verziója is megbukott, ahogy kiszélesült a tapasztaltak köre. Tudni illik született vakok is látták magukat felülről, ami biológiailag lehetetlen. Valamint a hké átélők elvileg a keringés leállásával tapasztalják meg az élményt. Viszont akiket műszívre kapcsolnak, tehát nem áll le a keringés, ugyanazokat az élményeket tapasztalták meg. Namost amiket leírtam orvosok állították és ők álltak értetlenül a dolgok felett.
2010. júl. 31. 23:26
 53/99 anonim válasza:
Azt nem tudom mi mindent köszönhet az emberiség az ateizmusnak, de az biztos, hogy zuhanó repülőgépen sosincsenek ateisták... Ott érdekes módon mindenki azonnal hisz istenben.
2010. aug. 1. 17:00
 54/99 anonim ***** válasza:
53%

Nem folynék bele 74 és 75% vitájába, de azért 74% küldhetne valami linket is, mert mondani bármit lehet. És speciel ezekről épp nem hallottam.

Egyébként meg mióta 250-300 éve a tudomány elkezdett távolodni a vallástól, többet fejlődtünk, mint az azt megelőző 1000 évben.

2010. aug. 1. 17:35
 55/99 anonim ***** válasza:
Linket nem tudok küldeni, mert a Reality Tv csatornán láttam. Persze, ha ők hazudtak, akkor én is.
2010. aug. 1. 18:36
 56/99 anonim ***** válasza:

23:26 én helyesbíteném az állításod..

" azért történnek olyan dolgok, amit TE nem tudsz a saját "erőddel" magyarázni.."

bocsika..én nagyjából megtudom, és még sehol sem tart a tudományunk...-.-"

2010. aug. 2. 01:54
 57/99 anonim ***** válasza:
01:54 Szóval te lennél Isten? Merthogy egy tudós szájából sem hallottam még ilyet. Örülök, hogy a világ legnagyobb tudósával lehetek egy topicon. Megérinthetlek?
2010. aug. 2. 09:00
 58/99 anonim ***** válasza:
70%
Komolyra fordítva, te is csak elhiszed azokat, amikre a tudósok (szerintük) rájöttek. Nem te tapasztaltad meg, vagy vizsgáltad. Tehát te ugyanolyan hívő vagy, csak nem a Biblia tartalmát hiszed el, hanem a lexikonokét. A különbség mindössze annyi, hogy te azt tartod logikusabb válasznak, de semmivel sem vagy bizonyosabb ezekben az állításokban, mint bárki más.
2010. aug. 2. 09:04
 59/99 anonim válasza:
mondanék példát: lebegés: tudomány már lebgtet másgneses szupravezetőket. a vallás mikór foglalkozik ilyenekel? Ateisták nélkül még kerék se találták volna fel. tudomány:1 valás:-20
2010. aug. 2. 11:23
 60/99 anonim ***** válasza:
Nem is akar ilyenekkel foglalkozni. A kerék léte nem bizonyítja Isten nem létét.
2010. aug. 2. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!